Hans Eijkenaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hans Eijkenaar (Schiedam, 18 juli 1963) is een Nederlandse drummer, daarnaast speelt hij ook percussie, piano, vibrafoon en klassiek. slagwerk Hij is ook actief als arrangeur, componist en producer.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Eijkenaar begon op z'n twaalfde met drummen en volgde lessen bij klassiek slagwerker Toon Oomen, die hem in contact bracht met de jazz. Hierna volgde een opleiding op het conservatorium in Rotterdam, waar hij na een jaar weer stopte wegens een inmiddels overvolle agenda. Na een aantal jaren toeren met diverse jazzbands, volgde via het studiowerk de pop en rock. Hij heeft diverse artiesten begeleid zoals Candy Dulfer, Robby Valentine, Trijntje Oosterhuis, Rob de Nijs, Hans de Booij, René Froger, Herman Brood, Thijs van Leer, Toots Thielemans en Anouk.

Hij maakte rond 2011 deel uit van de Nederlandse band Kayak, vertrok vervolgens weer, maar trad in december 2018 weer toe nadat de toenmalige drummer en Kayak uit elkaar gingen. Er stonden nog concerten gepland ter promotie van het album Seventeen.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]