Mexicano

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
De standaardvariant.

De Mexicano is een snackproduct bestaand uit gekruid, gemalen vlees met conserveermiddelen en smaakversterkers.

Omschrijving[bewerken]

Het product werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht met de bedoeling om het segment waarin ook de frikandel en de geribbelde gehaktplak van concurrent Beckers zich bevonden uit te breiden. Tevens was het de opzet om een goedkoop product te fabriceren met een hoge voedingswaarde. Later kwam het merk Mora met een eigen variant die carrero genoemd wordt.

Productie[bewerken]

De Mexicano wordt fabrieksmatig geproduceerd. De samenstelling is een pittig gekruid gehakt van hoofdzakelijk paardenvlees met tevens in afnemende hoeveelheden varkensvlees, rundvlees en kip. Het mengsel wordt in een speciale vorm geperst. De Mexicano kan worden bereid in de frituur, in de oven, op de barbecue of in de pan.

Voedingswaarde per 100 g[1]
Energie 920 kJ / 220 kcal
Vet 14 g
Eiwit 14 g
Koolhydraten 9 g

Varianten[bewerken]

Er zijn drie varianten op de markt gebracht: de Mexicano XL (extra large), die langer is en gebruikt wordt om broodjes te beleggen. De grootste variant is de Super Mexicano XXL en de Mini-Mexicano is de kleinste versie. Er is ook een halalvariant beschikbaar die enkel bestaat uit gekruid rundvlees en kip.[2]

Referenties[bewerken]