Overleg:Zuidplaspolder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zuidplaspolder 2009[bewerken]

Anno 2009 wordt met Zuidplaspolder een veel groter gebied aangeduid dan in het artikel beschreven is, zie bijv. de schema's op p.16 van MER Zuidplas Hoofdrapport (download van site gemeente Moordrecht). Anderzijds benoemt deze pagina van VROM op het bijgevoegde kaartmateriaal klein en groot wel ongeveer het aangegeven gebied als Zuidplaspolder. Rondsnuffelend op internet krijg ik de indruk:

  • dat met Zuidplaspolder in het algemeen een gebied wordt aangeduid dat de kernen Moerkapelle, Waddinxveen, Zevenhuizen, Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel omvat (of althans het overgrote deel daarvan), inclucief het tussenliggende gebied.
  • dat met Zuidplas het beschreven, kleinere gebied wordt aangeduid maar dat dit, al dan niet terecht, ook wel als Zuidplaspolder wordt benoemd.

Bovendien lees ik inleiding van de Collectie J.W. Schuddebeurs, opzichter van de Zuidplaspolder dat die polder in 1974 is opgeheven. Bedoeld zal zijn dat het betreffende waterschap (oid) opgeheven is, waarmee de term niet alleen een gebied maar los daarvan ook een organisatie aanduidt.

Een reactie is welkom, dan kunnen we kijken wat er veranderd moet worden.
Met vriendelijke groet, b222 ?!bertux 3 jan 2010 10:37 (CET)

P.S.: Over naamsverwarring, zie ook deze weblog Zuidplaspolder b222 ?!bertux 3 jan 2010 10:44 (CET)

Bertuz ik kan je jammer genoeg niet helpen met je bovengenoemde vraag. Ik heb wel een vraag voor je, valt de polder de Wilde Veenen onder de zuidplaspolder? Dit heeft met name gevolgen, met de status binnen het groene hart. Lars-f-94 5 apr 2010 20:27 (CEST)
Ik ken het gebied helemaal niet, ik ontdekte het naamgevingsprobleem bij de samenvoeging van diverse gemeentes tot Zuidplas. Ik zag toen dat met Zuidplaspolder verschillende dingen bedoeld werden. Ik heb daar een notitie van gemaakt en al wat opzoekwerk gedaan, zonder duidelijk resultaat. Heb je iets aan het bovengenoemde MER Zuidplas Hoofdrapport? Ik zal in elk geval een melding maken op de OP van Gouwenaar, die kent het gebied. Als dat onvoldoende oplevert moet het maar naar Wikipedia:Overleg gewenst.
Met vriendelijke groet, b222 ?!bertux 5 apr 2010 21:03 (CEST)
Bedankt voor de tip, het blijft in het groene HartLars-f-94 6 apr 2010 12:39 (CEST)

Laagste punt[bewerken]

De stelling van Guido17 dat in de Zuidplaspolder zelfs het laagste punt van de Europese Unie te vinden is is al eerder langsgekomen en (niet door mij) verwijderd, wegens het ontbreken van bronvermelding, wat bij zo'n moeilijk controleerbare bewering wel nodig is. Ik hoop dat er nu wel een bronvermelding komt, anders moet er (minstens) weer zo'n ontsierende {{feit}}-vraag in het artikel.

Kortom: waar vinden we de betrouwbare bron, wie kan hem toevoegen?

Alvast bedankt, met vriendelijke groet, b222 ?!bertux 2 jun 2010 20:21 (CEST)

Toegevoegd. Michiel1972 2 jun 2010 20:43 (CEST)
Dank, ik wilde het er eigenlijk even bij laten, al maakt de Uitersten-site wel een hobbyistische indruk en vermeldt hij zelf geen bronnen. Anderzijds, de maker lijkt zich er niet met een jantje-van-leiden van afgemaakt te hebben.
Maar ik kreeg er toch jeuk van en heb maar zelf gezocht en gevonden; met het CIA-factbook kun je aankomen als bron, dat bleek doodsimpel met de zoekreeks Lammefjord Zuidplaspolder. Ook die Uitersten-site zal zich daar wel op baseren. b222 ?!bertux 2 jun 2010 21:15 (CEST)

Omissies in artikel[bewerken]

en de HSL De HSL ligt niet in de Zuidplaspolder

De metro van Rotterdam heeft zijn eindpunt in Nesselande, aan de rand van de polder De dichtsbijzijnde polder is de Eendragtspolder en dat maakt geen deel uit van de Zuidplaspolder

Het is niet de bedoeling dat er een nieuwe stad wordt gebouwd, maar dat de omliggende steden kunnen uitbreiden in de polder. In de meest extreme variant (Zoetermeest genaamd) zou Zoetermeer uitgroeien tot de vijfde stad van Nederland Zoetermeer grenst niet aan de Zuidplaspolder, ook niet aan de gemeente Zuidplas. De polders aan de Westkant zijn Wilde Veenen, Tweemanspolder en Eendragtspolder en zijn geen onderdeel van de Zuidplaspolder

een mogelijke uitbreiding van de RandstadRail van Zoetermeer naar Rotterdam (ZoRo-lijn) schampt de polder aan de westzijde. De polders aan de Westkant zijn Wilde Veenen, Tweemanspolder en Eendragtspolder en zijn geen onderdeel van de Zuidplaspolder

Dus ik denk artikel goed overwegen, enkele geschiedenis boeken bekijken en dan pas neerzetten wat echt de Zuidplaspolder is – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Zontomaatje (overleg · bijdragen) 14 nov 2016 16:30‎