Isendoorn College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Isendoorn College
Algemeen
Locatie Warnsveld
Opgericht 10 oktober 1932
Type mavo, havo, vwo en tweetalig havo en vwo en mavo
Denominatie Rooms-Katholiek
Bevoegd gezag Stichting Isendoorn
Personen
Rector De heer E. Lutteke
Leerlingen 1750
Overig
Afkorting IC
Motto Weten, Warmte, Waarden
Website www.isendoorn.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Isendoorn College is een rooms-katholieke middelbare school te Warnsveld voor mavo, havo en vwo. Er wordt tweetalig onderwijs gegeven in alle leerjaren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De school werd in 1932 opgericht en vernoemd naar een adellijke familie uit IJzendoorn in de Betuwe, in dialect uitgesproken als Isendoorn. De school begon als ULO, in 1975 werd er een havo-afdeling toegevoegd en werd de naam: 'Rooms Katholieke Scholengemeenschap voor mavo en havo'. Tot 1983 was de school gevestigd aan de Isendoornstraat in Zutphen, in dat jaar verhuisde de instelling naar de Lage Weide in Warnsveld en werd voor de school het kunstwerk Plastiek (beton, 8 meter) geplaatst, gemaakt door de kunstenaar Joop Beljon. In 1986 kwam het vwo erbij en sindsdien heet de school Isendoorn College.

Locaties[bewerken | brontekst bewerken]

De lessen worden gegeven op vier locaties vlak bij elkaar: de Westkaap en de Oostkaap. Vanaf oktober 2013 de Bètakaap en vanaf 2019 de Stadskaap. De Bètakaap is een voormalige basisschool omgebouwd tot laboratorium met leslokalen. De onderbouw en de mavo krijgen les in de Westkaap en de bovenbouw vanaf het derde leerjaar in de Oostkaap. In de Oostkaap is ook de mediatheek gevestigd. De Stadskaap bevindt zich aan de overkant van de rijksweg (met de fiets de nieuwe Spikerbrug over) aan de Paulus Potterstraat in Zutphen. Dat gebouw wordt gedeeld met de ISK Schakelklassen en daar vinden tegenwoordig de PBL-lessen plaats, Project Based Learning. Van augustus 2010 tot en met zomer 2013 was het oude Gemeentehuis van Warnsveld aan de Rijksstraatweg in gebruik als dependance met de naam de Noordkaap. De school heeft ongeveer 1750 leerlingen en 160 medewerkers.

Joris Laarman
oud-leerling, nu kunstenaar, ontwerper en ondernemer

Bekende (oud-)Isendoorn-leerlingen[bewerken | brontekst bewerken]

Hadjar Benmiloud
oud-leerling, nu schrijfster, columniste en radiopresentatrice
Annemiek van Vleuten
oud-leerling, nu wielrenkampioen

Bekende oud-Isendoorn-personeelsleden[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]