Law & Order (seizoen 17)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Law & Order (seizoen 17)
Televisieprogramma Law & Order
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Verenigde StatenNBC
Vlag van NederlandNet 5
Vlag van Nederland13th Street
Vlag van NederlandVARA
Start 22 september 2006
Einde 18 mei 2007
Aantal afleveringen 22
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
seizoen 16 seizoen 18
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het zeventiende seizoen van Law & Order samen.

Hoofdrollen[bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken]

Afleveringen[bewerken]

Aflevering Titel Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Selectie gastrollen
1. Fame Jean de Segonzac Nicholas Wootton 22 september 2006 Wayne Wilcox - Justin 'J-Train' Smolka
Barbara King - Sky Sweet
James Ransone - Michael Wayland
Laurie Williams - Paula Turco
Jeff Steitzer - Earl Woodlief

Wanneer bij een inbraak in een appartement per ongeluk een politieagent wordt vermoord, gaan Green en zijn nieuwe partner Nina Cassady op onderzoek uit. Het appartement is van een paparazzifotograaf en waarschijnlijk heeft hij belastende foto's van een beroemdheid en haar baby.

2. Avatar Vincent Misiano David Slack 29 september 2006 Callie Thorne - advocate Stuart
Robert Stanton - Douglas Preston
Brianna Steinhilber - Molly Preston
Devin Ratray - Richard Elam

Wanneer een foto van een dode vrouw wordt gevonden op een populaire website, gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Hun onderzoek leidt hen naar een mentaal gestoorde jongeman. De dochter van het slachtoffer beweert dat de verdachte haar heeft ontvoert en verkracht. De advocate van de verdachte geeft een betere verdachte, de vermeende slachtoffer Molly Preston.

3. Home Sweet Richard Dobbs Michael S. Chernuchin 6 oktober 2006 Mädchen Amick - Alissa Goodwyn
Robert Emmet Lunney - Miles Schaffner
Nora Dunn - Rosalie Schaffner
Amy Hargreaves - Dana Wechsler
Christopher Wells - Roger Trent

Wanneer bij een explosie in een gebouw de achtjarige Jenna Wechsler omkomt, gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Het bewijs leidt hen naar Rosalie Schaffner, de ex-vrouw van de eigenaar van het gebouw. McCoy en Rubirosa willen Schaffner vervolgen ondanks het weinige bewijs tegen haar, maar de zaak krijgt een wending als Rubirosa nieuwe bewijzen vindt wat de zaak in een nieuwe richting stuurt.

4. Fear America Constantine Makris Sonny Postiglione
Robert Nathan
13 oktober 2006 Navid Negahban - iman Ibrahim
John Viscardi - rechercheur Henry Paulson
Marjan Neshat - Diane Khalaby
Jack Noseworthy - Brian Griggs
Richard Brooks - Paul Robinette

Wanneer Eric Khabaly wordt vermoord, wat gefilmd is op video, gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Het lijkt erop dat de moord is gerelateerd aan een Amerikaanse beweging tegen de islam Het onderzoek leidt de rechercheurs naar de neef van Khabaly, Ben Faoud, die waarschijnlijk verbonden is aan een terroristische groepering in New York. Het beste bewijs tegen hem is een link tussen hem en het recente smokkelen van uranium, dit bewijs mag McCoy niet gebruiken in opdracht van het Federaal gerechtshof. Als het nieuws van de uraniumsmokkel toch uitlekt naar het nieuws worden McCoy en Rubirosa slachtoffers van de Federale justitie, en de harde verdediging van de advocaat van Faoud helpt ook niet echt mee.

5. Public Service Homicide Constantine Makris Chris Levinson 20 oktober 2006 Nadia Dajani - Ellie Harper
Zoe Lister Jones - Hannah Welch
Vyto Ruginis - Depago
Remy Auberjonois - dr. Evan Fleming
Mimi Lieber - Wendy Weiss

Wanneer Carl Mullaly vermoord wordt gevonden in zijn appartement gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Hun onderzoek leidt hen naar een bekendmaking in een televisieprogramma HardFocus, in dit programma worden seksuele misdadigers ontmaskerd. Met een achtjarig meisje als ooggetuige wordt de moordenaar gearresteerd, McCoy en Rubirosa komen er al snel achter dat HardFocus meer met de moord te maken heeft dan dat ze eerst dachten.

6. Profiteer Arthur W. Forney David Wilcox 27 oktober 2006 Titus Welliver - Bill Whitney
John Boyd - Kenny Ellis
Brandon Scott - Alan Crockett
John Benjamin Hickey - Aaron Solomon
Marisa Bernal - Andrea Garcia

Wanneer de directeur van een bedrijf dat kogelwerende vesten levert op de zestiende verjaardag van zijn dochter wordt vermoord, gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Zij linken de moord aan een incident in Irak, daar sneuvelde een soldaat omdat zijn kogelwerende vest van het bedrijf van het slachtoffer faalde.

7. In Vino Veritas Tim Hunter David Wilcox 3 november 2006 Jaymie Dornan - John Carroll
Terri Garber - mrs. Carroll
Jack Koenig - advocaat van mrs. Carroll
José Zúñiga - rechercheur
Todd Gearhart - Rosenthal
Paul Anthony Stewart - Bobby Gold

Een uitgerangeerde acteur wordt opgepakt voor het rijden onder invloed en als er ontdekt wordt dat zijn kleren onder het bloed zitten, Cassady en Green gaan op onderzoek uit. Zij ontdekken dat een Joods televisieproducent is vermoord en dat zij elkaar kenden. De acteur staat bekend dat hij geregeld uitspraken met antisemitisme heeft gedaan. Nu is het aan hen om uit te zoeken of de acteur de dader is.

8. Release Michael Pressman Rick Eid
Nicholas Wootton
10 november 2006 Kim Shaw - Nicole Flynn
Adam Kaufman - Swain
Rob Devaney - Dave Sugarman
Tim Peper - Chris Drake
Alexandra Daddario - Samantha Beresford

Wanneer Hudson Moore doodgeslagen wordt gevonden in de bus van Babes Being Bad gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Zij verdenken op het eerste gezicht zijn zakenpartner Chris Drake, totdat een video-opname de rechercheurs attenderen op een jong meisje dat de nacht heeft doorgebracht met Moore ten tijde van de moord. Nadat zij hun onderzoek volledig richten op het jonge meisje wordt het motief voor de moord hen duidelijk. McCoy heeft het moeilijk om een man te vervolgen die niet rechtstreeks verantwoordelijk is voor de moord maar wel verantwoordelijk is voor de incidenten die hier toe geleid hebben.

9. Deadlock Alex Chapple David Slack 17 november 2006 Jeremy Davidson - Rob Purcell
Craig Walker - Leon Vorgitch
Cynthia Darlow - Delores Vorgitch
Catherine Dent - Dena Carter
Agustin Rodriguez - Pedro
Keith Eric Chappelle - Gavin Edlund

Wanneer de seriemoordenaar Leon Vorgitch ontsnapt uit de gevangenis gaan Cassady en Green op jacht. Zij vinden hem in een school vol met gijzelaars, voordat hij zich overgeeft aan de politie schiet hij een aantal leerlingen neer. Zijn onwilligheid om een strafregeling te treffen frustreert McCoy omdat Vorgitch nu meer tijd heeft om opnieuw te ontsnappen. Als een vader van één van de slachtoffers het recht in eigen hand neemt dat eindigt met een hoofdrol in de politieke campagne voor een lokale politicus, wil McCoy hem proberen te overtuigen om niet de zondebok te worden voor de politiek.

10. Corner Office Joan Stein Schimke Rick Eid
Richard Sweren
8 december 2006 David Alan Basche - Tepper
Mercedes Renard - Julia Veloso
Timothy Adams - Tindell
Susan Misner - Samantha Weaver
Paul Urcioli - Robert Caldwell

Wanneer een advocaat vermoord in een hotelkamer wordt gevonden gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Hun onderzoek wijst uit dat het slachtoffer werkte voor een bedrijf dat in staat van beschuldiging werd gesteld. Verder onderzoek leidt de rechercheurs naar een callgirl, Julia Veloso, die ook een intieme relatie had met de directrice, Samantha Weaver, van het bedrijf. Als Weaver aangeklaagd en voor het gerecht gebracht wordt voor de moord, dan vraagt Rubirosa zich af of McCoy echt denkt dat zij schuldig is of klaagt hij haar aan voor haar geaardheid.

11. Remains of the Day Constantine Makris David Wilcox
Shiya Ribowsky
5 januari 2007 Ben Bass - dr. Adam Vaughn
Dan Bakkedahl - Tony Bicks
Kate Hodge - Prescott
Eric D. Hill Jr. - Michael Jones
Mariel Hemingway - Ashley Jones
Michael Boatman - Dave Seaver

Wanneer Michael Jones dood wordt gevonden in een ziekenhuiskamer gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Zijn moeder Ashley beschuldigt de kinderen, Miles en Hillary Foster, van haar overleden man die vechten over de controle van hun vaders nalatenschap. De autopsie wijst uit dat de kinderen niets met de dood hebben te maken, maar dat het slachtoffer gestorven is door besmet donormateriaal dat hij achttien maanden geleden heeft ontvangen door middel van een transplantatie. McCoy heeft het moeilijk met deze zaak omdat hij de verdachte alleen aan kan klagen met het bewijs wat een andere jongeman in zijn lichaam heeft, deze heeft ook een transplantatie ondergaan van dezelfde donor.

12. Charity Case Michael Pressman Nicholas Wootton 12 januari 2007 Jennifer Beals - Sofia Archer
Anna Chlumsky - Mary Calvin
Aliya Campbell - Lashonda Harris
Billy Burke - Farmer
Kola Ogundiran - Ephraim Mogae

Wanneer Sean Archer, een producent die pas samen met zijn vrouw Sofia een baby genaamd Christopher uit Afrika hebben geadopteerd, wordt neergeschoten gaan Cassady en Green op onderzoek uit. De moord kan al snel in verband gebracht worden met de adoptie, dit omdat de snelheid van de adoptie veel internationale woede veroorzaakte door de status van Sofia die een bekende actrice is. McCoy en Rubirosa onderzoeken eigenlijk de moord op Archer maar draait al snel op een onderzoek in de dood van een ander kind als de identiteit van baby Christopher twijfelachtig is.

13. Talking Points Matthew Penn Michael S. Chernuchin 2 februari 2007 Charlotte Ross - Judith Barlow
Louis Cancelmi - Malcolm Yates
Ron Silver - Bernie Adler
Peter Benson - Kevin Gray
Emma Bell - Kirsten Paley

Wanneer student Jason Miles wordt neergeschoten bij een demonstratie waar Judith Barlow een toespraak houdt gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Zij hebben veel verdachten onder de mededemonstranten, twee mensen krijgen de interesse van de rechercheurs omdat zij liegen over hun alibi. Hun grootste interesse gaat uit naar Malcom Yates, een medestudent die beweert dat hij bij de vriendin was van Miles ten tijde van de moord. McCoy en Rubirosa realiseren dat Yates eigenlijk Barlow als doelwit had, dit omdat zij openlijk kritiek had op het stamcelonderzoek. Yates hoopt dat dit onderzoek vruchten afwerpt omdat hij een genezing wil voor zijn ziekte van Parkinson.

14. Church Constantine Makris Rick Eid 9 februari 2007 Anson Mount - James Sterling
Bradley White - Mike Jeffers
Kate Miller - Madeline Meyers
Julie Benz - Dawn Sterling
Andrew Garman - Scott Jepson

Wanneer een jonge homoseksuele acteur wordt vermoord gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Een invloedrijke pastoor van een grote kerk in New York bekent de moord, de pastoor staat bekend om zijn intolerantie tegen homoseksuelen. McCoy en Rubirosa komen er al snel achter dat de pastoor misschien niet de moord heeft gepleegd.

15. Melting Pot Jean de Segonzac Richard Sweren 16 februari 2007 Adam Trese - Carl Easton
Reza Salazar - Julio Rodriguez
Sanjit De Silva - Ali Mohammed
Sean Mahan - Jonas Faulkner
Cara Buono - Shannon

Wanneer een actrice dood wordt gevonden in haar appartement gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Op het eerste gezicht lijkt het zelfmoord, maar de rechercheurs denken hier anders over en gaan ervan uit dat het moord is. Het motief lijkt te liggen in immigratie en moslimfundamentalisme, nu moeten zij ontdekken waar het motief werkelijk ligt.

16. Murder Book Constantine Makris David Wilcox 23 februari 2007 Mario Van Peebles - Carsley
Bobby Cannavale - J.P. Lange
Christopher Denham - Gerald Stockwell
Marlyne Barrett - Bocanegra
Damian Young - rechter Stephen Emerton

Wanneer uitgeefster Serena Darby vermoord wordt gevonden in haar appartement gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Hun verdenking valt op J.P. Lange, een voormalige honkbalspeler die vrijgesproken is van de moord op zijn vrouw die een boek had geschreven waarin hypothetisch staat geschreven dat hij een moord had gepleegd. De rechercheurs volgen het spoor van bewijzen van Lange naar Gerald Stockwell een voormalige ghostwriter van het boek, maar Stockwell probeert zich vrij te pleiten door McCoy en Rubirosa bewijzen te geven van een omgekochte jurylid in het proces van Lange voor een vrijspraak.

17. Good Faith Sam Weisman David Slack 30 maart 2007 Jeffrey Donovan - Jacob Reese
Sarah Ramos - Mary Reese
Jeffrey Joseph - brandweercommandant Woods
Tovah Feldshuh - Danielle Melnick
Denise Dowse - rechter Nora Glover

Wanneer een lichaam wordt gevonden na een brandstichting van een kerk gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Het blijkt dat het slachtoffer al vermoord was voordat de brand begon en wordt geïdentificeerd als een leraar op een school. Het spoor leidt hen naar een fundamentalistische christen. Deze wilde zijn dochter beschermen tegen het leren van de evolutietheorie op school.

18. Bling Karen Gaviola Matthew McGough 6 april 2007 Nicky Katt - Isaac 'Iced Out Ike' Krantz
Neal Huff - Steven Smith
Thaddeus Daniels - Matthews
Ato Essandoh - Andre Blair
Peter McRobbie - rechter Walter Bradley

Wanneer rapper Clarice 'Sweet Clarice' James wordt doodgeschoten gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Het spoor leidt hen naar een muziekproducent en een juwelier die spullen had geleverd aan het slachtoffer en nog veel geld tegoed had. De juwelier bekent de moord maar verklaart later dat hij de bekentenis onder zware druk van de muziekproducent heeft gedaan.

19. Fallout Constantine Makris Sonny Postiglione 27 april 2007 Mark Ivanir - Nicolas Brezin
Daniel Oreskes - Andrei Karpovich
Eisa Davis - advocate Danvers
Michael Aronov - Karl Rostov
Rene David Ifrah - Alex Chambers

Wanneer de Rus Peter Rostov de dood vindt door vergiftiging met ricine gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Hun onderzoek leidt hen naar zijn werk, waarbij hij veel reisde tussen Rusland en Amerika, en ten tweede naar zijn broer Karl. Al snel ontdekken zij een relatie tussen Karl en een illegale prostitutienetwerk met jonge Russische vrouwen. McCoy moet nu alle zeilen bijzetten om Karl te laten getuigen zodat hij Nicolas Brezan, een vader van één van de vrouwen, kan vervolgen.

20. Captive Michael Watkins Richard Sweren 4 mei 2007 David Warshofsky - Roger Kraslow
Julia K. Murney - Lisa Quinlann
David Wilson Barnes - mr. Quinlann
Michael Potts - Malcolm Young
Brooke Smith - mrs. Kurland

Wanneer een jonge tiener vermoord wordt gevonden gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Het spoor leidt hen naar een andere tiener die jaren vermist werd en levend wordt gevonden bij zijn ontvoerder. McCoy wacht nu de zware taak om deze tiener te vervolgen als verdachte voor de moord op de vermoorde tiener, nu ontdekt is dat hij de moordenaar is.

21. Over Here Constantine Makris William N. Fordes 11 mei 2007 Vincent Piazza - Peter Harris
Mike Pniewski - dr. Petravian
Liz Larsen - mrs. Corrado
Matthew Del Negro - Peter Fetzer
Patrizia Hernandez - Audrey Hermenez

Wanneer McCoy een Irakoorlogveteraan vervolgt voor moord op twee daklozen, ontdekt hij dat de moord verband houdt met de betreurenswaardige condities waaraan hij werd blootgesteld in een militair ziekenhuis.

22. The Family Hour Matthew Penn Richard Sweren
David Slack
18 mei 2007 Jeremy Sisto - Clint Glover
Annika Boras - Trina Bailey
Harry Hamlin - Randall Bailey
Daryl Wein - Chaz Bailey
Erik Heger - Jim Kirkpatrick
Jeffrey Tambor - rechter Barry Dilwynn

Wanneer Nicole Bailey, de ex-vrouw van een voormalige senator, vermoord wordt gevonden in haar woning gaan Cassady en Green op onderzoek uit. Zij kijken eerst naar de senator maar volgen dan het bewijs naar een disfunctionele familie met een aantal beschamende geheimen. McCoy vindt zichzelf in een moeilijke rechtszaak met een rechter die meer geïnteresseerd is in politiek dan in de wet.