Overleg gebruiker:213.124.27.18

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Rode raaf in het onderwerp Reclame
Waarschuwing organisatie Waarschuwing - vanuit deze organisatie is vandalisme gepleegd op Wikipedia
DFW Europe, Broek op Langedijk (NL)

Beste anonieme gebruiker, momenteel surft u via het netwerk van uw organisatie. Iemand heeft vanaf hier vandalisme gepleegd op Wikipedia. Door het mogelijk grote aantal gebruikers achter dit IP-adres is het mogelijk dat deze waarschuwing voor iemand anders bedoeld is. Als u niets met het vandalisme te maken hebt moedigen wij u aan uw verworven kennis op Wikipedia te plaatsen. Voel u vrij en ga uw gang!

Maar: als u iemand bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia-artikelen maakte, dan geldt deze waarschuwing.
Wanneer het vandalisme doorgaat kan besloten worden de internetaansluiting te blokkeren. Iedereen die via deze aansluiting inlogt kan dan niets meer wijzigen. Het lezen van de encyclopedie is wel nog mogelijk. Wilt u niet gestoord worden door de blokkades dan kunt u een gebruikersnaam aanmaken (niet via dit IP-adres). Verantwoordelijken binnen deze organisatie kunnen hier verdere informatie krijgen: Informatie voor beheerders van publieke computers.

Standaardbrief in geval van vandalisme 

Direct e-mailen: Standaardbrief in geval van vandalisme (invullen: e-mailadres bedrijf, eigen naam en gebruikerspagina)

Geachte heer, mevrouw,

Deze e-mail ontvangt u in verband met vandalisme op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org) gepleegd vanaf het IP-adres (het unieke kenteken op internet) van uw bedrijf.

Wikipedia is, zoals u vermoedelijk bekend is, een encyclopedie op het internet. Bezoekers kunnen hierop niet alleen artikelen raadplegen, maar ook wijzigingen in artikelen aanbrengen en nieuwe artikelen aanmaken.

Ik heb als vrijwilliger van de internetencyclopedie Wikipedia geconstateerd dat in de afgelopen tijd herhaald vandalisme is gepleegd op Wikipedia vanaf een IP-adres dat aan uw bedrijf toebehoort. Dit vandalisme is inmiddels teruggedraaid, maar de frequentie en/of de aard van het vandalisme heeft ons doen besluiten om uw bedrijf meerdere malen te blokkeren. Dit betekent dat ook goedwillende medewerkers niet meer kunnen bewerken op Wikipedia. Het raadplegen van Wikipedia en het uitprinten van artikelen blijft wel mogelijk. De lengte van de blokkades vindt u op het dossier van het IP-adres van uw bedrijf.

Het dossier van het IP-adres van uw bedrijf staat op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:213.124.27.18>.
Meer informatie kunt u vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Informatie_voor_beheerders_van_publieke_computers>.

Dergelijk vandalisme vanuit uw organisatie kan leiden tot negatieve publiciteit. Ik kan me voorstellen dat uw bedrijf dit graag vermijdt.

Met vriendelijke groet, namens de Nederlandstalige Wikipedia-gemeenschap,

NAAM, medewerker Nederlandstalige Wikipedia

(https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:GEBRUIKERSNAAM)
  1. 19 sep 2016 10:47 (CEST) bedrijfsreclamelinkspam plaatsen op Crematorium
  2. 7 dec 2016 14:32 (CET) bedrijfsreclamelinkspam herplaatsen op Crematorium
    • verzoek hiermee te stoppen hieronder gekregen
  3. 7 dec 2016 14:54 (CET) bedrijfsreclamelinkspam herplaatsen op Crematorium
    • blok - 1 dag
  4. 14 dec 2016 09:38 (CET) bedrijfsreclamelinkspam herplaatsen op Crematieoven
  5. 30 jan 2017 15:48 (CET) bedrijfsreclamelinkspam wederom op pagina Crematieoven
  6. 10 jan 2018 10:33 (CET) bedrijfsreclamelinkspam wederom op pagina Crematorium
  7. 26 jul 2018 09:26 (CEST) expliciete bedrijfsreclamepagina plaatsen Dfw europe
  8. 31 jul 2018 18:11 (CEST) Bedrijfslinkspam op pagina Crematieoven

Opmerking over Cremulator[brontekst bewerken]

Hallo gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel Cremulator hebt aangemaakt. Dit betrof expliciete reclame/werving/produktpromotie voor een tevens zo te lezen niet encyclopedisch relevant onderwerp ook al eerder geplaatst via een reclamebureau in gelijkaardige vorm en is daarom direct verwijderd. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Omdat u gezien uw bedrijfsinternetaansluiting direct betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Payed contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina dan koppel ik hier terug of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! MoiraMoira overleg 7 dec 2016 14:19 (CET)Reageren

Bovenstaande geldt ook voor externe links op andere artikelen, zoals Crematieoven. Nietanoniem (overleg) 7 dec 2016 14:34 (CET)Reageren
Finaal verzoek hiermee te stoppen. MoiraMoira overleg 14 dec 2016 09:44 (CET)Reageren

Links naar bedrijfswebstek[brontekst bewerken]

Beste anoniem,

U schreef op 11 januari 2017 om 16:22‎ op de overlegpagina van ErikvanB het volgende:

Beste allemaal,

Sorry voor mijn late reactie passende bij deze Wikipedia pagina "crematieoven". Nu is het zo dat DFW Europe een fabrikant is van twee van de soorten crematieovens. En aangezien dit bedrijf de bron is van alle know-how op het gebied van crematieovens op deze pagina zien wij graag een bronvermelding. Aangezien deze in eerste instantie te lang was dacht ik er een link naar één van de crematieovens te plaatsen voor meer informatie.

Ik hoop zo voldoende informatie te hebben gegeven, hopende op een broninformatie bij deze pagina. Zo kan ik jullie nog veel meer informatie verstrekken wat wel in samenwerking met jullie een extra toevoeging is op wikipedia. Net zoals de "cremulator" dit is ook een uitvinding van DFW Europe in samenwerking met de TU Twente. Vandaar dat ik een korte introductie wou geven voor deze pagina "cremulator" is immers interessant voor Wikipedia.

Ik hoop van jullie te horen.

Dank u voor uw reactie. Mijn kennis van het onderwerp is gering, maar ik wil wel enkele algemene antwoorden geven. Ik heb, en anderen hebben, de links naar de bedrijfswebstek van DFW verwijderd omdat de gelinkte webpagina's advertenties zijn (een van die ovens wordt prominent beschreven als 'revolutionair'). Voor advertenties en links naar advertenties is op Wikipedia geen plaats. De pagina Wikipedia:Wanneer extern linken vertelt wat wel en wat niet gewenst is.

Bronnen voor Wikipedia moeten betrouwbaar en onafhankelijk zijn. Of die webadvertenties betrouwbaar zijn kan ik niet zeggen, al is te verwachten dat een fabrikant in een advertentie zijn negotie aanprijst en er niets lelijks van zegt. Onafhankelijk is een bedrijfwebstek natuurlijk allerminst. Wikipedia:Verifieerbaarheid geeft meer details over de eisen die Wikipedia aan bronnen stelt. Ik betwijfel dat DFW de bron is van alle kennis op het gebied van crematieovens. Er zijn vast concurrenten die daar anders over denken. Ook hun webstekken zijn niet geschikt als bron voor Wikipedia. Als u weet heeft van betrouwbare en onafhankelijke bronnen, van bijvoorbeeld laboratoria, keurmerken, standaarden of technische handleidingen of misschien wel de TU Twente, dan zijn die van harte welkom als bron.

Ik hoop dat mijn antwoord u niet te zeer teleurstelt. Ik ben bereid met u mee te werken aan uitbreiding van het artikel Crematieoven, als u suggesties kunt geven voor welke inhoud zou moeten worden toegevoegd. De beste plek voor die suggesties is de overlegpagina van het artikel Crematieoven.

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 11 jan 2017 18:38 (CET)Reageren

Dfw europe[brontekst bewerken]

Reclame[brontekst bewerken]

Ik zag dat u het artikel Dfw europe hebt aangemaakt. Dit betrof expliciete reclame/werving/promotie en is daarom voor directe verwijdering voorgedragen. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Krijgt u hiervoor een vergoeding, dan moet u bovendien hierover openheid van zaken geven. Hopelijk heeft u er begrip voor dat artikelen op Wikipedia getoetst worden aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Veel plezier op Wikipedia! Rode raaf (overleg) 26 jul 2018 09:24 (CEST)Reageren