Lijst van Neopets

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een lijst van Neopets in alfabetische volgorde. Neopets zijn virtuele huisdieren die men kan adopteren en verzorgen op de website Neopets. Er zijn 55 soorten Neopets beschikbaar. Van deze 55 zijn er tien beperkt beschikbaar (Chomby, Cybunny, Hissi, Jetsam, Kiko, Koi, Lutari, Poogle, Ruki en Tonu). Dit betekent dat zij alleen op een speciaal tijdstip aan te maken zijn. Er zijn ook drie soorten Neopets die men alleen op een speciale manier kan aanmaken (Draik, Grundo en Krawk).

  A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z  

A[bewerken | brontekst bewerken]

Acara
een katachtig wezen dat zich onder water het beste thuis zou voelen. Het heeft gebogen horentjes die tot achter de oren lopen.
Aisha
een kat met vier oren, samengeknepen ogen en een halsbandje met de letter "A" om.

B[bewerken | brontekst bewerken]

Blumaroo
geïnspireerd op het personage Teigetje uit Winnie de Poeh. Vreemd dier dat rondspringt op zijn staart.
Bori
lijkt op een gordeldier en heeft grote graafklauwen. Komt uit koude streken.
Bruce
een pinguïn met een dik lichaampje die van competitie zou houden.
Buzz
insect-neopet, ziet eruit als een libel. Aanvankelijk bekend als Flye.

C[bewerken | brontekst bewerken]

Chia
de eerste Neopet ooit. Simpel diertje met de structuur van een vierkantje met oogjes en een altijd lachend mondje.
Chomby
een plantenetende dinosauriër. Een beperkt beschikbaar huisdier, wat betekent dat men hem alleen kan aanmaken op zijn eigen dag (22 maart) of met een veranderingsdrankje.
Cybunny
zoals de naam al doet vermoeden een konijn, met een rood, geel, groen of blauw bontje om zijn nek. Het is een beperkt beschikbaar huisdier, wat betekent dat men hem alleen kan aanmaken op zijn eigen dag of met een veranderingsdrankje. Men kan hem maken op 27 april 'Cybunny Dag', op bepaalde tijdstippen gedurende die dag.

D[bewerken | brontekst bewerken]

Draik
ziet eruit als een kleine draak. Men kan hem alleen aanmaken door een Draik ei uit te laten kopen of met een veranderingsdrankje. Men kan geen Draik aanmaken op Draik dag, al was dit wel een keer mogelijk door een fout van de site.

E[bewerken | brontekst bewerken]

Elephante
een olifantje met een konijnenstaart en kleine vleugels.
Eyrie
geïnspireerd op de griffioen (mythisch wezen). Heeft een vogelkop, leeuwenpoten, vogelvleugels en een staart. Stond eerst bekend als Cerpull, daarna Tatsu en daarna pas Eyrie.

F[bewerken | brontekst bewerken]

Flotsam
een dolfijn-neopet. Was een van de eerste Neopets.

G[bewerken | brontekst bewerken]

Gelert
een hond met lange, draderige oren.
Gnorbu
ziet eruit als een lama, maar heeft een leeuwenkraag rond zijn nek.
Grarrl
de Neopets-versie van de prehistorische Tyrannosaurus Rex.
Grundo
Neopets-equivalent van een buitenaards wezen. In de begintijd van Neopets een soort slaaf van het Neopets-personage Dr. Sloth (stereotype slechterik). Kon door Neopets-spelers worden bevrijd door hem te adopteren. Als men nu een Grundo wil aanmaken, moet hij hiervoor naar het Ruimte Adoptiebureau.

H[bewerken | brontekst bewerken]

Hissi
een slangachtige Neopet met vleugels. Een beperkt beschikbaar huisdier, wat betekent dat men hem alleen kan aanmaken op zijn eigen dag (4 mei) of met een veranderingsdrankje.

I[bewerken | brontekst bewerken]

Ixi
een geit die oorspronkelijk uit de Neopetswereld Meridell (middeleeuws thema) zou komen.

J[bewerken | brontekst bewerken]

Jetsam
een van de impopulairste Neopets. Geïnspireerd op de haai. Heeft een gemene blik en scherpe tanden. Een beperkt beschikbaar huisdier, wat betekent dat men hem alleen kan aanmaken op zijn eigen dag (16 oktober) of met een veranderingsdrankje.
Jubjub
simpel dier dat ontworpen is als een balletje met oogjes, een mond en eendenpoten. Door de simpele vorm kan de Jubjub voorkomen in verschillende aparte kleuren zoals knoflook. Ook Chia's en Kiko's vallen hieronder.

K[bewerken | brontekst bewerken]

Kacheek
kruising tussen een soort teddybeer en een vos. Zeer populaire Neopet, die in het begin van Neopets met een ander uiterlijk Badeek heette.
Kau
de naam is de fonetische uitspraak van het Engelse cow. Het is dan ook een koe. Een van de oudste Neopets, die aanvankelijk het uiterlijk en de naam van de Amerikaanse artieste Macy Gray had. Dit was een grap van het Neopets-team.
Kiko
een amfibische waterneopet die voeten mist en door de lucht schijnt te kunnen zweven als hij zich op land bevindt. Een beperkt beschikbare pet, wat betekent dat men hem alleen kan aanmaken op zijn eigen dag (17 juli) of met een veranderingsdrankje. Een kiko heeft altijd een "pleister" op zijn hoofd.
Koi
een vis die onder water leeft. Samen met de Jetsam de enige echte vis-neopet. Ook beperkt beschikbaar, wat betekent dat men hem alleen kan krijgen op zijn eigen dag (25 mei) of met een veranderingsdrankje.
Korbat
een vleermuis-neopet, die er vampierachtig uitziet maar zeer vriendelijk is.
Kougra
de op een na populairste Neopet, lijkt op een kleine tijger die van de tropische Neopetswereld Mysterie-eiland komt.
Krawk
een rechtopstaande krokodil die van de Neopetswereld Krawk-eiland komt. Er zijn heel ingewikkelde acties nodig om een Krawk te bemachtigen. Men kan hem krijgen door met een Krawk petpet naar de Schimmelgrotten te gaan en hem daar schimmel te laten eten. Men kan ook kiezen voor een veranderingsdrankje.
Kyrii
volgens Neopets een cool dier, dat stoer gedrag vertoont. Heeft veel haar op zijn nek.

L[bewerken | brontekst bewerken]

Lenny
een van de twee vogel-neopets. Een soort lange flamingo met kleine vleugels en een rechte snavel.
Lupe
een wolf. Dit komt van het Latijnse lupus, dat "wolf" betekent.
Lutari
een otter-achtige Neopet, waarvan de naam ook een Latijnse achtergrond heeft (lutra is Latijn voor "otter"). Het is een beperkt beschikbaar huisdier. Men kan hem aanmaken op Lutari Dag (19 april) of door middel van een veranderingsdrankje.

M[bewerken | brontekst bewerken]

Meerca
gebaseerd op een muis, maar dan met een erg dik lichaam, een grote springstaart en korte, gedrongen pootjes.
Moehog
geïnspireerd op een knobbelzwijn. Het dier lijkt alleen meer op een koe met lange tanden.
Mynci
een aap-neopet, die (uiteraard) van bananen houdt.

N[bewerken | brontekst bewerken]

Nimmo
een spiritueel begaafde Neopet die het uiterlijk van een kikker heeft.

O[bewerken | brontekst bewerken]

Ogrin
een soort mengelmoesdier dat eruitziet als een okapi, maar de manen en haren van een leeuw en een paard heeft.

P[bewerken | brontekst bewerken]

Peophin
een mysterieus aandoend paard met een vissenstaart, die waarschijnlijk gebaseerd is op de Hippocampus uit de Griekse mythologie.
Poogle
een van de lieflijkste Neopets, die uit noordelijke gebieden zou komen. Een soort hond met lange oren naar achter. Lijkt echter ook op een varken. Is zeer geliefd en wordt veel gezien, ondanks dat het een beperkt beschikbaar huisdier is. Men kan de Poogle aanmaken op zijn eigen dag (19 september) of met een veranderingsdrankje.
Pteri
de tweede vogel-neopet, een prehistorisch uitziende vogel met een lange staart. De naam komt van de vogeldino Pterodactylus. Het is een klein vogeltje dat veel lijkt op een mus. Hij houdt ervan om mensen te plagen.

Q[bewerken | brontekst bewerken]

Quiggle
net zoals de Nimmo een kikker, maar deze Neopet is uitbundiger en vrolijker. Heeft een enorme lachende mond en is bekend van een Neopets-spel waarin men als Quiggle vliegjes moet vangen met de tong. Aanvankelijk bekend als Frogstomp.

R[bewerken | brontekst bewerken]

Ruki
de tweede insect-lookalike op Neopets. In te delen als een soort mengeling tussen een mier en een bidsprinkhaan. Maar dan natuurlijk veel en veel groter. Is sinds de 15e verjaardag met de introductie van de Vandagyre ook een beperkte oplage pet geworden. Men kan hem aanmaken op Ruki Dag (29 juli) of met een veranderingsdrankje.

S[bewerken | brontekst bewerken]

Scorchio
de tweede draak-neopet na de Draik. Scorchios zijn iets minder schattig ontworpen: zij staan op hun achterpoten en kunnen vuurspuwen.
Shoyru
kan gezien worden als de derde draak op Neopets. De allerpopulairste Neopet, getekend met kleine vleugeltjes en een lieflijk uiterlijk.
Skeith
de vierde draak. Is zwaargebouwd en zal waarschijnlijk niet kunnen vliegen door zijn enorme omvang en kleine vleugels.

T[bewerken | brontekst bewerken]

Techo
een hagedis die op zijn achterpoten staat. Precieze herkomst is onbekend, maar hij lijkt het meest op een gekko.
Tonu
een kleine neushoorn. Heeft nog het uiterlijk van de Tonu zoals in de oorspronkelijke tekening, en wordt daarom door veel Neopetters erg lelijk gevonden. De Tonu is beperkt beschikbaar, men kan hem alleen aanmaken op Tonu Dag (21 februari) of met een veranderingsdrankje.
Tuskaninny
de zeehond van Neopets, hoewel deze Neopet ook aan een walrus kan worden gekoppeld.

U[bewerken | brontekst bewerken]

Uni
een paard-achtige Neopet, die door de hoorn op het voorhoofd ook veel weg heeft van een eenhoorn. Uni komt ook van het Engelse unicorn (eenhoorn).
Usul
een vrolijke eekhoorn, die echter niet veel meer op het oorspronkelijke dier lijkt. Usuls zouden net zoals Uni's nogal ijdel zijn.

V[bewerken | brontekst bewerken]

Vandagyre
een panda/uil-achtige Neopet. Gecreëerd ter ere van de 15e verjaardag van Neopets op 15 november 2014. Het is op dit moment de nieuwste pet en hij maakt met de eerste letter "V" het Neopisch alfabet compleet.

W[bewerken | brontekst bewerken]

Wocky
een poes-neopet, die het meest lijkt op het kattenras pers. Een van de oudste Neopets, die opvalt door het kraagje op de nek.

X[bewerken | brontekst bewerken]

Xweetok
een soort van vos of marter. Een van de nieuwste Neopets en zeer populair. Valt op door een soort aangeboren "rankheid" en de perfectie van het ontwerp. Lijkt ook op een rat.

Y[bewerken | brontekst bewerken]

Yurble
een vreemd diertje, dat het best met een beer vergeleken kan worden. Heeft zachte, hoornachtige oren die van een ram afkomstig lijken te zijn.

Z[bewerken | brontekst bewerken]

Zafara
een kleine, avontuurlijke neopiër en een curieuze combinatie tussen een draak, een reptiel, een kangoeroe en een vos. Ooit verzonnen door een gebruiker van Neopets, waarschijnlijk tijdens een wedstrijd "Verzin je eigen Neopet".

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]