Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Archerskull

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Netraam in het onderwerp Coaching
Hallo Archerskull, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.733 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Spelletjes[brontekst bewerken]

Even zeuren... Ook in artikelen over spelletjes wordt de lezer niet direct aangesproken. "Je kunt dit of dat bereiken", of woorden van gelijke aard en strekking, hebben in een encyclopedie niets verloren. Kleuske (overleg) 19 okt 2014 15:07 (CEST)Reageren

Dit zie ik niet direct als zeuren, elke tip helpt zeker en vast bij het beter bewerken van andermans pagina's zonder er een boeltje van te maken. Als ik deze zaken juist aanpas, mag ik dan wel nog hier en daar wat toevoegen of verkiest u liever van niet?

Archerskull (overleg) 19 okt 2014 16:43 (CEST)Reageren

Coaching[brontekst bewerken]

Hallo Archerskull,

Van het coachingteam hebben we zo te zien een beetje zitten slapen. Ik zag dat u na aangegeven te hebben een coach te zoeken, al flinkt hebt zitten bewerken in de encyclopedie.

Zoekt u nog een coach?

vr gr, netraaM7 dec 2014 18:30 (CET)Reageren

Beste Netraam,

Op dit moment heb ik mijn opdracht al online gezet, maar ik sta altijd open voor nog wat constructieve feedback hierop.

Met vriendelijke groet

Archerskull (overleg) 7 dec 2014 19:38 (CET)Reageren

Zoals je kunt zien, heeft een collega het artikel The tribunals voorgedragen voor verwijdering, en ben je zelf ook er ook al mee bezig. De volgende tips wil ik je nog geven:
  • Het is de afspraak op wikipedia om de belangrijkste titels niet op titel niveau 1 (= Titel =) maar op niveau 2 (== Titel ==) in te geven.
  • In de lopende tekst van een artikel worden geen externe links opgenomen. Er zijn drie mogelijkheden als je toch externe links wilt geven:
    • Eventueel kan hiervoor onder een artikel een apart kopje opgenomen worden.
    • Doormiddel van een voetnoot
    • Ik zag dat je externe links naar de engelstalige wikipedia in had gegeven, ook dat is niet gangbaar op de Nederlandstalige wikipedia. Link die woorden eventueel intern zonder dat het artikel bestaat. De link wordt dan rood en de lezer weet dat het doelartikel nog niet bestaat, maar ook dat hij het eventueel zelf kan schrijven. Of jijzelf natuurlijk.
  • Vergeet niet categoriën aan het artikel toe te voegen
Ik was bezig dit te doen, maar omdat je zelf bezig bent, kan ik het niet opslaan (ivm een bewerkingsconflict. Als je nog wilt dat ik wat doe, laat maar weten.
Over de inhoud heb ik ook nog wel wat kanttekeningen:
  • Ik begrijp dat dit in veel spellen toe wordt gepast; heet het principe 'The tribunals' of 'tribunals'? Dat laatste is een meer generieke naam, en wordt door de collega's waarschijnlijk beter geaccepteerd.
  • Je spitst t nogal toe op twee spellen, waardoor er collega's zijn die als kritiek zullen geven dat het fancruft is. Ben ik het zelf trouwens niet mee eens.
Tenslotte: verwijder onder geen voorwaarde het sjabloon dat collega Kattekruid boven het artikel heeft gezet. Enkel een moderator mag dat verwijderen als de 'verwijdersessie' af is gerond. Wel kun je commentaar geven op de nominatie van het artikel op de verwijderlijst.
Hoe dan ook, welkom op wikipedia, ik hoop dat we nog vaker dergelijke uitgebreide artikelen van je hand mogen zien. netraaM7 dec 2014 21:21 (CET)Reageren

Maar om terug te komen op mijn initiële vraag: denk je dat je nog coaching nodig hebt, of dat het zo al lukt? (ik zie zelf toch vooral al een redelijk goed artikel al moeten er wat kinderziektes uit) netraaM7 dec 2014 21:29 (CET)Reageren


Beste NetraaM

Ik denk niet dat ik persoonlijk coaching nodig heb, maar ik zou het zeker en vast zeer aardig vinden als jij me kan helpen met de kinderziektes die zich in mijn tekst bevinden. Jammer dat ik juist op dat moment bezig was met mijn tekst te verbeteren.


met vriendelijke groet --Archerskull (overleg) 7 dec 2014 21:33 (CET)Reageren

OK. Ik heb alleen het niveau van de kopjes nog even aangepast, verder zie ik niet zoveel problemen met het artikel, maar hou zeker de verwijdernominatie van het artikel in de gaten, en doe wat met de feedback die je daar krijgt.
Dan haal ik nu het coachingsjabloon van je pagina, en wens je vooral veel plezier hier op wikipedia, mocht je nog over andere zaken bij willen dragen. Ik ben tot je beschikking op mijn overlegpagina voor wat voor vragen of twijfels dan ook.
Prettige avond nog! netraaM7 dec 2014 22:00 (CET)Reageren
Geantwoord op mijn overlegpagina waar je de vraag hebt gesteld. netraaM7 dec 2014 22:19 (CET)Reageren

The tribunals[brontekst bewerken]

Hallo Archerskull, ik heb je artikel The tribunals ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Kattenkruid (overleg) 7 dec 2014 20:08 (CET)Reageren