Jeroen Wollaars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jeroen Wollaars
Jeroen Wollaars wacht op liveverbinding met Hilversum vlak voordat Ratko Mladic aankomt op Rotterdam The Hague Airport (2011).
Achtergrondinformatie
Geboorteplaats Woerden
Opleiding HBO Communicatiesystemen, WO Nederlandse Taal en Letterkunde (UU)
Beroep Journalist
Bekend van Nieuwsuur, Met het oog op morgen
Portaal  Portaalicoon   Media

Jeroen Wollaars (Woerden, 30 september 1977) is een Nederlands journalist en voormalig verslaggever en correspondent, tegenwoordig werkzaam als presentator bij het programma Nieuwsuur; sedert 20 maart 2021 is hij ook invalpresentator van Met het oog op morgen.[1]

Wollaars volgde van 1995 tot 2000 de hbo-studie Communicatiesystemen aan de Hogeschool Utrecht en begon in 2002 zijn carrière in de journalistiek bij AT5 als redacteur / verslaggever / eindredacteur / presentator. Hij werkte onder meer mee aan de nieuwsprogramma's "Kort Amsterdams" en "AT5 Nieuws" en het documentaireprogramma "Amsterdams Peil". Voor de Duitse WDR werkte hij in 2007 tijdelijk aan het programma Aktuelle Stunde.

Sinds 2007 is Wollaars werkzaam bij de NOS; eerst als redacteur en vanaf 2009 was zijn functie algemeen verslaggever bij het NOS Journaal. Hij deed onder meer verslag tijdens de verkiezingen en werkte in binnen- en buitenland. Van januari 2015 tot juli 2018 werkte Wollaars als correspondent in Berlijn. Op 14 mei 2018 werd door de NOS bekendgemaakt dat Wollaars de presentatorrol bij Nieuwsuur overnam van Twan Huys, die met ingang van augustus 2018 RTL Late Night ging presenteren. Wollaars begon zijn werk als presentator op 1 september 2018.

In 2021 won Wollaars de Sonja Barend Award voor zijn interview in Nieuwsuur met CDA-politicus Wopke Hoekstra.[2]