Eurosat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eurosat
P7090032.JPG
Algemene informatie
Locatie Vlag van Duitsland Europa-Park
Type Indoor achtbaan
Bouwer(s) MACK Rides
Status Gesloten, baandelen worden vervangen
Opening 1989
Sluiting 5 november 2017
Eigenschappen
Topsnelheid 60 km/u
Baanlengte 900 meter
Baanhoogte 25,5 meter
Maximale g-kracht 4,0
Inversies 0
Ritduur 3:18 min
Treinen 7
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Capaciteit 1600 personen per uur
Website
Eurosat op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Eurosat is een indoorachtbaan in het Duitse Europa-Park. Eurosat bevindt zich volledig in een 45 meter hoge bol die vergelijkbaar is met de bol van Spaceship Earth in Epcot in het Walt Disney World Resort. De rit zelf heeft veel weg van de Amerikaanse versie van Space Mountain. Eurosat is in 1989 gebouwd door Mack Rides.

Eurosat bevindt zich in het Engelse deel van het park, naast de Silver Star, en had oorspronkelijk een ruimtethema. De achtbaan heeft 7 treinen met 8 wagentjes per trein. Per wagen kunnen 2 personen plaatsnemen, dus één trein kan 16 personen vervoeren. De treinen zijn gethematiseerd naar een ruimtevoertuig.

Optakeling[bewerken]

Eurosat heeft geen normale kettingoptakeling maar een spiraallift. De trein gaat naar boven in een spiraal door een ronddraaiende middenkolom die de treintjes de helling opduwt.

Renovatie 2017/2018[bewerken]

De originele Eurosat maakte zijn laatste rit op 5 november 2017. De baan wordt min of meer volledig afgebroken en weer heropgebouwd. Bij deze renovatie verandert ook het thema naar een Frans thema zodat de attractie beter in de zone past waar hij gelegen is. De bol blijft wel hetzelfde, maar ook de wachtrij wordt heraangelegd en rondom de bol komen aan de grond gevels die verwijzen naar Parijse bouwwerken of locaties, zoals de Eiffeltoren, de Moulin Rouge of een Parijs metrostation.

Daarnaast komt er ook nog een aparte ingang voor een Virtual reality-ervaring op de achtbaan.