Gebruiker:Aspiringshortlot/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Aspiringshortlot.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Beste Aspinringshortlot, Subway is volgens mij nu wel in orde. Tip: Misschien is een volgend artikel Wrap (sandwich) een idee? Het verwondert me dat hier nog geen artikel op nlwiki is. Als je vertaalt uit het Engels, probeer dit zonder vertaalmachine te doen. DirkVE overleg 7 okt 2016 09:21 (CEST)

Na het volgende artikel. Aspiringshortlot overleg? 7 okt 2016 16:29 (CEST)
Klaar, ik wacht op goedkeuring. Aspiringshortlot overleg? 9 okt 2016 15:07 (CEST)
De zinsbouw klopt niet altijd. Deze maal laat ik het eerst en vooral aan jou over om de volgende kromme zinnen te corrigeren:
  • ... samen met sla om de tomaten, in blokjes of Pico de gallo, van Guacamole,... Dit deel van de zin slaat nergens op.
  • ...en guacamole van gebakken champignons, van spek, van uien gegrild in kaas, en een saus. (mayonaise, tomatensaus, enz) Een gedeelte van dezelfde zin. Het probleem: de zin is te lang, wordt daardoor te ingewikkeld en slecht leesbaar. Probeer dus jouw eerste zin onder te verdelen in kleinere zinnen.
  • Ook de laatste zin klopte niet qua zinsbouw, die heb ik al verbeterd

Mag ik ook mijn tips toevoegen? Het artikel bestaat grotendeels uit aannames. Ik maak mijn wraps meestal met pesto en mozzarella. Anderen met ham en kaas. Volgens de onderstaande beschrijving, zouden dit geen wraps zijn. Je stelt dus een zeer eenzijdig artikel op, dat vele wraps uitsluit. Aan de andere kant: is een pitabroodje een wrap. Aangezien wrap opvouwen betekend zou ik zeggen van niet. Burrito's en Turkse pizza's, worden daarentegen wel vaak weer als wrap gegeten... Kijk eens naar het [Engelse artikel] en wat zij ervan maken. Je kunt deze artikelen ook vertalen en eventueel uitbreiden naar de Nederlands/Belgische situatie. We hebben voor de bronvermelding hiervan zelfs een speciaal sjabloon. Succes verder met het artikel. Belsen (overleg) 12 okt 2016 21:29 (CEST)

Bedankt aan Belsen voor de bijdrage, inderdaad hoort het pitabroodje er niet bij en de Burrito en Turkse pizza wel. Die sectie dient dus uitgebreid te worden. En inderdaad wat met de wraps met pesto en mozzarella of met ham en kaas? DirkVE overleg 13 okt 2016 07:09 (CEST)

Voor het artikel Wrap:

Wrap
Een wrap
Portaal  Portaalicoon   Eten en drinken

Een wrap is een soort sandwich gemaakt van een dunne pannenkoek met een vulling die meestal bestaat uit: koud vlees, gesneden gevogelte of vis, samen met sla en tomaten. De tomaten worden gesneden in blokjes, of worden vervangen door pico de gallo, van guacamole. De guacamole wordt gemaakt van gebakken champignons en van spek en van uien gegrild in kaas. Daarnaast is er ook bijna altijd een saus (mayonaise, tomatensaus, enz...).

Typisch traditionele wraps[bewerken | brontekst bewerken]