Overleg:Sc Heerenveen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Clublied[bewerken]

Is er geen muziekbestand van het clublied beschikbaar dat eventueel als link hierbij kan worden gezet? Ygrange 15 nov 2006 00:30 (CET)

Voorzover ik weet niet, wel staan er op de officiële pagina 2 versies van het Friese volkslied, 1 gezongen door Anneke Douma, de andere opgenomen in het stadion
Feanfan 25 nov 2006 17:54 (CET)
Ik heb het clublied wel als mp3 beschikbaar, maar volgens mij rust er copyright op. Het komt namelijk volgens mij van een cd 'Foppe's Choice'. Iemand enig idee hoe we dit kunnen oplossen?
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.19.212 (overleg · bijdragen) 8 okt 2008 10:15 (CET)
Je kan het zelf inzingen, of met je telefoon opnemen bij de eerstvolgende wedstrijd. Als er op het lied zelf geen copyright rust, kun je zo'n opnamen naar commons uploaden. EdoOverleg 8 okt 2008 14:05 (CEST)
Inzingen kan, aangenomen dat er geen copyright rust op de melodie en de tekst. Dit dien je wel vooraf uit te zoeken.
Opnemen bij een wedstrijd lijkt me nog twijfelachtiger, omdat je dan ook toestemming van de uitvoerende artiest nodig hebt. Je kan niet zomaar opnames (bootlegs) maken van optredens. PiotrKapretski 8 okt 2008 19:07 (CEST)
N.B. Ik ging er hierboven van uit dat het à la volkslied gezongen werd door een artiest. Als het puur om een opname van het publieksgezang gaat, dan geldt hetzelfde als bij je eigen zang opnemen: als er geen copyright op het lied zelf (en de tekst) rust, kan je dit opnemen en uploaden. PiotrKapretski 8 okt 2008 19:08 (CEST)
Op http://www.youtube.com/watch?v=eWWrD1vGrcI is het te vinden. Of valt een linkje hiernaar ook onder copyright? Feanfan 3 apr 2009 18:15 (CEST)

Lijst van voormalige spelers[bewerken]

Zou het niet handiger zijn om voor de subkop 'bekende (ex)-spelers' een speciale pagina te maken om op deze manier de clubpagina van SC Heerenveen wat in te krimpen? Op dit moment is het een behoorlijk lange 'sliert', wat weleens onoverzichtelijk kan werken.J'88 4 feb 2007 17:24 (CET)

Is het niet handiger om die lijst flink uit te dunnen? Er staan veel spelers tussen die niet al te bekend zijn
A_tomba 17 apr 2007 00:39 (CET) Deze opmerking werd toegevoegd door 82.204.49.245 (overleg | bijdragen | bloks)
Ja A Tomba, dat ben ik met je eens. Dan kort je het artikel een heel stuk in. Wat mij betreft zou je een selectielijst ook bij een seizoenspagina kunnen zetten. Nu staat het zowel in het hoofdartikel als in het seizoensartikel.
Feanfan 14 jun 2007 13:09 (CEST)
Noem eens wat namen die mogelijk uit de lijst verwijderd zouden moeten worden. Ik heb destijds enkele namen opportunistisch geplaatst terwijl ze nog niet echt naam hadden gemaakt (o.a. Afonso, Zuiverloon, Tarvajärvi, Dingsdag, etc.). De meeste van de overige namen zijn wel degelijk bekende spelers. Friesland 1 24 aug 2007 17:56 (CEST)
Ik heb nog twee spelers toegevoegd: Bradley (Amerikaans international, mogelijk in de verre toekomst recordinternational gezien zijn leeftijd) en Hofma (1 van de 4 Heerenveenspeler die in oranje hebben gespeeld).
Volgens mij heeft bijvoorbeeld FC Groningen haar bekendere spelers niet op de clubpagina staan maar op een andere. Ook de statistieken wat betreft Europa en dergelijke zouden wat mij betreft apart kunnen. Op die manier word het wat overzichtelijker. Je scrollt je nu helemaal de pleuris natuurlijk. Ik was tevens van plan om een lijst in te voeren met alle voorzitters en trainers van onze club. Maar dan moeten we nog meer scrollen. J'88 14 okt 2007 12:26 (CEST)
Er is een lijst aangemaakt met de naam Lijst van voormalige en huidige sc Heerenveen-spelers. Is het niet het beste om gewoon alle (ex-)Sc Heerenveen-spelers hier in te zetten. Dan zou wat mij betreft de lijst met bekende spelers wegkunnen. Dan heb je het artikel al een heel end ingekort. Feanfan 11 mrt 2008 22:17 (CET)
Absoluut. Ik heb die lijst een tijdje terug aangemaakt. Op dit moment is de Heerenveen-pagina erg onoverzichtelijk vind ik. Veel losse cijfers en dergelijke. Erg leuk vind ik maar het maakt de pagina onnodig lang, dat kan ook los. J'88 18 apr 2008 12:26 (CEST)
Het is alweer een paar jaar later, maar ook ik ben van mening dat deze lijst weg kan. Zeker aangezien Lijst van voormalige en huidige sc Heerenveen-spelers inmiddels goed bijgewerkt is en hier dus al alle spelers in staan. De pagina wordt almaar langer en langer en daardoor minder overzichtelijk. Runtelaar 7 mrt 2016 12:39 (CEST)

Stadion[bewerken]

Het stadion telt inmiddels 26.100 plaatsen (bron: interview met Yme Kuiper in Voetbal International van 1-10-2008)

Herindeling[bewerken]

Zoals valt te zien heeft de pagina een herindeling gehad. Het is natuurlijk onlogisch dat je begint met de internationale resultaten en records, en daarna pas met het jeugdelftal en daarna nog eens de selectie van het 1e. Het begint nu met de Geschiedenis. Deze is zoals al eerder ingedeelt in diverse categoriën. Dan krijg je de selectie van het 1e, de jeugdteams en het beloftenelftal. Dan krijg je de internationale resultaten en record, en de rest spreekt voor zich. Selecties van beide elftallen zijn aangepast aan de hand van de transfers die in de winterstop zijn afgehandelt.

Wat me ook nog opviel is de achterlopende UEFA Cup tabel. Deze tabel is van vorig jaar, en het leek mij wel een goed plan om deze óf te updaten, óf weg te laten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.93.126.39 (overleg · bijdragen) 26 feb. 2008

Jeugdopleiding[bewerken]

Goeiedag allen, ik ben de laatste tijd volop bezig geweest met het uitbreiden, verbeteren en herindelen van de Wikipedia-pagina's de gerelateerd zijn aan FC Emmen (hoofdartikel, stadion, lijsten van spelers/voorzitters/trainers en FC Emmen in het seizoen 2010/11). Informatie over de supporters, organisatie, etc. zal de komende weken worden toegevoegd. Dat geld ook voor de jeugdopleiding, vandaar dat ik voor zinvolle informatie even keek op de Wiki van de club waar wij een samenwerkingsverband hebben op het gebied van jeugd en beloften. Maar in dit hele artikel word FC Emmen niet genoemd! Tijd om dat te veranderen lijkt me, gezien de gezamenlijke jeugdopleiding + beloftenteam? Emmenaar 2 dec 2010 22:24 (CET)

Feanrevolutie[bewerken]

Het is geen bestuurscrisis. Daarvoor had ik eerder ook een artikel aangemaakt.

1 de supporters, sponsoren e.d. zijn in op stand gekomen tegen het bestuur. 2 kwam een onderzoek naar het bestuur ( alleen voorzitter trad af) geen crisis. 3 later stapte raad van commissarissen op, binnen no-time was er een interim raad. 4 onderzoeksrapport kwam naar buiten, conclussies waren bindend. werd een interim voorzitter benoemd. En nog steeds geen bestuurscrisis.

Het gaat hier om dat de Fans enz enz. van sc Heerenveen in opstand kwamen. Net zoals dat eerder bij Ajax gebeurde. En daar mag de term fluwelen revolutie wel aanblijven en bij Heerenveen word er moeilijk gedaan om het woord Feanrevolutie. Zoals ik al eerder heb uitgelegd bij de onlangs verwijderde pagina is de naam te rechtvaardigen.

De naam Feanrevolutie is gebaseerd op een combinatie van de eerdere opstand die plaatsvond bij AFC Ajax, de Fluwelen Revolutie, en het Friese Fean wat een onderdeel is van de Friese naam voor de plaats en club Heerenveen (Fries: It Hearrenfean (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)). De naam werd voor het eerst gebruikt nadat supportersverenigingen Nieuw Noord en Feanfan op 30 mei 2013 het vertrouwen in de directie hebben opgezegd en vervolgens een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren waar iedereen die binding heeft met sc Heerenveen welkom was.( zie reportage Omrop Fryslân van 30 mei 2013)

De term revolutie is in dit geval niet van een politieke aard, waarmee het woord vaak woord geassocieerd, maar staat in het teken van een algemene ommekeerwoordenboek. Zoals bijvoorbeeld de industriële revolutie.

Rembosse (overleg) 13 aug 2013 00:05 (CEST)
Het probleem, beste Rembosse, is dat je te betrokken bent bij het hele gebeuren om eea in de juiste context te zien. Wacht rustig af tot de term "ingedaald" is bij het grote publiek en laat anderen er dan over schrijven. M.vr.gr. Brimz (overleg) 13 aug 2013 00:10 (CEST)
Ho ho, ik ben in geen enkele manier betrokken geweest bij deze feanrevolutie. Waar ik wel betrokken bij ben is sc Heerenveen ( als fan).Ik onderhoud ook al jaren de seizoenspaginas, maak nieuwe pagina's aan van spelers. Ik stoor mij nu aan het feit dat er weer moeilijk word gedaan over de naam omdat het niet bij het grote publiek bekend is. Daarom is dit toch ook een encyclopedie. Om Termen, dingen, personen enz. kenbaar te maken. Ik had eerder deze week een discussie over bronnen. De fluwelen revolutie is onder het grote publiek bekend geworden door niet onafhankelijke bronnen (zie Telegraaf, zie Jack van Gelder). En aangezien Heerenveen landelijk minder nieuwswaardig is -doordat het een minder grote club als Ajax- zal de term Feanrevolutie ook inderdaad meer in Friesland e.o. bekend zijn dan in een Limburg of Amsterdam. En nogmaals het is/was geen crisis!Rembosse (overleg) 13 aug 2013 00:21 (CEST)
Om de goede vrede te bewaren heb ik het kopje veranderd in: supportersopstand ( Feanrevolutie).
Het stukje onder het kopje heb ik aangepast waarin de term feanrevolutie in naar voren komt. En ik heb een onafhankelijke (landelijk erkende)bron toegevoegd die de naam feanrevolutie ook gebruikt. En die aangeeft dat het een opstand van supporters is en dus geen bestuurscrisis.Rembosse (overleg) 13 aug 2013 00:34 (CEST)
Zoals je zelf al aangeeft ben je als aanmaker van de seizoenspagina's wel direct betrokken sc Heerenveen. Je hebt er een band mee en dan wordt het verschrikkelijk moeilijk om neutraal te schrijven over een gebeurtenis die nogal wat impact heeft voor de club. Je schrijft dat de fluwelen revolutie bij het grote publiek bekend is geworden door oa de Telegraaf, maar dat Heerenveen minder bekend. Daarmee suggereer je dat je Wikipedia wilt gebruiken om de naam "Feanrevolutie" bekend te maken bij het grote publiek. Wikipedia is een encyclopedie en die beschrijft alleen maar wat anderen doen en zeggen. Wikipedia kan en mag nooit gebruikt worden om aan naamsbekendheid te doen. Ik heb het stuk dan ook iets herschreven en me daarbij puur aan de feiten gehouden die de bron (nos.nl) me daarbij geeft. M.vr.gr. Brimz (overleg) 13 aug 2013 09:29 (CEST)
Jij leest ook alleen wat je wil lezen heh? Het gaat mij niet om naamsbekendheid werven via Wikipedia. Het gaat mij er om dat deze opstand Feanrevolutie heet. ik heb meerdere bronnen buiten de NOS die spreken over Feanrevolutie. Sommigen gebonden aan de club ( supporterssites) en sommigen onafhankelijk. Waar het mij omgaat is dat als er bijvoorbeeld iemand is die zich afvraagt. goh wat is die feanrevolutie nou eigenlijk? dat die het ook op wikipedia kan vinden. Net zoals iedereen die denkt goh hoe zat het met de fluwelen revolutie het op wikipedia kan vinden. Het feit dat ik de telegraaf en Van gelder noemde is omdat die een directe band hebben met Ajax. En zij zijn de naamgevers ( niet neutraal). Eerder moest ik aangegeven met Neutrale bronnen dat het bij Heerenveen om de feanrevolutie ging. Dit heb ik gedaan. Ik heb het met een woordenboek uitgelegd, ik heb het met voorbeelden uitgelegd en laten zien dat de term revolutie in het voetbal niet nieuw is. Ik heb mij puur aan de feiten gehouden. Rembosse (overleg) 13 aug 2013 11:16 (CEST)
Je hebt meerdere onafhankelijke bronnen; waarom vermeld je ze niet dan? Doe dat eerst eens, en zet dan de tekst terug. M.vr.gr. Brimz (overleg) 13 aug 2013 11:20 (CEST)
Voor meerdere bronnen suggereer ik je even een kijkje te nemen bij Feanrevolutie en voor het feit dat die pagina niet om de naam verwijderd is suggereer ik je een kijkje te nemen bij Feanrevolutie.
Daarnaast is mijn oplossing zeer netjes en daar kan niets over worden gezegd. Rembosse (overleg) 13 aug 2013 11:28 (CEST)
Wacht even. Jij voegt een bewering toe en verwacht dan van anderen dat ze zelf maar ook zoek moeten naar een bron die jouw bewering staaft? Zo werkt het toch niet? M.vr.gr. Brimz (overleg) 13 aug 2013 11:32 (CEST)
Vanwege de bewerkingsoorlog heb ik deze pagina voor 24 uur volledig beveiligd. Gelieve hier te overleggen en met een bron komen voordat u zulke wijzigingen toepast. JurgenNL (overleg) 13 aug 2013 11:36 (CEST)
Tjonge jonge, te lui om even een link te volgen. Oke omdat koning Brimz het wil.

Frisian Pride opsomming van berichten van fansite Frisian Pride met de tag Feanrevolutie
feantastisch opsomming van berichten van fansite Feantastisch met de tag Feanrevolutie
Nu sport bericht van Nusport waarin de naam Feanrevolutie wordt gebruikt
NOS op 3 bericht van NOS op 3 waarin de naam Feanrevolutie wordt gebruikt

Hierbij kan getwijfeld worden aan de onafhankelijkheid van Frisianpride en Feantastisch, maar dezen hebben geen partij gekozen tijdens de Feanrevolutie en belichte het nieuws van beide kanten.
       • Aanvullend
http://www.nieuwsmeldingen.nl/binnenlands-nieuws/724631/n-koreaanse-praktijken-in-hveen
http://www.nieuwsdump.nl/nieuws/grote-opkomst-voor-feanrevolutie-in-het-abe-lenstra-stadion
http://fm.manutd.nl/revolutie-heerenveen-kan-eindelijk-beginnen/
http://heerenveen.nieuws.nl/nieuws/20130621/Heerenveen-lijkt-wel-Noord-Korea ( nieuwsbron, plaatst nieuws van de stad Heerenveen niet specefiek de club)
       • Zelfs andere supporters(van andere clubs) gebruiken het woord revolutie of feanrevolutie op forums. vb.
http://ajax.netwerk.to/forums/HTML/forum20/1497-31.php
http://www.ajaxtalk.nl/Forum/viewtopic.php?f=21&t=11811&start=225
Rembosse (overleg) 13 aug 2013 12:28 (CEST)

Jeugdteams[bewerken]

Kopje jeugdteams heb ik verwijderd aangezien de samenwerking met FC Emmen is beëindigd. Na een eventuele aanpassing zou dit kopje geen toegevoegde waarde hebben, dus verwijderd.Rembosse (overleg) 14 aug 2013 23:10 (CEST)

Derby´s[bewerken]

Misschien iets over derby vs dkv en groningen?