LikeMe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Icon falscher Titel.svg   De titel van deze pagina kan door technische beperkingen van de MediaWiki-software niet juist worden weergegeven. De correcte titel luidt #LikeMe.
#LikeMe
Genre Jeugdserie
Bedenker Thomas Van Goethem
Hoofdrollen Pommelien Thijs
Francisco Schuster
Joey Kwan
Camille Dhont
Maksim Stojanac
Danny Dorland
Sali Haidara
Regie Elias Mentzel
Intromuziek #LikeMe
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Thomas Van Goethem
Productiebedrijf Fabric Magic
Uitzendingen
Start Seizoen 1: 13 januari 2019

Seizoen 2: 12 januari 2020

Afleveringen 26
Seizoenen 2
Zender Vlag van België Ketnet
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

#LikeMe is een Vlaamse jeugdserie uit 2019 bedacht en geproduceerd door Thomas Van Goethem van Fabric Magic. #LikeMe wordt uitgezonden op Ketnet. De serie gaat over de avonturen van een groep tieners in een middelbare school. De reeks heeft een hoog musicalgehalte: er klinken bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Er doen veel jonge acteurs mee.

Beide seizoenen van de serie werden tijdens de zomervakantie opgenomen in PTS Campus Boom.

Verhaal[bewerken]

Seizoen 1[bewerken]

Caro en haar familie wonen in een dorpje in de Ardennen. Als enig kind heeft ze een unieke band met haar ouders en op school kan ze rekenen op een grote vriendengroep. Op een dag slaat het noodlot toe en wordt Caro’s mama ziek. De afstand naar het ziekenhuis wordt te groot om te overbruggen en daarom besluiten ze te verhuizen naar de stad. Daar moet Caro naar een nieuwe school, waar ze niemand kent. De grote, drukke stad is heel wat anders dan de kleine gemeenschap die Caro gewend is. Ze komt terecht in een omgeving met conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie. Al snel blijkt dat nieuwelingen op de school in een hoekje worden geduwd. De populaire meisjes maken het er niet makkelijker op. Toch probeert Caro nieuwe vriendschappen te smeden en haar schoolresultaten goed te houden. Ook thuis zorgt ze dat haar mama niets te kort komt.

Seizoen 2[bewerken]

De zomervakantie loopt op haar einde en iedereen maakt zich weer klaar voor een frisse start aan ‘t SAS in Antwerpen. Na het afgelopen, toch wel bewogen, schooljaar besloot Caro Timmers terug te verhuizen naar de Ardennen waar ze met haar vader Peter Timmers de draad terug probeert op te pikken. Dat blijkt zonder mama Kristel toch niet zo vanzelfsprekend te zijn. Ook in Antwerpen loopt niet alles zoals voorheen. Camille ondervindt nog elke dag de gevolgen van haar daden van vorig jaar en heeft haar plek afgestaan aan de nieuwe Queen Bee: Merel. Vindt Caro haar draai in de Ardennen en valt alles weer in de plooi in Antwerpen?

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage Periode
Pommelien Thijs Caroline (Caro) Timmers Seizoen 1 - Heden
Camille Dhont Camille Van Beem Seizoen 1 - Heden
Maksim Stojanac Vince Dubois Seizoen 1 - Heden
Francisco Schuster Yemi Mwamba Seizoen 1 - Heden
Joey Kwan Kyona Wen Seizoen 1 - Heden
Jeroen Van Dyck Peter Timmers Seizoen 1 - Heden
Ann Van den Broeck Kristel Jacobs Seizoen 1 - Heden
Janine Bischops Valentine Jacobs (Titin) Seizoen 1 - Heden
Gunther Levi Olivier Dubois Seizoen 1 - Heden
Sven De Ridder Philippe Meussen Seizoen 1 - Heden
Hugo Sigal Karel Wolfs Seizoen 1 - Heden
Vincent Banić Pieter Botty Seizoen 1 - Heden
Marianne Carlier Lucia Schmidt Seizoen 1 - Heden
Megane Moerenhout Nona Willems Seizoen 1 - Heden
Liandra Sadzo Merel Mintiens Seizoen 1 - Heden
Kiara Mintiens Julie Debruyne Seizoen 1 - Heden
Melissa Hendrikx Eline Broers Seizoen 1 - Heden
Tobe Vanderkerckhove Lenn Vanderkerckhove Seizoen 1
Danny Dorland Scott Klijnen Seizoen 2
Sali Haidara Maria Hernandez Seizoen 2
Karen Damen Saskia Veugels Seizoen 2
Slongs Dievanongs Mevrouw Crabs Seizoen 2
Greet Rouffaer Mevrouw Cardinaels Seizoen 2
Amaryllis Uitterlinden Free Seizoen 2

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1 (2019)

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. Titel Uitzenddatum
1 (1-01) NewLife 13 januari 2019
Caro zoekt haar weg in een nieuwe stad en in een nieuwe school. Ze ontmoet de goedlachse Yemi die haar met plezier zal gidsen. Ondertussen zoekt Peter naar een nieuwe baan en went Titin aan het feit dat iedereen terug onder haar dak woont.
2 (1-02) Friends 20 januari 2019
Caro aanvaardt een vriendschapsverzoek van de mysterieuze Ruben. Maar wie is hij en is die kerel wel te vertrouwen? Terwijl klasgenote Camille Caro het leven zuur maakt, ontdekken Yemi en Kyona dat Kristel kanker heeft.
3 (1-03) Paparazzi 27 januari 2019
Nieuwe bondscoach Olivier bezoekt de school wat resulteert in heel wat nervositeit bij iedereen en niet in het minst bij directeur Wolfs. Caro heeft het gevoel dat Botty een wel heel vervelend geheim heeft.
4 (1-04) DoubleTrouble 3 februari 2019
Op Peter zijn nieuwe baan loopt het niet zoals gehoopt. Maar ook Camille krijgt het zwaar te verduren wanneer ze een bezwarende foto ziet van Vince en Caro. Ze zweert wraak want niemand komt tussen haar en Vince.
5 (1-05) QualityTime 10 februari 2019
Caro vermoedt dat Ruben niemand minder dan Botty is, wat al snel zorgt voor heel wat awkward momenten en misverstanden. Alles is terug goed tussen Camille en Vince maar haar jaloersheid blijft wel de kop opsteken.
6 (1-06) Auditions 17 februari 2019
Een mysterieus iemand stalkt een nietsvermoedende Camille. Ondertussen proberen Caro, Vince en vele anderen een rol te bemachtigen in het schooltoneel. Camille haar jaloersheid bereikt een hoogtepunt.
7 (1-07) Drama 24 februari 2019
Jaloezie, ruzie, romantiek en heel veel drama in aanloop naar de voorstelling van het theaterstuk. Vince en Caro spreken af om hun tekst in te studeren maar niet iedereen is daar blij mee.
8 (1-08) CurtainCall 3 maart 2019
De spanning is te snijden want na het vele repeteren is het eindelijk zover: premièreavond. De ouders van Vince brengen wat extra drama mee naar school. Andere ouders komen dan weer niet opdagen. En de bewogen avond eindigt noodlottig.
9 (1-09) Goodbye 10 maart 2019
Iedereen maakt zich enorme zorgen om Caro. Haar vrienden zetten dan ook alles op alles om haar bij te staan in een zeer moeilijke periode. Anderen komen dan weer tot belangrijke inzichten waardoor belangrijke beslissingen worden genomen.
10 (1-10) QueenBee 17 maart 2019
Camille haalt alles uit de kast om iedereen te charmeren maar wat is ze van plan? En wie is het toch dat haar het leven zuur maakt? Andere mysteries geraken dan wel weer bijna opgelost want Caro zal te weten komen wie Ruben is.
11 (1-11) Future 24 maart 2019
Camille probeert te achterhalen wie haar stalkt. Ondertussen wordt op school alles in gereedheid gebracht voor het eindejaarsbal. Maar wil Caro wel gaan want alles lijkt wel tegen te zitten?
12 (1-12) PromNight 31 maart 2019
De avond van het bal. Zal Caro eindelijk te weten komen wie de mysterieuze Ruben is? En wie zal er gekroond worden tot koning en koningin? En wat voert Kyona eigenlijk in haar schild?
13 (1-13) TheEnd 7 april 2019
De laatste schooldag van een heel bewogen schooljaar. Na alles wat er op het schoolbal gezegd is geweest zal niemands leven meer hetzelfde zijn. Caro en Peter hebben een moeilijke beslissing genomen.

Seizoen 2 (2020)

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. Titel Uitzenddatum
14 (2-01) NewBeginning 12 januari 2020
Caro woont terug in de Ardennen met haar vader, maar ze mist haar vrienden enorm. Ook Vince probeert de draad terug op te pikken. Ondertussen maakt Yemi, die Kyona mist, kennis met Maria en zorgt Scott al snel voor problemen.
15 (2-02) BackHome 19 januari 2020
Caro trekt opnieuw in bij Titin. Het is een blij weerzien. Ook Yemi is blij dat zijn BFF terug is. Caro besefte dat haar toekomst in Antwerpen ligt. De boodschappen van Kristel waren natuurlijk een extra motivator om terug te komen.
16 (2-03)   26 januari 2020
...
17 (2-04)   2 februari 2020
...
18 (2-05)   9 februari 2020
...
19 (2-06)   16 februari 2020
...
20 (2-07)   23 februari 2020
...
21 (2-08)   1 maart 2020
...
22 (2-09)   8 maart 2020
...
23 (2-10)   15 maart 2020
...
24 (2-11)   22 maart 2020
...
25 (2-12)   29 maart 2020
...
26 (2-13)   5 april 2020
...

Muziek[bewerken]

Er wordt in de reeks gebruikgemaakt van Nederlandstalige muziek, die worden gezongen door de hoofdrolspelers. Dit is meteen ook een van de succesfactoren van de reeks. Door gebruik te maken van nostalgische liedjes verbinden ze generaties.

Alle liedjes worden ook aangeboden op online streaming diensten zoals Apple Music en Spotify. Ook is er een fysiek album per seizoen.

Daarnaast zijn er ook nog twee singles uitgebracht: "#LikeMe", de titelsong van de reeks en "Vlaanderen m'n Land" van Will Tura, dat tevens werd gebruikt als officieel lied voor de Vlaamse Feestdag.

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van liedjes in LikeMe (seizoen 1) en Lijst van liedjes in LikeMe (seizoen 2) voor de hoofdartikelen over dit onderwerp.

Concerten[bewerken]

Op 7 april 2019 kwam de cast naar de Lotto Arena in Antwerpen met #LikeMe in Concert. Dit was het eerste concert van de vijf hoofdpersonages Caro, Vince, Camille, Yemi en Kyona. Het eerste concert was in een mum van tijd uitverkocht, waardoor er een tweede werd toegevoegd. Ook dit concert raakte uitverkocht. Tijdens het concert zong de cast, zo goed als, alle hits uit de reeks, zoals Porselein van Yasmine en Ik wil je van de Kreuners. Ook Hugo Sigal en Janine Bischops traden mee op met hun liedjes uit de reeks. Na het concert verraste Ketnet-Wrapper Charlotte Leysen samen met Hugo en Janine de jongerencast met een gouden plaat voor de verkoop van 10.000 stuks van hun eerste album.

Tijdens het Ketnet Feestweekend 2019 in Plopsaland De Panne werd de cast verrast met een platina plaat en werd bekend gemaakt dat #Like Me in Concert in 2020 terugkomt. Wegens het grote succes zijn er in totaal 12 concerten aangekondigd in april en mei 2020.

Merchandise[bewerken]

Boeken[bewerken]

  1. #LikeMe, het verhaal van Caro
  2. #LikeMe, het verhaal van Kyona
  3. #LikeMe, het verhaal van Vince
  4. #LikeMe, het verhaal van Yemi
  5. #LikeMe, het grote fanboek

Cd's[bewerken]

  1. #LikeMe, CD met alle liedjes van seizoen 1

Dvd's[bewerken]

  1. #LikeMe Seizoen 1, DVD met alle afleveringen van seizoen 1

Discografie[bewerken]

Het eerste album kwam meteen binnen op de eerste plaats in de Ultratop Album Top 100. Volgens de jaarlijsten van Ultratop was dit album het best verkochte album van 2019[1].

Albums[bewerken]

Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
#LikeMe - Seizoen 1 15-03-2019 23-03-2019 1 8

Singles[bewerken]

Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Allemaal 2019 02-03-2019 11 10 Nr. 13 in de Radio 2 Top 30[2]
Porselein 2019 23-03-2019 36 6
Het is over 2019 30-03-2019 43 3

Prijzen en nominaties[bewerken]

Jaar Prijs Categorie Genomineerde(n) Uitslag
2019 Radio 2 Zomerhit Beste Doorbraak - Genomineerd
Beste Groep - Gewonnen
Zomerhit 2019 Vlaanderen m'n Land Genomineerd
Story Showbizz Awards Ontdekking van het jaar - Gewonnen
Favoriete Tv-programma - Genomineerd
Beste Actrice Pommelien Thijs Genomineerd
Beste Zangeres Pommelien Thijs Genomineerd
Het gala van de gouden K's Ketnet-serie van het jaar - In afwachting
Favoriete Tv-programma - In afwachting
Ketnet-actrice van het jaar Pommelien Thijs In afwachting
Coole chick van het jaar In afwachting
Ketnet-acteur van het jaar Maksim Stojanac In afwachting
Grave gast van het jaar In afwachting
Band van het jaar - In afwachting

Externe links[bewerken]