Gebruiker:DimiTalen/Archief/2022

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Prijsuitreiking Schrijfwedstrijd 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Beste deelnemer van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2021,

Hartelijk dank voor het vervolledigen van je artikel voor de schrijfwedstrijd. De jury is voor de kerst tot een eindoordeel gekomen, en jij bent een van twaalf deelnemers die meedingt naar de prijzen voor de mooiste artikelen: drie verschillende Bol-waardebonnen en natuurlijk ook de digitale gouden, zilveren of bronzen pen om voor altijd mee te mogen pronken op je gebruikerspagina.

De bekendmaking van de winnaars zal zijn op de Nieuwjaarsborrel van Wikimedia Nederland (sponsor van de waardebonnen), welke volgende week zaterdag 15 januari van 13-16 uur (CET) online gehouden wordt. Ik zou het leuk vinden als je erbij kunt zijn, dus schrijf je vooral in voor de bijeenkomst als je dit nog niet had gedaan.

Met vriendelijke groet, ook namens de jury, Ciell need me? ping me! 4 jan 2022 12:26 (CET)

Uitslag en juryrapport Schrijfwedstrijd 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen, Tijdens de online Nieuwjaarsbijeenkomst van Wikimedia Nederland werden de prijswinnaars van de Wikipedia:Schrijfwedstrijd bekendgemaakt. Jouw artikel over Bourg-Saint-Maurice heeft de top-3 helaas niet gehaald. De beoordeling en feedback van jouw artikel is opgenomen in het juryrapport dat geplaatst is op Wikipedia:Schrijfwedstrijd. We willen je hartelijk danken voor je deelname dit jaar en hopen dat je ook in de toekomst met veel plezier zult bijdragen aan Wikipedia. Vriendelijke groeten namens de jury van de schrijfwedstrijd 2021. Grijz (overleg) 15 jan 2022 21:28 (CET)

Vista (politieke partij)[bewerken | brontekst bewerken]

Ter info. Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20220125. mvg - Agora (overleg) 25 jan 2022 19:41 (CET)

Een taco voor jou![bewerken | brontekst bewerken]

Een taco voor jou!
Ik kwam toevallig via de Etalage op het artikel van Oglala Lakota County terecht en wilde de auteur die dit onderwerp tot de Etalage gebracht had bedanken via de bedankknop, maar zie in de geschiedenis dat het een jarenlang project is geweest.

Bij deze daarom, in plaats van een bedankje via het knopje, een echte gefrituurde taco! In 2010 was ik bij de Oglala Lakota stam op bezoek en kregen we deze taco's als avondeten. We hebben gecampeerd op hun grond en vanaf daar de volgende dag een hike door de Badlands gedaan: het was zo heet dat zelfs de bighorns de schaduw opzochten... de naam komt duidelijk niet uit het niets. Glimlach

Tof om te zien dat er nu zo een uitgebreid artikel over is, bedankt! Ciell need me? ping me! 13 feb 2022 14:16 (CET)

Hey Ciell! Wat een leuk bericht. Fijn dat je er bent geweest en er zo'n leuke herinneringen aan over houdt.
Ik ben zelf in 2009 in de buurt gepasseerd, vanuit Cheyenne over de Black Mountains naar Badlands National Park, maar voor zover ik dat kan reconstrueren zonder het toenmalige Shannon County te doorkruisen. Mijn interesse werd eigenlijk gewekt door de naamsverandering van de county, die hier op Wikipedia NL nog niet was gebeurd. Dat intrigeerde me, en van het een kwam het ander :-).
Nog eens bedankt voor je attentie! Groetjes, DimiTalen 13 feb 2022 14:47 (CET)
Ja, heel veel goede herinneringen. Ik las mijn reisverslag even terug en zie dat we die dag vanuit Devils Tower naar Mnt Rushmore reden, die eigenlijk niet op de planning stond maar waar iedereen in de groep graag heen wilde, waardoor we uiteindelijk niet lang voor zonsondergang op de plek van bestemming en dus de taco's waren. En daarna vlot een tent opzetten en kampvuur bouwen, maar dat was ondertussen dagelijkse routine.
De naamsverandering is zeker interessant, ik kan me helemaal voorstellen dat men de naamwijziging ziet als erkenning, zoals je beschrijft: "het is onze grond, ze draagt onze naam".
Daarnaast is het voor mensen van buiten ook een veelzeggender naam door hoe de geschiedenis van de Sioux met het de gebieden verweven is. 'Shannon County' kan bij wijze van spreke overal liggen. Ciell need me? ping me! 13 feb 2022 19:53 (CET)
Over naamswijzigingen gesproken, ik zie dat je zelfs Amerikanistiek hebt gestudeerd: ik vertaalde dit weekend, tijdens de WP:WGC-bijeenkomst, het Engelse artikel over de Spaanse Maagdeneilanden. Het Engelse artikel noemt Passage Islands als een van de voormalige namen van de eilandengroep, maar ik kon niet terugvinden of de naam "Passage Eilanden" ooit in het Nederlands gebruikelijk is geweest: ik heb deze naam daarom weggelaten uit het artikel. Misschien weet jij hier meer over, of kun jij ergens iets vinden? Dan hoor ik het graag! (En redactie en aanvullingen op het artikel is uiteraard altijd welkom.) Ciell need me? ping me! 13 feb 2022 20:51 (CET)
Amerikanist jazeker, maar da's geen parate kennis voor me hoor ;-). Nu, ik hou wel van een zoektocht, en stootte alvast hier op: link. In dit document uit 1866 wordt Culebra, een van die Spaanse Maagdeneilanden, aangeduid als "Culebra of Passage-eiland". Groetjes, DimiTalen 13 feb 2022 20:59 (CET)

Verwijdering artikels[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen,

Een paar weken geleden werd een artikel van mij genomineerd voor beoordeling (reden: NE) ,dit was zeker terecht.

Maar 16 dagen geleden werden op de slechts 2 pagina's die ik hier op wikipedia heb bewerkt, alles verwijdert wat ik heb toegevoegd.

Ik zou graag hier de reden voor weten, want hier ben ook wel redelijk kwaad voor aangezien deze artikelen WEL encyclopedisch zijn. (Artikelen: ''Brutoloon'' en ''Bernarduscollege'')

Alvast bedankt voor een snel berichtje terug

Anbewerker Anbewerker (overleg) 14 mei 2022 14:12 (CEST)

Dag collega, bedankt voor je vraag. En excuses dat ik inderdaad geen toelichting had voorzien bij die bewerkingen.
  • Wat brutoloon betreft, dat artikel verdient zeker uitbreiding, maar wat je toevoegde was problematisch.
    • Een stelling als "Zwitserland is in Europa het beste land op economisch vlak. " is niet-encyclopedisch. Wat betekent dat, het beste land? Welke criteria worden hier gehanteerd? Wat is de bron? En vooral: wat doet deze informatie hier, zonder context? Het artikel gaat over brutolonen, niet per se over een vergelijking van landen.
    • Daarnaast voegde je een tabel toe. Opnieuw zonder bron voor de cijfers. Je voegt een aantal details toe, waarmee je het verhaal lijkt te willen vertellen dat de Zwitsers het meeste overhouden van hun brutoloon (zie ook het punt hierboven). De relevantie daarvan ontgaat me. Als je wil vertellen over internationale verschillen tussen bruto- en nettolonen, zul je dat moeten doen met de juiste bronnen, de nodige nuance en een vollediger plaatje.
  • Wat Bernarduscollege betreft, daar voegde je gedetailleerde informatie toe over een recente verbouwing (opnieuw, zonder bron). Die informatie lijkt me zeker relevant en encyclopedisch, maar ik heb ze wat beknopter weergegeven en geïntegreerd in de geschiedenis.
Groetjes, DimiTalen 14 mei 2022 16:07 (CEST)

Zusterpartij CD&V[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen,

Op de pagina van de politieke partij CD&V verwijderde ik de bewering dat deze de zusterpartij is van het Franstalige Les Engagés en de Duitstalige CSP. Dit klopt volgens mij niet, laat staan dat ik hier iets over heb kunnen terugvinden op de website van CD&V. Geen woord te vinden over zusterpartijen, of relaties met Les Engagés of de CSP, behalve een kartellijst met de cdH-afdeling van Brussel. Ik heb zelfs artikels en getuigenissen online teruggevonden die beweren dat alle banden zijn doorgeknipt met Les Engagés.

Daarom heb ik deze bewering verwijderd. Dit heb je echter ongedaan gemaakt. Ik heb daarna gevraagd voor bronnen, maar je blijft koppig deze tekst terugzetten zonder bronnen aan te brengen.

Mogelijk heb ik het mis, maar om verdere discussie en vandalisme tegen te gaan stel ik voor dat je bronnen aanbrengt voor deze bewering, of netjes van het artikel af blijft.

Alvast bedankt. SystemBit (overleg) 24 jun 2022 20:52 (CEST)

Je lacht ermee, toch? Google "CD&V" en "zusterpartij" en wees verbaasd. Groetjes, DimiTalen 25 jun 2022 13:46 (CEST)

Beoordelingsnominatie Sarah Melis[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Sarah Melis dat is genomineerd door Ziqo.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20220630#Sarah Melis en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 jul 2022 00:55 (CEST)

Terugdraaien rode link D117 Savoie[bewerken | brontekst bewerken]

Beste,

Het lijkt me sterk dat er op afzienbare termijn een artikel over de D117 in Savoie verschijnt. Over dit soort lokale wegen is op een specialistische site als de Wegenwiki ook geen content te vinden.

Waarom dan toch terugdraaien van mijn wijziging?

Waldo79 (overleg) 8 aug 2022 12:55 (CEST)

Dag collega. Ik heb nog al artikels geschreven over D-wegen in die regio, dus ik zie niet in waarom het bij voorbaat uitgesloten zou zijn dat die link blauw wordt :-). Groetjes, DimiTalen 12 aug 2022 06:02 (CEST)

Beste DimiTalen, dan heb ik niks gezegd Waldo79 (overleg) 17 aug 2022 19:28 (CEST)

Donnell Fire en Station Gornergrat[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen, ik ben zo vrij geweest om op de recent door jou aangemaakte artikelen Donnell Fire en Station Gornergrat het sjabloon Bronvermelding anderstalige Wikipedia te plaatsen. De artikelen lijken namelijk zeer sterk op die op de engelstalige wikipedia. Lijkt me geen probleem toch? Groeten, De Geo (overleg) 11 aug 2022 22:59 (CEST)

Zeker geen probleem! Groetjes, DimiTalen 12 aug 2022 06:01 (CEST)

Mitzi Jonelle Tan[bewerken | brontekst bewerken]

Plezant dat er nog eens iemand een artikel over milieuactivistes schrijft. Ik heb er zelf al heel wat op wikipedia gezet. Ik zag ook jouw foto's genomen op ManiFiesta, een evenement waar ik ook al enkele malen op aanwezig was. Groetjes, DirkVE overleg 19 sep 2022 12:38 (CEST)

Hey Dirk! Fijn dat te horen. Ik heb een heel druk MF-weekend achter de rug en had de eer gasten als Mitzi, Nabretta ... te mogen ontmoeten. Door het drukke schema jammer genoeg weinig foto's genomen, en al helemaal geen van goeie kwaliteit. Ik zie nochtans dat we die goed zouden kunnen gebruiken op WP. Heb jij er nog liggen? Groetjes, DimiTalen 19 sep 2022 13:17 (CEST)
Nee, iets dat ik achteraf pas besefte. Ik denk dat ik nauwelijks een foto genomen heb. Gewoon genieten van de optredens en een drankje en een hapje. DirkVE overleg 19 sep 2022 15:16 (CEST)
Begrijpelijk! Misschien eens tot op een volgende editie? groetjes, DimiTalen 19 sep 2022 15:38 (CEST)
Ja, hopelijk geraak ik er nog eens en deze maal neem ik een fototoestel mee. DirkVE overleg 20 sep 2022 05:28 (CEST)
Nu begrijp ik ook jouw keuze van onderwerp voor de schrijfwedstrijd. Bij mij was dit wegens mijn engagement voor het milieu en klimaat. DirkVE overleg 20 sep 2022 07:26 (CEST)
:-) DimiTalen 20 sep 2022 07:44 (CEST)

Start #100wikiwomen challenge[bewerken | brontekst bewerken]

Doe mee!

Hoi DimiTalen, op 29 november 2022 start de #100wikiwomen challenge 2022-2023. De bedoeling is om 100 dagen lang per dag minstens een artikel over vrouwen te schrijven op de Nederlandstalige wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen. Vermits je ook in het verleden al bijdragen aan deze uitdaging leverde, ben je met deze uitgenodigd om een dag (of meerdere) in te vullen in het rooster. Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum, voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. DirkVE overleg 1 nov 2022 10:33 (CET)

Ik lever graag een bijdrage aan het Gendergap-project, maar de #100wikiwomen challenge komt me meestal niet zo goed uit. Toch bedankt voor de uitnodiging! DimiTalen 1 nov 2022 10:54 (CET)