Overleg gebruiker:207.81.183.250

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.761 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Bent u het Nederlands machtig? Toth (overleg) 15 jan 2017 20:11 (CET)[reageer]

Externe links[brontekst bewerken]

Beste niet-ingelogde bewerker,

Je verwijderde uit een aantal artikelen over Kantonese operastukken de links naar Youtube onder de opmerking dat er sprake zou zijn van piraterij. Als er sprake is van piraterij, moet je dat bij de bron aanpakken, bij Youtube. De links kunnen ook gezien worden als middel om de Kantonese cultuur toegankelijker te maken voor het Nederlandstalige publiek (al moet ik toegeven dat de ondertiteling mij niet echt verder helpt). Ik vind het verwijderen van deze links geen verbetering van het artikel en de reden iets dat u op een ander front dient aan te pakken.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 2 feb 2017 18:53 (CET)[reageer]

Hi,
I do not speak Dutch. I am here (nl-wiki) just to clean up existing articles. My preference would be to not have them in nl at all since no editors here speak Chinese/Cantonese at all.
I am speaking English here since you can as well (en-3). I can also speak Chinese (including Cantonese). The choice to have articles in Dutch about Cantonese opera is beyond my understanding.
Policy against Copyright infringement is the same in all Wikipedia as far as I know. Those YouTube links to commercial products are never allowed in en and zh. Editors were blocked, for posting links to similar Cantonese opera, from all future editing of zh.
According to google translate, the message you left in my talk page made it obvious that you have no confidence as to the legitimacy of those YouTube links. You however want to leave them there without any evidence of permission.
I found this from en-wiki tool

{{Uw-copyright}} - Your addition has been removed, as it appears to have added copyrighted material to Wikipedia without evidence of permission from the copyright holder.

Two pages listed below have been cleaned of such copyright infringements now a second time within a week.
  1. Maau daan ting ging mung
  2. Ho Fei-Fan
207.81.183.250 3 feb 2017 22:35 (CET)[reageer]
Als u wordt aangesproken op uw overlegpagina, is het gebruikelijk dat u het gesprek daar voortzet, niet dat u dit naar een andere overlegpagina verplaatst.
Helaas voor u bevindt u zich hier op de Nederlandstalige Wikipedia. Het is goed gebruik dat men elkaar hier in het Nederlands aanspreekt. Als uw kennis van het Nederlands onvoldoende is, is het voor u wellicht niet mogelijk om u voldoende te verdiepen in de regels die alhier gelden. Ik ben niet de schrijver van de artikelen waartegen u zich richt, en kan dus niet vertellen waarom de schrijver(s) deze artikelen gestart is/zijn. Het doel van Wikipedia is om kennis te delen. Dat beperkt zich niet tot kennis over de Nederlandse maatschappij en Nederlandse fenomenen (al was het alleen maar omdat de Nederlandstalige Wikipedia een veel breder publiek bedient). Dat er derhalve artikelen verschijnen over culturele uitingen in andere culturen, is juist de meerwaarde van Wikipedia. U zou ons meer helpen door aan deze artikelen bij te dragen en deze inhoudelijk te verbeteren, maar het is duidelijk dat u daarvoor de vereiste taalvaardigheid ontbeert.
Het Europese Hof heeft op 8 september 2016 een duidelijke uitspraak gedaan: het linken naar auteursrechtelijk beschermd materiaal is, onder voorwaarden, toegestaan. Wikipedia noch ik hebben een winstoogmerk, en zeker niet bij het plaatsen van deze links. Daarnaast is Wikipedia er niet door de rechthebbende op gewezen dat het materiaal beschermd is, waardoor er juridisch geen sprake is van de door u geuite beschuldigingen. Voor zover tot nu toe bekend, bent u niet de rechthebbende noch vertegenwoordigt u deze.
Dat men in de Engelstalige gemeenschap dol is op het plaatsen van allerlei sjabloontjes mag zo wezen, hier is men daar heel bewust een stuk terughoudender mee. Het betreffende sjabloon heeft dan ook volkomen terecht geen Nederlandstalige variant.
Het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal binnen de Nederlandse Wikipedia is nadrukkelijk niet toegestaan. Maar, zoals u ook zult moeten begrijpen, is er daarvan hier geen sprake. Uw beschuldiging dat ik mij schuldig zou maken aan die overtreding, zoals u doet in uw bewerkingssamenvatting, is derhalve apert onjuist. Indien u dergelijke beschuldigingen blijft uiten, zie ik mij genoodzaakt een moderator te vragen uw bewerkingsrechten tot nader order op te schorten.
Overigens lopen er ook op de Nederlandstalige Wikipedia voldoende gebruikers rond die wel kennis hebben van de Chinese taal. Uw aantijgingen op dat vlak tegen onze gemeenschap missen iedere grond.
Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 4 feb 2017 00:10 (CET)[reageer]