Overleg gebruiker:Basvanpernis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Basvanpernis, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.997.363 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Mogelijk dat je ook oningelogd bijdraagt aan wikipedia. Het heeft echter de voorkeur om ingelogd (als Basvanpernis) wijzigingen te plegen op wikipedia.Ldhank (overleg) 16 jan 2020 10:42 (CET)
Coachingsprogramma

Basvanpernis volgt het coachingsprogramma. De coach is B kimmel.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst B kimmel op de hoogte te stellen.

Artikelen over planten[brontekst bewerken]

Ho Basvanpernis, ik zie artikelen van je langskomen over planten uit de Antillen. Even een paar opmerkingen:

  • je vertaalt kennelijk de Franstalige artikelen. Dan is het qua bronvermelding handig om niet de bronnen/noten over te nemen. Sowieso ben je in bv deze versie vergeten de datums te vertalen, wat erg slordig staat. En als je de bronnen zelf niet hebt geraadpleegd, kun je hen überhaupt het beste helemaal weglaten.
  • je vermeldt de vertaalde Franstalige pagina in de bewerkingssamenvatting. Dat is prima, maar toch wil ik je wijzen op dit sjabloon: dan verschijnt netjes onderaan het artikel de verwijzing naar de Franstalige Wikipedia. Niet verplicht, wel duidelijker. Thieu1972 (overleg) 18 jan 2020 10:17 (CET)
  • Je kunt geen infoboxen/taxoboxen overnemen uit een anderstalige Wikipedia. Meestal werken die namelijk niet. Je zult dus een infobox moeten opzoeken die op onze Wikipedia past. Nu heb je dus allemaal rode meldingen staan van sjablonen die niet werken.
  • Let een beetje op de taal: je mist vaak spaties, her en der staan hoofdletters waar dat niet moet (of andersom).

Succes met je verdere artikelen. Er is kennelijk een lacune in Wikipedia m.b.t. deze planten, dus mooi dat je dat aanvult. Thieu1972 (overleg) 18 jan 2020 10:17 (CET)

Dank u wel voor de verbeteringen van de vertaling ik zal proberen de verbeter punten mee te nemen in mijn volgende stukjes. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Basvanpernis (overleg · bijdragen) Excuses voor slordig gebruik spaties en hoofdletters. vriendelijke groet

Ik weet niet of je de optie gebruikt, maar er zit een knop 'Toon bewerking te controle' waarmee je alvast het resultaat van je bewerkingen kunt bekijken. Daar haal ik zelf altijd een hoop tik- en opmaakfouten mee uit mijn teksten. Thieu1972 (overleg) 18 jan 2020 16:51 (CET)
  • Tip:Dank voor uw bijdragen over planten. Bij het tussen haken plaatsen van [[endemie]] komt de bezoeker terecht op een doorverwijspagina. Een directe koppeling ontstaat door [[Endemie (biogeografie)|endemische]]. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 21 jan 2020 09:51 (CET)
Beste Basvanpernis, ik neem aan dat je dezelfde anonieme gebruiker bent die eerder al gelijkaardige bijdragen leverde op nlwiki. Er komt beterschap in maar er worden nog steeds dezelfde fouten gemaakt waardoor meerdere gebruikers telkens aan de slag moeten om de bijdragen te verbeteren. Er zijn nog te veel foute links naar dp's en opletten dat na een komma en een punt steeds een spatie volgt alvorens verder te gaan. Tracht ook dt-fouten te vermijden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 21 jan 2020 14:26 (CET)
Een triest voorbeeld was weer de toevoeging van twee zinnen op het artikel Costa Tropical (link) waarbij ik acht fouten moest verbeteren (schrijffouten, dt-fout, verkeerde links, spaties vergeten, geen hoofdletter). KroySquare.jpgDirkVE overleg 21 jan 2020 15:45 (CET)

Dank u wel voor de feedback; zal proberen de fouten te voorkomen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Basvanpernis (overleg · bijdragen)

Lees dan zeker de feedback hier op deze pagina en volg de aanwijzingen, er zijn zeker een aantal mensen bereid jou te helpen. Is een coach misschien een idee? KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 jan 2020 08:12 (CET)
Dat ben ik al ;o -B kimmel (overleg) 22 jan 2020 09:15 (CET)
Een dingetje is bijvoorbeeld bij Howea forsteriana is dat geslachtsnamen en soortnamen schuin worden geschreven. En de namen van Australië en België horen met twee puntjes aan het einde. -B kimmel (overleg) 22 jan 2020 19:07 (CET)

Dominicaanse Republiek en Cuba[brontekst bewerken]

Hey Basvanpernis, goed werk, ik heb net even wat kleine aanpassingen gedaan op deze artikelen. De wetenschappelijke namen van geslachten dieren worden altijd schuin geschreven, bv niet Begonia cubensis maar Begonia cubensis. Als je de naam Begonia cubensis naar het bestaande artikel Begonia wilt laten linken kan beter de volgende constructie gebruikt worden:

''[[Begonia|Begonia cubensis]]''

Ideaal is het natuurlijk als er over de betreffende soort al een artikel is natuurlijk ;o .

Als je een zin wilt afbreken om op de
volgende regel verder te gaan heb je break-code nodig anders werkt het niet en plakt de wikisoftware de zinnen gewoon aan elkaar als je de tekst opslaat. Die code is:<br>

Keep up the good work en groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 29 jan 2020 18:00 (CET)

Bedankt voor de feedback en verbeteringen;ik zal proberen deze fouten niet meer te maken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Basvanpernis (overleg · bijdragen) vriendelijke groet.

Och je moet het niet zien als fouten maar dingen die je nog niet wist ;o. Fijne avond en groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 29 jan 2020 21:18 (CET)
Beste Basvanpernis, kun je ook telkens jouw berichtjes afsluiten met vier tildes (~~~~) zodat automatisch jouw naam en tijdstip na het bericht verschijnen, anders weten we nooit waar de berichten vandaan komen en wanneer ze gepost zijn. KroySquare.jpgDirkVE overleg 30 jan 2020 11:03 (CET)

Volglijst[brontekst bewerken]

Hoi Basvanpernis , maak je gebruik van je volglijst? Dan kun je zien wat anderen eventueel veranderd hebben aan je bijdragen en zo eens kijken waarom ze dat hebben gedaan. Dat doe je door naar het tabblad Voorkeuren te gaan en naar de regel Te volgen pagina's. Vink vervolgens het hokje aan bij de zin

Pagina's en bestanden die ik bewerk aan mijn volglijst toevoegen

Zo kun je op je volglijst precies zien als er iets is veranderd en door wie. Groetjes Bart -B kimmel (overleg) 6 feb 2020 17:28 (CET)


Nog wat kleine tips:

  • Na een punt die een zin afsluit komt altijd een spatie voor de volgende zin.
  • Wetenschappelijke namen van geslachten en soorten worden beschouwd als eigennamen. Het is bijvoorbeeld "Hennie Huisman is een presentator" en niet: de Hennie Huisman is een presentator. Voor een wetenschappelijke naam hoeft dus geen lidwoord. Voor een Nederlandstalige naam weer wel, dat zijn altijd zelfstandige naamwoorden.
  • Nederlandse namen met een geografische term of een naam van een persoon krijgen een hoofdletter, bijvoorbeeld Canadese gans. Bij samengestelde namen wordt geen hoofdletter gebruikt, bijvoorbeeld nijlkrokodil, galapagosschildpad, jacksonkameleon.

Groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 6 feb 2020 18:02 (CET)

Bart bedankt voor deze nuttige informatie; fijne avond.Basvanpernis (overleg) 7 feb 2020 13:28 (CET) Bas

Jij ook enne... niet de vier tildes vergeten hè Glimlach (~~~~) -B kimmel (overleg) 6 feb 2020 21:44 (CET)