Lessius Hogeschool

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Lessius Hogeschool was een Antwerps katholiek instituut voor hoger onderwijs. In 2012 fuseerde ze met Lessius Mechelen en de Katholieke Hogeschool Kempen tot Hogeschool Thomas More. De academische opleidingen op campussen De Nayer, Carolus en Sint-Andries werden vanaf 2013 ingericht door de KU Leuven.

De Lessius Hogeschool ontstond in 2000 uit een fusie van de Katholieke Vlaamse Hogeschool en de Handelshogeschool Antwerpen. Door herschikking binnen de associatie was het De Nayer Instituut uit Sint-Katelijne-Waver sinds 2008-2009 aangesloten bij de Lessius Hogeschool. Sinds het academiejaar 2010-2011 was ook de Katholieke Hogeschool Mechelen bij de associatie Lessius aangesloten onder de naam Lessius Mechelen.

De naam Lessius verwees naar Leonardus Lessius, een van de invloedrijkste en oorspronkelijke jezuïeten op het keerpunt van de 17e eeuw. Na fusie met de Katholieke Hogeschool Kempen in 2012 werd gekozen voor de nieuwe naam, die de Engelse Thomas More eert en herdenkt.

Campussen[bewerken]

De hogeschool had drie campussen, in het centrum van Antwerpen. Twee ervan zijn nu academische campussen van de KU Leuven. Op campus Sanderus worden opleidingen van Thomas More georganiseerd.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]