Gebruiker:Klaas van Buiten/Archief11 5

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ironie[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vond nog een oud aforisme van je, dat ik in de etalage heb gezet. Ik hoop dat je het kunt waarderen in de geest van de huidige tijd. Met vriendelijke groet,  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  10 sep 2011 00:34 (CEST)

Dank je wel. Zeer vereerd en zo ken ik mezelf. Ironie die soms ontaardt in wat sommigen sarcasme noemen. Zeg het me hier of via e-mail als je me op dat laatste wil betrappen. S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 10 sep 2011 08:39 (CEST)

Verzoekje[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Patio, zou ik je vriendelijk mogen vragen deze bijdrage in te trekken? Ik moet zeggen dat ik dit smakeloos vind en potentieel zeer kwetsend. Ik zie ook niet in waar het toe dient... Groet, Josq (overleg) 20 sep 2011 13:01 (CEST)

Neen. Het is wel duidelijk dat er figuren rondlopen die van Wikipedia een dictatuur willen maken. Het was sarcastisch geef ik toe, maar om hier nu een bewerkingsoorlog over te beginnen? S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 20 sep 2011 13:04 (CEST)
Het spijt me, maar ik vind je bijdrage en je vasthouden daaraan zo bijzonder onacceptabel dat ik een blokverzoek heb ingediend. Josq (overleg) 20 sep 2011 13:09 (CEST)
Beste Jos,
 Dat je de bewerking onacceptabel vindt kan ik nog wel inkomen, maar om het als een persoonlijke aanval te beschouwen roept wat meer vraagtekens op. Naar wie is die dan gericht, denk je? Een minder goed ontwikkeld gevoel voor humor kun je niemand kwalijk nemen. De geschiedenis heeft meermalen (helaas) uitgewezen dat sommige mensen elkaar beter uit de weg gaan dan een psychologisch welles=nietes-spelletje te splen. Dit medium is daar overigens minder geschikt voor dan een echte kroeg. De fysieke afstand maakt dat laatste op z'n minst onpraktisch. Samen een kop koffie of iets sterkers drinken zou veel oplossen vermoed ik. Tot over een dag of een, twee wanneer ik weer "gewoon" kan bijdragen. Nog even genieten van een door MrBlueSky afgedwongen Wikibreak. Collegiale groeten van S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 21 sep 2011 22:20 (CEST)
Dank voor je vriendelijke reactie, Patio. Persoonlijk zie ik dit niet als een persoonlijke aanval, maar elders heb ik geprobeerd uit te leggen waarom ik dit dan wel zo onacceptabel vindt. Ik laat het daarom nu verder rusten, als je dat goed vindt.
Je uitnodiging om samen eens iets te drinken waardeer ik zeer, en het lijkt me eigenlijk wel leuk om daar eens concreet invulling aan te geven, al of niet met andere Wikipedianen erbij. Voel je vrij om me te mailen via de Wikipedia-mailfunctie. Vriendelijke groet, Josq (overleg) 22 sep 2011 11:54 (CEST)

Duim omhoog Zodra we iets dichter bij elkaar zijn (jij in Toscane of ik in Nederland) kunnen we een (in)formele bijeenkomst organiseren of een reeds geplande bezoeken. met twee of meer personen. Dank voor je begrip.
Wellicht tot later, S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 23 sep 2011 09:29 (CEST)

Blokkade[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Patio,

Vanwege deze en deze bewerking heb ik je voor drie dagen geblokkeerd. Het is jammer dat je zelf niet inziet dat zo'n opmerking te ver gaat.

Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 20 sep 2011 13:22 (CEST)

O, zo. Voor mij hoeft het niet, hoor. Ik ben veel cynischer dan Patio. Ik kende dit grapje echter al: aanraders. Blasfemie en zo vind ik ook heel grappig; alleen Mussolini-moppen heb ik nog niet gevonden — ik ken helaas geen Italiaans. Ik maakte eigenlijk een toespeling op de recente overwinning van de Piratenpartij in Berlijn; vandaar mijn opmerking over onvrije licenties ... maar goed. Ik ben in elk geval al zo’n 20 jaar nergens meer door gechoqueerd geweest. Gebruiker:Dandy (quondam Lord P) 20 sep 2011 13:38 (CEST)

Cynisme en ironie[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Patio,

Misschien is het beter de afloop van je blokkade af te wachten eer je hierop reageert, maar ik wil toch even iets kwijt over de aanleiding van je blokkade. Hoewel ik namelijk vaak hartelijk moet lachen om jou ietwat zwarte, macabere, ironische en cynische humor, vind ik wel dat er grenzen zijn. Waar het gaat om opmerkingen die gerelateerd zijn aan zware onderwerpen als Jodenhaat, holocaust, maar ook overtuigingen van mensen zoals geloof, politiek en andere zaken, vind ik dat er altijd iets beter moet worden gewaakt over de grenzen dan normaal. Het kan zo, volkomen onbedoeld, maar des al niet te min zo heftig, kwetsen. Pas een beetje op je zelf. Ik zeg dit omdat we een angel nodig hebben, iemand die af en toe iets verder gaat dan een ander, maar nooit te ver. En helaas, zo moet ik constateren, ben ik de mening toebedeeld dat je die grens soms, maar toch te vaak, overschrijdt. En dan zijn termen als een beetje of heel veel niet meer van betekenis, omdat bij kwetsen op deze manier nooit gerekend kan worden met een schaal van erg, erger en ergst. Het is altijd het ergst, namelijk te erg.

 —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  20 sep 2011 16:40 (CEST)

Canada[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Patio, je verbeterde hier een typefout maar je had blijkbaar niet door door wie Canada nou geregeerd werd! ;-p Dit vandalisme stond er al 51 dagen in. Zie ook mijn kopje in de Kroeg. Met vr. gr. --Kalsermar (overleg) 29 sep 2011 16:29 (CEST)

Je hebt helemaal gelijk. Ik zag een niet bestaand woord en heb dat verbeterd. Inhoudelijk heb ik me er niet mee bemoeid, want de politiek van andere dan enkele Europese landen interesseert me bar weinig Glimlach. Goed dat er mensen op deze dingen letten. Bravo, collega en hartelijk dank voor je oplettendheid. Blijkbaar hebben we meer vandalismebestrijders nodig. S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 29 sep 2011 22:26 (CEST)

Uitleg over mijn bijdrage aan Portaal:Literatuur/DodeDichtersAlmanak[bewerken | brontekst bewerken]

En ook andere onderdelen van dit portaal.

Als je de geschiedenis van de pagina bekijkt, zie je dat het de bedoeling van EvG was om in dit deel van het literatuurportaal, om de zoveel tijd een nieuwe dichter uit te lichten. Hij begon met W.H. Auden en veranderde dat na een paar maanden in C. Buddingh, maar daarna gaf hij er de brui aan. Met als gevolg dat C. Buddingh als sinds 2007 permanent stond uitgelicht in het portaal.

Dat is het probleem dat ontstaat als een portaal zijn vaste medewerker verliest. Daarom heb ik nu zeven dichters uitgekozen en die zodanig in het portaal verwerkt dat ze automatisch uitgelicht worden. Portaal:Literatuur/DodeDichtersAlmanak is nu het algemene overzichtsartikel; het portaal toont enkel het artikel van de dag. Cornelis Buddingh is verplaatst naar maandag, en zoals je kan zien op Portaal:Literatuur/DodeDichtersAlmanak/maandag staat daar nog gewoon het complete uitgelicht-artikel, met plaatje. Hetzelfde geld voor Portaal:Literatuur/Boek Uitgelicht. Ook daar kan je aan de geschiedenis zien dat het uitgelichte boek met regelmaat veranderd had moeten worden, maar ook dit liep vast op 1 enkel artikel toen gebruiker EvG afhaakte. Dus ook daar heb ik de uitlichting geautomatiseerd, zodat het portaal minder onderhoudsgevoelig is.

Dit probleem doet zich met tal van portalen voor, vandaar dat ik die nu aan het automatiseren ben. Ik hoop dat je nu begrijpt waarom ik Portaal:Literatuur/DodeDichtersAlmanak heb aangepast, en ook mijn versie weer terug heb gezet.

Overigens; wat ik hier doe heeft absoluut niets met moderatorwerk te maken; dit is gewoon algemeen onderhoud van een portaal, wat zelfs een anonieme gebruiker nog zou kunnen doen. Dus om dit nu als reden te nemen om tegen mij te stemmen bij de moderatorherverkiezing...

Mvg. **Man!agO** 1 okt 2011 19:48 (CEST)

Beste collega Maniago,
 Bij moderator(her)verkiezingen is naar mijn mening elk argumeny voor of tegen toegestaan. Zelfs geen argument komt voor... Wees blij dat mensen die onderbouwing leven en doe er je voordeel mee in plaats van op je achterste benen te gaan staan. Als je het goed doet word je door in de praktijk door ruim 60 mensen gesteund. Vrees vooralsnog niet. Er is nog geen man overboord. S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 2 okt 2011 10:18 (CEST)
Het gaat er helemaal niet om dat je tegen stemt. Als jij dat wil dan mag je dat doen. Maar als je dan kiest voor een onderbouwing, geef dan ook een zinvolle onderbouwing. Met zinvol bedoel ik een onderbouwing die ook klopt en niet verwijzen naar een doodnormale bewerking. Niemand hier heeft volgens mij twijfels dat Maniago een eventuele tweede ronde niet zou overleven, maar het gaat erom dat er wordt gestemd om een reden die aan alle kanten lekt. JetzzDG (overleg) 2 okt 2011 11:03 (CEST)
Dus wat ik hiermee wil zeggen: Wees eerlijk, en zeg gewoon waarom je Maniago echt een slechte moderator vind. JetzzDG (overleg) 2 okt 2011 11:04 (CEST)
Jouw mening respecteer ik. Kun je alsjeblieft de mijne ook respecteren voor wat deze (niet) waard is? Alvast dank voor je begrip. en collegiale groeten, S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 2 okt 2011 11:06 (CEST)
(Aannemend dat je het tegen mij hebt) Ik heb alleen mijn twijfels aan je onderbouwing. Dit heeft helemaal niks met het (dan wel niet) hebben van respect. JetzzDG (overleg) 3 okt 2011 17:45 (CEST) (Ik heb voor iedereen hier evenveel respect; nog wel... Aangezien ik met niemand problemen heb hier)

Kroegmelding[bewerken | brontekst bewerken]

RonaldB heeft een uitvoerig antwoord op je ip-probleem gegeven in de Kroeg. Ik neem aan dat je snapt waar het probleem vandaan kwam. Het bleek geen proxy te zijn, die smoes is gebruikt als blokkeerreden blijkbaar. Proxies zijn overigens ook massaal geblokkeerd, om redenen die ik in de kroeg al had uitgelegd. edOverleg 1 okt 2011 20:18 (CEST)

Dag Patio
Zoals toegezegd heb ik bij wijze van test/evaluatie nu 65 Italiaanse ranges gedeblokkeerd. Zal de komende tijd in de gaten houden hoeveel van de Italiaanse zombies dat nog steeds zijn. - mvg RonaldB (overleg) 2 okt 2011 00:45 (CEST)

Ik zie het :) Patio onaangemeld - nog steeds hetzelfde adres want verbinding behouden. Goed gedaan, Ronald! S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 2 okt 2011 02:39 (CEST)

Kruiswoorden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Patio,

In Kruiswoorden voeg je een kolom toe getiteld Psalm. De kleur van het bovenste vak, de kolomtitel, is helaas onjuist en ik weet niet veel van dergelijke syntaxis. Bovendien: is het niet beter een voetnoot bij de eerste cel van de rijen te zetten met een verwijzing naar de Psalmen? Ik denk namelijk dat strikt genomen onder de kruiswoorden alleen de citaten van Jezus in de Evangeliën, hangende en stervende aan het kruis, bedoeld worden, maar de verwijzing is desalniettemin op zijn plaats. Zo een voetnoot lijkt me dan de uitkomst. Collegiale groet,  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  29 okt 2011 18:00 (CEST)

Overigens: bedoel je niet Ps. 22:2, i.p.v. vs. 1?  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  29 okt 2011 18:06 (CEST)

Beste Jasper,
In de lopende tekst is reeds vermeld dat twee van de zeven kruiswoorden citaten zijn. Of je laatste vraagzin juist is kijk ik zo even na, bedankt! Het leek me aardig dat ook in het tabelletje te vermelden. Dat het een andere kleur kreeg verbaasde me net zoveel als jij. Komt toevallig goed uit, omdat deze in het Oude Testament staan. Voeg gerust een voetnoot toe als je dat noodzakelijk acht en/of neem je toevlucht tot de OP. Hoe dan ook hartelijk dank voor je vriendelijk bericht op deze feestelijke dag (mijn vrouw en ik zijn heden exact zeven jaar getrouwd - de zeven magere jaren? Glimlach -). Prettig weekend, S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 29 okt 2011 18:15 (CEST)
Graag gedaan. Dat laatste is m.i. ook het belangrijkste, want niet iedereen controleert wijzigingen betrouwbare gebruikers zoals jij. Gefeliciteerd trouwens. Jij en je een vrouw een fijne dag gewenst.  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  29 okt 2011 18:18 (CEST)
Iedereen is weleens minder betrouwbaar, ook drukkers. Het lijkt wel of je dezelfde druk (NBG 1961) gebruikt als ik waar het nummer 2 een regel naar boven is opgeschoven. Daarna volgen twee ongenummerde regels. Kun je leven met in geval van twijfel achter de voorganger blijven? Dank voor de felicitatie. Toen ik in onze trouwbijbel keek zag ik dat de kerkelijke bevestiging om 14:00 u plaatshad. For the record, so to speak S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 29 okt 2011 18:35 (CEST)
Ik gebruik sinds mijn theologiestudie NGB 1951. En ik twijfel niet, want: [1]. Lijkt me duidelijk. Hoewel de lezer er wel uit zou zijn gekomen. Verbeter je dit nog? Fijne huwelijksnacht ;)  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  29 okt 2011 20:38 (CEST)
Ik 'hoor' nu pas dat je theoloog bent. Had ik nooit achter je gezocht. Tegen zoveel kennis kan ik niet op. Zal het op twee plekken verbeteren als niemand dat nog voor mij gedaan heeft. S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 30 okt 2011 10:56 (CET)
For the record: theoloog mag ik niet heten, daar ik mijn studie voortijdig heb afgebroken. Maar inderdaad heb ik e.e.a. aan theologie, filosofie en klassieke talen + Hebreeuws gestudeerd en jarenlang catechismus. En dan nog een citaat van een van mijn hoogleraren theologie: Een uitstekende studie om van je geloof af te vallen, iets dat de helft van jullie voor het einde van de propaedeuse zal doen. Hij had gelijk.  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  30 okt 2011 19:53 (CET)
Zo was er aan de andere kant een astronoom (zijn naam ben ik helaas vergeten) die zei: "Hoe meer ik van het heelal weet, des te meer geloof ik in het bestaan van God". S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 30 okt 2011 20:08 (CET)