Gebruiker:QZanden/Archief1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is de archiefpagina van QZanden.

Welkom[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo gebruiker, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.849 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hi QZanden, Welkom!

Je aanmaak van Rudolf Steiner College is genomineerd voor directe verwijdering... (niet door mij overigens). Waarom?

Een wikipedia:Doorverwijspagina (zie {{dp}}) op wikipedia is iets anders dan een doorverwijzing (redirect). Zo'n echte dp zou nuttig kunnen zijn als er bijvoorbeeld artikeltjes zouden zijn over Rudolf Steiner College (Haarlem), Rudolf Steiner College (Rotterdam) en Rudolf Steiner College (den Haag).

Artikeltjes over middelbare scholen worden doorgaans met argusogen bejegend; dat een school bestaat maakt het niet zonder meer evident dat een artikel daarover bestaansrecht heeft.

Schrijven over een onderwerpen waar je erg dichtbij staat (opleiding, persoon, bedrijf, vereniging) wordt sterk ontraden.

Laat je hierdoor niet ontmoedigen, er valt nog genoeg te schrijven. - B.E. Moeial 20 mrt 2016 20:52 (CET)

Overleg: RSCollege[bewerken | brontekst bewerken]

niet elke vrije school is een Rudolf steiner college, maar wel anders om. Daarom snap ik niet dat dit niet wordt gezien als een juiste doorverwijs pagina. QZanden (overleg) 20 mrt 2016 19:32 (CET)

Zelfs niet ieder Rudolf Steiner College is per definitie een vrije school; zie o.a. https://steinercollege.edu/ in Angelsaksische contreien zijn ook colleges die zich Rudolf Steiner College noemen maar (volgens mij) geen vrije school als in NL zijn. - B.E. Moeial 20 mrt 2016 21:25 (CET)

Projectiescherm[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo QZanden, De overleglocatie voor projecten is Overleg Wikipedia:Wikiproject. Omdat het onwenselijk is en onnodig om twee locaties te hebben voor hetzelfde overleg heb ik van het projectiescherm een redirect gemaakt naar dat overleg. Daarnaast is de naam projectiescherm ook verwarrend aangezien projectieschermen weinig met Wikiprojecten van doen hebben. Ik zag op Overleg Wikipedia:Wikiproject ook geen enkel overleg of een dergelijk café wel gewenst is. Dat lijkt mij toch een cruciale eerste stap. Groet, LeeGer 14 jul 2016 21:01 (CEST)

Ik heb ook een overleg gestart in De Kroeg, daar had je ook best mogen kijken naar mijn idee. Q.Zanden Overleg 14 jul 2016 21:12 (CEST)
Ik las een mededeling en na een blik op de meest logische plaats hiervoor (Overleg Wikipedia:Wikiproject) zag ik slechts een vraag en dat dit café was aangemaakt zonder reacties af te wachten. Maar nu zie je zelf hoe lastig het wordt als op meerdere plaatsen overlegd wordt over hetzelfde onderwerp. LeeGer 14 jul 2016 21:20 (CEST)
Maar het idee is niet om op twee plaatsen hetzelfde te overleggen. Overleg Wikipedia:Wikiproject lijkt mij uitsluitend bedoeld om te overleggen over wat de bedoeling is van een wikiproject en wat voor eventuele eisen er zijn verbonden aan een project. Op Het Projectiescherm, het was de eerste naam die me een beetje leuk klonk en ik heb geen alternatieven gekregen, was het mijn idee om daar te overleggen over samenwerkingsmogelijkheden en andere dingen die niet op de overlegpagina worden besproken. Ik had gedacht dat daar wel een afspraak over zou zijn dat er niet/nauwelijks mocht worden gekletst en ideeën uitgewisseld over projecten. Daarvoor leek me het café de ideale plaats. In de kroeg, wat iemand anders voorstelde, is geen goed alternatief omdat daar teveel onderwerpen door elkaar heen lopen terwijl het juist bedoeld is dat alle gesprekken/discussies bij elkaar staan; los van de discussies op de overlegpagina. Q.Zanden Overleg 14 jul 2016 21:31 (CEST)
Ik zie geen enkele beperking op die pagina wat betreft gespreksonderwerpen. Dus ik zie niet in waarom er niet ook over samenwerking zou kunnen worden gesproken, zolang het maar met projecten te maken heeft. Maar als je een pagina zoekt om te kletsen, dan lijkt me sowieso Wikipedia niet de juiste website. Dan kun je beter een chatroom opzoeken/beginnen. Een grapje op zijn tijd kan best, maar de meeste mensen hier zijn toch bezig met het werken aan de encyclopedie. LeeGer 14 jul 2016 21:55 (CEST)
Sorry voor het woord kletsen, zo bedoelde ik het niet, meer van afspreken.
Is het dan misschien wel mogelijk om de overleg pagina een betere lay-out te geven zodat duidelijker wordt dat het echt een overlegpagina wordt? Een beetje de opzet die ik had gemaakt voor Het Projectiescherm ongeveer... Q.Zanden Overleg 14 jul 2016 21:59 (CEST)
Ik zie eerlijk gezegd de noodzaak daartoe niet. De pagina heet al "Overleg...", dan staat er bovenaan "Dit is de overlegpagina van de hoofdpagina der Wikiprojecten." Nu mag die zin wel wat duidelijker maar dan ziet de pagina er ook uit als ieders persoonlijke overlegpagina. Maar stel het voor ter plaatste en wacht dan de reacties af. Dit is niet de aangewezen plaats om dat te overleggen. Ik zou sowieso voorstellen om het overleg daar voort te zetten en hier af te ronden. LeeGer 14 jul 2016 22:13 (CEST)

Voortzetting zal plaatsvinden op de overlegpagina van Wikiproject

QZanden: Op de overlegpagina bij Wikipedia:Wikiproject schreef ik eerder dat ik geen geldige argumenten voorbij had zien komen om de opening van het nieuwe café te verhinderen. Zoals ik daar echter ook al schreef, betekent dat nog niet dat ik overtuigd ben van het nut ervan. Als jij echter dat nut wel ziet, is er niets dat je tegenhoudt om het café te heropenen. Er zijn eerder al café's geopend zónder voorafgaand overleg en de verwijdering daarvan ging, zoals het hoort, via TBP.
En als moest blijken dat het bezwaar van meerdere overlegplekken over wikiprojecten bre(e)d(er) gedragen wordt, dan zou ik voorstellen om de inhoud van overlegpagina naar het café te verhuizen en van die overlegpagina een redirect naar het café te maken, in plaats van andersom.
Ik zie trouwens de scope van een projectencafé veel breder dan alleen de wikiprojecten met hun permanente aard. In het café kunnen ook kleinere, tijdelijke (zelfs eenmans-) projecten besproken worden, bekendgemaakt en opgeroepen/verzocht worden tot deelname eraan of vragen gesteld worden erover etc. Wel ben ik het eens met de opmerking dat de naam niet al te best gekozen is. En welke naam je ook kiest, in het navigatiesjabloon Kroegentocht lijkt het me niet geheel onverstandig om het gewoon "(wiki)projectencafé" te noemen, net zoals bij alle andere cafés met een ludieke naam ook het geval is (Taverna, SHEIC, Het Verleden, De Commotie ...) EvilFreD (overleg) 15 jul 2016 06:42 (CEST)