Femke Lakerveld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Femke Lakerveld
Femke lakerveld 150c.jpg
Algemene informatie
Geboren Hoorn, 16 september 1974
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1996 - heden
Beroep Actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Film

Femke Lakerveld (Hoorn, 16 september 1974) is een Nederlandse actrice.

In 1996 speelde Lakerveld haar eerste rol in de Nederlandse filmproductie Hufters & hofdames. Na deze rol kreeg ze hoofdrollen in de films Babylon, De Boekverfilming en Rent a Friend van regisseur Eddy Terstall. Ook was ze te zien in de films Simon, SEXtet en Vox populi (eveneens van Terstall), 06/05 (Theo van Gogh), De Nobelprijswinnaar (Timo Veltkamp) en De sterkste man van Nederland (Mark de Cloe).

Op televisie was zij onder meer te zien in de series Divorce, Dokter Tinus, Meiden van De Wit, Medea, Lieve lust, Flikken Maastricht, Parels & Zwijnen, ZOOP, Spangas, De Co-assistent, in de telefilms De Stilte van het Naderen, Ravel en in videoclips van diverse bands. In 2011 speelde zij Charlene de Carvalho-Heineken in de miniserie Freddy.

Vanaf 2003 speelde Lakerveld in voorstellingen van het Utrechtse gezelschap Factor 1. Ook was zij te zien in de musical Boyband en enkele muziektheatervoorstellingen. In 2011 speelde zij een rol in De dood van Theo van Gogh, onder productie van De Balie in Amsterdam.

Ze speelde ook naast Jeroen van Koningsbrugge in een Citroënreclame ("Ik zie ik zie wat jij niet ziet"). Verder was ze te zien in commercials van Andrelon en Douwe Egberts.

Lakerveld maakt ook muziek en heeft voor enkele films muziek gecomponeerd. In 1998 behaalde ze haar doctoraaldiploma Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2002 heeft zij zich als coach en projectleider verbonden met Stichting Cultuur-Ondernemen.

Externe link[bewerken]