Overleg:Stepanakert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Er staan op het artikel Stepanakert een paar uitspraken die volgens mij erg onwaarschijnlijk zijn. Weet iemand waaruit zij geput zijn? Want ze kunnen gewist worden.

  • Ten eerste de bewering over Rusische vredestroepen bij Stepanakert. Volgens mij zijn er eigenlijk (nog) geen vredestroepen in NK. (Misschien verward met de Rusische legerafdelingen bij de Armeense steden Gyumri of Meghri?)
  • Karabachleger; het grootste stationaire leger in de Zuidelijke Kaukasus. De bevolking van Armenië is drie keer kleiner dan die van Azerbeidzjan. NK heeft amper 140.000 bewoners. Zowel in Arm. als in Az. geldt de dienstplicht en moeten alle jongens van 18-20 in militaire diens zijn. Bovendien heeft Az. een veel groter mil. budget dan Armenië (om niet te spreken van NK). Het bovengemelde is dus uiterste twijfelachtig. (Bij zulke uitspraken is bronvermelding dus echt noodzakelijk.)
  • De stad werd in dat jaar (1988) zwaar beschadigd door de Armeense aardbeving. (Weer verward met Gyumri?)
  • Sinds 1994 is er een onofficieel maar wel in acht gehouden wapenstilstand in het gebied. (Het staakt-het-vuren is juist officieel, gezien het getekend werd door Armenië, NK en Azerbeidzjan. Wat niet betekent dat het in acht wordt gehouden; er worden nog jaarlijks jongeren van 18-20 j. op het grens doodgeschoten. Vacio 21 sep 2007 17:26 (CEST)
Ik heb de stukken verwijderd, daar ik ze niet meer terug kon vinden en ik het aanvankelijk ergens vandaan heb gehaald. Mogelijk van de Duitse, Engelse of Russische wiki, maar daar kan ik het in elk geval niet meer terug vinden. --hardscarf 21 sep 2007 19:48 (CEST)

---

De stad bestaat nu bijna alleen nog uit Armenen. Het grootste deel van de Azeri bevolking is gedeporteerd naar het oosten.

Deze tekst heb ik uit het artikel gehaald, want die is in mij oog betwistbaar en mist enkele bronsverwijzing. Als er bronnen gehaald worden die het bevestigen, kan het weer teruggezet worden. Het is opmerkelijk dat de grootste deel van Azeri bevolking (35.000-40.000) in Nagorno-Karabach vòòr de oorlog gecentreerd was in het gewest Sjoesji, m.n. in de stad Sjoesji. En Stepanakert bestond altijd wel "bijna alleen uit Armenen". Volgens mij zijn sinds de oorlog meer Armeniërs dan Azeris uit de stad gevlucht. Vacio 4 jan 2008 08:05 (CET)


De bevolking van Armenië is drie keer kleiner dan die van Azerbeidzjan.<<< Inderdaad dat is ook zo, maar toch zijn de Armenen veel slimmer en machtiger...het gaat niet om de aantal maar om de kwaliteit!!! Wat de Armenen duidelijk genoeg hebben bewezen aan de Azeris en de rest van de wereld. NK is altijd al Armeens grondgebied geweest, zelfs voor de tijd van Tigran de Grote! Naxijevan is ook Armeens gebied, wat tevergeefs onder de Azeri bezit valt... Tijdens de Sovietunie zijn er veel dingen gebeurd, waardoor Stalin NK aan de Azeris heeft verkocht/afgestaan, maar dat wil niet zeggen dat het Azeri land is...was niet en zal nooit van ze zijn... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 193.173.18.114 (overleg · bijdragen)

"Wij zijn lekker beter dan jullie..." Tsjongejonge, wat een geneuzel, zeg. Laat naar je kijken! Lexw 30 jan 2009 10:14 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Stepanakert. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 apr 2019 05:12 (CEST)