Fisherman's Friend

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Fisherman's Friend keelpastilles

Lofthouse's Fisherman's Friend of kortweg Fisherman's Friend is een merk keelpastilles dat wordt gemaakt in Fleetwood, Lancashire, Engeland.

Geschiedenis[bewerken]

De snoepjes (lozenges) zijn ontwikkeld in 1865 door apotheker James Lofthouse ter verlichting van ademhalingsproblemen bij diepzeevissers op de noordelijke Atlantische Oceaan. Volgens de fabrikant beschouwden de vissers deze tabletjes op een gegeven moment als hun vriend; vandaar de naam. Op het logo staat de trawler FD 241 afgebeeld.

Productbeschrijving[bewerken]

Sinds 1865 is er aan zowel de receptuur als de verpakking weinig veranderd. De originele Fisherman's Friend bestaan uit:

Het product wordt nog steeds verkocht in een kenmerkend papieren zakje. Tegenwoordig is aan de binnenzijde wel een plastic en metalen beschermingsfolie toegevoegd.

Het product wordt in meer dan honderd landen verkocht. Er zijn naast de originele versie inmiddels wel andere smaken ontwikkeld, waarvan sommigen niet overal worden verkocht:


Op Twitter plaatst Fisherman’s Friend soms een speciaal ontworpen verpakking gelinkt aan de actualiteit. Deze bijzondere versies zijn echter nooit werkelijk verkrijgbaar.

  • Covfefe (na Trumps flater op Twitter)
  • Happy Christopher street day


Er zijn zowel suikervrije als suikerhoudende varianten. De verpakkingen van suikerhoudende Fisherman's Friends zijn egaal van kleur, de suikervrije varianten hebben een gestreepte verpakking. Een zakje bevat 23 pastilles. Er bestaan ook luxe verpakkingen in metalen doosjes. Tevens is er een Fisherman's Friend kauwgom op de markt.

Externe link[bewerken]