Fokker T.II

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Het artikel bevat namelijk weinig tot geen interne links. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

De Fokker T-II was het eerste ontwerp van de T-serie dat daadwerkelijk werd gebouwd. Er werd een bommenwerper- en torpedobommenwerper uitvoering ontwikkeld. In 1921 werden drie toestellen door de U.S. Navy besteld. De toestellen werden gebruik voor het vergelijken met Engelse en Amerikaanse ontwerpen. De toestellen werden tegen einde van 1921 te Veere gebouwd.

Generaal Mitchell bracht rond die tijd een bezoek aan Europa en bezocht ook de Fokker fabriek om zich daar op de hoogte te laten stellen van de laatste ontwikkelingen. Een van zijn medewerkers testte de T-II en merkte tijdens deze testvlucht dat het toestel wat traag reageerde op de roeren. Fokker verhielp dit probleem direct door de staart met een meter in te korten. Hierna was het probleem verholpen.

De drie toestellen werden in 1922 afgeleverd aan de U.S. Navy. De toestellen kregen de aanduiding F.T.1. Dit was een afkorting van Fokker Torpedo 1. De toestellen werden tezamen met vijf andere modellen getest tussen oktober 1922 en mei 1923. Uit deze competitie kwam de Douglas DT-1 als beste naar voren. De F.T.1's werden hierna gemoderniseerd en als F.T.2 aangeduid. In 1926 werden de toestellen uit dienst genomen. Het toestel had een tweekoppige bemanning. Er was een machinegeweer in de achterste cockpit aangebracht. De torpedo werd tussen de drijvers opgehangen.