Haviland (intercommunale)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Haviland Intercommunale
Werkingsgebied van Haviland
Motto of slagzin VAN en VOOR lokale besturen
Rechtsvorm igsv (intergemeentelijk samenwerkingsverband)
Oprichting 24 maart 1965
Land België
Hoofdkantoor Zellik (Asse)
Werknemers 56
Actieve leden 35 gemeenten
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Haviland igsv is een streekintercommunale voor de 35 gemeenten in het arrondissement Halle-Vilvoorde. De organisatie heeft als missie om de sociale, economische en ecologische ontwikkeling van het arrondissement Halle-Vilvoorde te bevorderen. Tot april 2017 omvatte de organisatie ook een luik rond afvalbeleid, maar dat werd afgesplitst en ondergebracht in de afvalintercommunale Intradura. De intercommunale telde anno 2021 56 medewerkers.

Overzicht deelnemende gemeenten[bewerken | brontekst bewerken]

Kerntaken[bewerken | brontekst bewerken]

Haviland zet zich in op thema's die bijdragen aan de sociale, economische en ecologische ontwikkeling van de streek. Concreet biedt ze de volgende diensten aan de 35 deelnemende gemeenten:

Bestuur[bewerken | brontekst bewerken]

Haviland staat onder leiding van algemeen directeur Stephan Verwee[1]. Van de 35 gemeenten zijn er slechts 15 die vertegenwoordigd zijn als effectief lid in de raad van bestuur, die onder leiding staat van voorzitter Walter De Donder[2]. Er worden jaarlijks twee algemene vergaderingen gehouden, in juni en december.

Westgroenewoud[bewerken | brontekst bewerken]

Haviland is eigenaar van onder andere landbouwgronden in het landelijke Westrode (deelgemeente van Meise), waarvoor de afdeling van Natuurpunt in 2021 het project voorstelde om er het Westgroenewoud aan te leggen[3][4].

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]