Naar inhoud springen

Dier en Natuur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dier en Natuur was een Nederlands digitaal televisiekanaal van de NPO, dat werd verzorgd door de AVRO. Het thema dat centraal stond was de natuur en dieren dicht in de directe omgeving, van de berm tot de plantenbak, van de dierentuin tot de huisdieren en van Naardermeer tot de Drunense Duinen.

Van 6.00 uur tot 20.30 uur zond de AVRO nieuwe programma's uit voor kinderen en jongeren van 2 tot 14 jaar. Deze programma's werden gemaakt door studenten van verschillende audiovisuele opleidingen in Nederland. 's Avonds zond DNTV programma's uit de archieven van de Publieke Omroep en andere archieven uit. Op de site van DNTV kon je ook je eigen materiaal laten zien. De leukste inzendingen werden opgenomen in de programmering van DNTV.

De programmaconcepten waren crossmediaal en interactief. Met de input van de internetbezoekers (klachten suggesties en ideeën) gingen de televisiemakers op pad. Zo werden de zelfgemaakte filmpjes die men via het internet kan uploaden getoond in de programma's, kon men de mooiste natuurplekken uit de programma's terugvinden op de landkaart en zijn er verhalen, spellen en meer interactieve acties, die gekoppeld waren aan de televisieprogramma's.

Elke dag werkten er veel mensen aan het themakanaal.

De zender was te bekijken door mensen die een digitaal televisie pakket hebben. (Bijvoorbeeld via hun kabel (televisie) of (internet) provider of via een satelliet ontvanger.) Ook is het mogelijk veel van deze programma's online te bekijken.

Op 1 januari 2009 is het kanaal gestopt met de uitzendingen. Er is nog wel een archief beschikbaar waar alle items on-demand bekeken kunnen worden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]