Overleg:U-waarde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Volgens mij zit er een fout in de analogie van de electrische weerstand: er wordt gesproken over de spanning aan weerszijden van de weerstand. Dit moet zijn: potentiaal aan beide zijden van de weerstand. Het verschil tussen de twee potentialen is de spanning over de weerstand. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 188.204.72.198 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Voor zover ik weet heb je gelijk. Ik zou spanning dan wel vervangen door "potentiaalverschil", dat volgens mij de officiële term is. Kleuske (overleg) 10 sep 2012 12:41 (CEST)

Precies: dat bedoelde ik toen ik bovenstaande opm plaatste: electrische spanning = (def) potentiaalverschil. Verder heb ik geen account geloof ik 83.81.104.46 10 sep 2012 22:06 (CEST)

Psi waarde[bewerken]

De psi waarde is niet de u waarde. De psi waarde slaat op lineaire bouwknopen en wordt uitgedrukt in W/mK. De u waarde is voor wanddelen en is in W/m2K.

Ik zag uw bewerking en het terugdraaien ervan gebeuren en heb even wat websites nagekeken. Ik heb geen verstand van dit vakgebied, maar die websites lijken erop te wijzen dat de begrippen in elk geval niet hetzelfde zijn. Bij de tweede keer hebt u gelukkig een bewerkingssamenvatting ingevuld. Bij de eerste keer schrapte u informatie zonder die samenvatting in te vullen en dan nemen we al gauw aan dat er weer eens een vandaal bezig is.
Hopelijk wordt uw wijziging nu wel geaccepteerd, zo niet, dan kunt u het aankaarten bij de helpdesk. Dank voor uw bijdrage aan Wikipedia! — bertux 23 feb 2014 03:03 (CET)

Vraag[bewerken]

Ik ben een nieuweling met een vraag, wellicht is dit de verkeerde manier maar ik weet op dit moment helaas geen betere. Bij temperatuurmetingen kom ik onderaan de pagina de volgende zinsnede tegen:

Temperatuurmetingen

Door de data van een groot aantal temperatuurmetingen aan zowel de binnen- als de buitenzijde van een muur of raam te combineren, kan met behulp van enkele aannames de U-waarde van het bouwelement worden benaderd. Wat zijn die aannames, weet jij hoe dit in zijn werk gaat ? Ik zou je zeer erkentelijk zijn voor enig inzicht in deze voor mij duistere materie. Ik heb een concrete situatie welke min of meer stationair is, grondtemperatuur en de kamertemperatuur welke constant gehouden kan worden. Situatie:

Kamerzijde vloer: 19.8 graden Onderzijde vloer: 16.8 Isolato x Bodem kruipruimte: 10.3 Bereikte delta T 6.5

Dit valt onder de noemer bouwfysica. Misschien daar eens op googlen, evt in combinatie met de zoeksleutel "isolatie" of dergelijke. Qua allround boek is een Polytechnisch zakboek misschien handig voor je. Uiteindelijk is tot slot het berekenen van dit soort zaken niet heel ingewikkeld, maar ikzelf heb het niet meer panklaar. Sonty (overleg) 11 jan 2016 17:09 (CET)

Overgangsweerstand Rsi[bewerken]

Bij b.v. enkel glas beweegt de binnen-luchtlaag tegen het glas zich van boven naar beneden, waardoor de lucht beneden het meest is afgekoeld en waardoor aldaar de eerste condensvorming plaatsvindt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.29.164.131 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Het komt mij voor dat dit slechts in beperkte omstandigheden juist is: wanneer het buiten kouder is dan binnen en condensatie waar de glastemperatuur onder het dauwpunt ligt. Belangrijker: wat heeft dit met de, of een, U-waarde te maken? Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 10 sep 2016 08:31 (CEST)
Waarschijnlijk niet veel, maar als je weet wie dit heeft geschreven dan wordt veel duidelijk. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 29 sep 2016 21:58 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op U-waarde. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 apr 2019 07:25 (CEST)