Darksiders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Darksiders
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Vigil Games
Uitgever(s) THQ
Datum van uitgave Xbox 360 & PlayStation 3:
Vlag van Verenigde Staten 5 januari 2010
Vlag van Europa 8 januari 2010
Vlag van Japan 18 maart 2010
Microsoft Windows:
Vlag van Verenigde Staten 23 september 2010
Vlag van Europa 24 september 2010
Linux:
12 juli 2014[1]
Genre(s) Action-adventure, hack and slash
Spelmodus Singleplayer
Engine Havok
Leeftijdsklasse ACB: MA 15+[2]
BBFC: 15[3]
ESRB: Mature[4]
MDA: 16+[5]
PEGI: 18+[6]
USK: 18
Platform(s) Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, Linux
Media Dvd, Download, Blu-ray
Navigatie
Vervolg Darksiders II
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Darksiders is een action-adventure/hack and slash-computerspel ontwikkeld door Vigil Games en uitgegeven in Europa op 8 januari 2010 door THQ voor op de Xbox 360 en PlayStation 3. Op 24 september 2010 kwam het spel ook uit voor Microsoft Windows. Op het spel kwam een vervolg uit genaamd Darksiders II. Darksiders is ook beschikbaar voor Linux via Steam.

Gameplay[bewerken]

In Darksiders speelt de speler War, één der vier ruiters van de Apocalyps. In het spel moet de speler levels doorspelen en daarbij puzzels oplossen, spullen verzamelen, ontdekken en vechten. In het begin van het spel verliest War het grootste deel van zijn spullen en wapens. Naarmate de speler vordert in het spel, worden er steeds meer wapens en spullen teruggevonden. Dit leidt ertoe dat er ook steeds meer gebieden beschikbaar worden die eerst niet bereikbaar waren.

In het begin van het spel gebruikt War alleen zijn zwaard, genaamd Chaoseater. Later verkrijgt hij ook een zeis, een revolver, War's Crossblade (een boemerangachtig wapen) en zijn paard Ruin. Vijanden bestaan vooral uit demonen en engelen. Niet elke demoon is slecht, Vulgrim is een handelaar die vriendelijk is tegen War.

Verhaal[bewerken]

War is opgeroepen om naar de aarde te komen en zijn gewoonlijke taak te doen. Namelijk het, samen met zijn drie broers, uitroeien van de engelen en demonen die zich niet overgeven. Deze taak is in werking gezet omdat alle zegels verbroken zouden zijn.

Ondertussen woed er een gevecht tussen demonen en engelen op aarde. Tijdens dat gevecht arriveert War om de orde te herstellen. Tot zijn verbazing hoort hij van Abaddon dat zijn broers niet zijn opgeroepen en het zevende zegel, de zegel van de vier ruiters van de Apocalyps, niet is verbroken. Straga, een demoon en dienaar van "The Destroyer" (leider van de troepen van hel), verschijnt en dood Abaddon. War bevecht Straga, maar verliest. Hij wordt gered van de dood en wordt naar de "Charred Council" gebracht die hem ervan beschuldigen de Apocalyps te vroeg te zijn begonnen en de kant van hel gekozen te hebben. Om die reden wordt hij veroordeeld met de doodstraf.

War gaat hier tegenin en eist een mogelijkheid om zijn onschuld te bewijzen door de persoon die de Apocalyps te vroeg startte, te vinden. De Charred Council stemt hiermee in en War wordt terug naar aarde gebracht om die taak te volbrengen. Maar omdat de Charred Council hem niet volledig vertrouwd wordt een afgezant van de Charred Council meegestuurd, genaamd The Watcher. Deze Watcher moet zorgen dat War niks anders doet dan de beloofde taak te volbrengen. Doet War dat niet, dan heeft The Watcher de kracht om hem te doden.

War gaat op zoek naar de starter van de Apocalyps, met behulp van onverwachte bondgenoten zoals Samael, om wraak te nemen en zijn onschuld voor de Charred Council te kunnen bewijzen.

Stemacteurs[bewerken]

Personage Stemacteur
War Liam O'Brien
The Watcher Mark Hamill
Vulgrim Phil LaMarr
Uriël Moon Bloodgood
Abaddon, Straga Troy Baker
Tiamat, Silitha Lani Minella
Samael Vernon Wells
Azrael Keith Szarabajka
Ulthane J. B. Blanc
The Charred Council Fred Tatasciore

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Platform Datum Score
AceGamez Xbox 360 6 januari 2010 93%
Destructoid Xbox 360 12 januari 2010 90%
GameFocus Xbox 360 4 januari 2010 89%
Spazio Games PlayStation 3 7 januari 2010 88%
Spazio Games Xbox 360 7 januari 2010 88%
3D Juegos PlayStation 3 4 januari 2010 88%
GameStar (Duitsland) Windows 17 augustus 2010 86%
Meristation PlayStation 3 31 december 2009 85%
PlayFrance PlayStation 3 5 januari 2010 85%
Game Revolution Xbox 360 4 januari 2010 83%