Overleg gebruiker:Bramm bakker

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, Bramm bakker! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.122 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Externe link[brontekst bewerken]

Beste Bram,

Zou je willen stoppen met het plaatsen van een externe link midden in de tekst? De pagina Wikipedia:Wanneer extern linken geeft aan hoe en wanneer er gelinkt kan worden in een artikel. Daarnaast, uw link heeft meer weg van reclame en is daarom niet geschikt voor opname. Wiki13 (overleg) 6 apr 2018 13:49 (CEST)[reageer]


Nou dan ben ik benieuwd, ik draag bij dat de pagina in google van positie 9 - 12 naar positie 2 gaat in google.

Ik vraag me af hoe dit adverteren is het is een relevante link naar magneten, het heeft posities gewonnen in google voor de wikipedia pagina, de pagina staat positie 2 na de aanpassingen. In plaats van positie 9 - 12 voor magneet maar ook magneten!

In zo verre moet ik de pagina`s niet optimaliseren dus?


Beste Zouden jullie willen stoppen met het verwijderen van mijn aanpassingen!

Dit omdat ik meerwaarde geef aan de pagina zelf door middel van hogere rankings aan de Wikipedia pagina`s!

Ook voldoen ze aan de volgende punten! Lees Ook Wikipedia:Wanneer extern linken

3.0 Uitzonderingen

3.1 Alleen direct gerelateerde links (is gerelateerd)

3.3 Bronnen met omstreden informatie (is informatief)

3.4 Niet-encyclopedische informatie (is niet-encyclopedische, wel bevat de pagina veel informatie over magneten en ook producten inderdaad!)

3.5 Eigen websites (was dit maar waar dan zat ik hier niet!)

Met Vriendelijke Groeten,

Bram

Berste Bram, externe links (die naar een andere website in plaats van naar Wikipedia zelf) horen niet in de lopende tekst thuis. Verder is het doel van Wikipedia het schrijven en delen van kennis. Zoekmachineoptimalisatie is niet iets waar men zich bezig mee houdt hier. Daarbij het zeer vriendelijke (en hier ook het laatste) verzoek deze link niet meer terug te plaatsen. Wiki13 (overleg) 6 apr 2018 14:20 (CEST)[reageer]

Extern linken[brontekst bewerken]

{na bwc) Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. Externe links horen niet in lopende tekst, relevante links kunnen aan het eind van een zin als referentie worden geplaatst. We vragen uw begrip hiervoor.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Bent u mogelijk persoonlijk betrokken bij dit onderwerp? Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers geeft een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Tulp8 (overleg) 6 apr 2018 14:22 (CEST)[reageer]


Beste ,

Wikipedia vraagt verbetering van de pagina`s, er staat nergens vermeld dat het verbeteren van rankings verboden is. (dit is een stukje zichtbaarheid en behulpzaamheid naar gebruikers toe op internet). Tenzij je met regels van wikipedia kan komen waaraan ik niet voldoet vraag ik jullie hierbij om te stoppen met de aanpassingen! Dit is zeer arrogant, nogmaals ik volg de regels! Anders hoor ik graag van je waar vermeld staat dat dit niet mag!

Ps: De interlinking van de pagina`s staan ook in de lopende tekst! Kan je mij het verschil uitleggen waarom interlinking wel in de lopende teksten mogen staan, maar links die no-follow zijn naar relevante pagina`s die niet educatief zijn niet?

Ik graag een geldige reden die daadwerkelijk niet voldoet aan de reglementen! Wikipedia vraagt optimalisatie en verbetering van de pagina`s zowel on page en als off page

Tot nu toe voldoen jullie niet aan: Wikipedia:Wat_je_niet_moet_doen maar ook Wikipedia:Wikipedia:Geen_origineel_onderzoek Wikipedia:Wikipedia:Vijf_zuilen Aangezien je ook admin bent wil ik je wijzen op, zuil 5 Wikipedia:Wikipedia:Vijf_zuilen!

Anders lijkt het mij verstandig om hier nog een admin bij te betrekken! Zoals je kan lezen in de regels die staan op wikipedia voldoet jij hier tot nu toe niet aan.

Bij deze vraag ik je nogmaals de aanpassing te laten staan! Voor nu maak je als admin je eigen regels die niet kloppen! vandaar mijn vraag om een tweede admin / visie!



Nogmaals ik zie geen geldige reden waarom verbetering van on page seo (hogere rankings in google voor de wikipedia pagina) opschonen van 404 links of andere zaken mbt onpage seo iets negatiefs is.

Jullie beiden volgen de regels niet en verzinnen deze dit mag niet volgens de zuilen!

Nee magneten is niet mijn beroep! zoals je kan lezen wilde ik bij dragen met on pagen seo kennis! Blijkbaar word dit niet geaccepteerd! Ook lees ik een hoop onzin en niets concreets!

Nogmaals, bent u gezien uw herhaald refereren naar rankings betrokken bij dit onderwerp of bij de link? Tulp8 (overleg) 6 apr 2018 14:47 (CEST)[reageer]
Het is heel simpel: er horen (lees: mogen) geen links naar andere websites in de lopende tekst. Niet, nooit. Hopelijk is dit voor jou concreet genoeg. Edoderoo (overleg) 6 apr 2018 14:48 (CEST)[reageer]
Hallo Bramm,
Ik begrijp dat je als relatief nieuwe bewerker wat tegen problemen aan loopt. Wat de andere twee gebruikers al gemeld hebben klopt wel. Wij willen de lezers namelijk graag op Wikipedia houden en niet naar een vreemde pagina sturen waar wij niet van weten wanneer de informatie daar weer wijzigt en op welke manier dat gebeurd. Overigens werken Tulp8 en Wiki13 hier al een flink aantal jaren en kennen de regels dus wel prima. Heb je de conventies gelezen? Daar staat waar de externe links horen: onderaan het artikel, niet in de lopende tekst.
Dan de vraag hoe het zit met interne links: die zijn intern en verwijzen mensen naar andere artikelen die zij misschien ook willen lezen. Zoals mijn linkje naar de conventies hierboven en straks naar mijn gebruikers- en overlegpagina. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 6 apr 2018 14:49 (CEST)[reageer]

Nee dit is niet concreet genoeg aangezien dit een regel is die jullie zelf verzinnen!

Nu word ik ook nog eens meerdere keren persoonlijk aangevallen!

Kom met de regels van Wikipedia! en niet met onzin!

De Conventies zijn niet zelfverzonnen... lees die even door, dan lees je hoe een artikel er uit hoort te zien. Ik bedenk niet zelf hoe hier gewerkt mag worden... dat is al voor mij besloten toen ik hier 10 jaar geleden begon. Dqfn13 (overleg) 6 apr 2018 14:52 (CEST)[reageer]

En kom nu eens met een regel waaraan ik niet voldoet volgens conventies Ik heb deze inderdaad gelezen hebben jullie weleens Wikipedia:Wat_je_niet_moet_doen, Wikipedia:Geen_origineel_onderzoek maar ook Wikipedia:Vijf_zuilen hier kan je toch in zien dat jullie je niet aan de regels houden!

Dit is toch belachelijk dat jullie als admin zijnde eigen regels verzinnen! Daarnaast persoonlijk aanvallen, Ik vraag meerdere keren om reglementen waar ik mij niet aan zou houden! kom hier dan mee en ga niet persoonlijk aanvallen, ik doe dit ook niet!

Niemand heeft jou persoonlijk aangevallen. Niemand heeft jou uitgescholden of bewust beledigd. Het enige wat ik zie is een nieuwe bewerker die de werkwijze van Wikipedia nog niet en daardoor nu een paar goed ingevoerde bewerkers tegenkomt die uit proberen te leggen hoe het hier wel werkt. Dqfn13 (overleg) 6 apr 2018 15:04 (CEST)[reageer]

Er word meerdere malen aangegeven tot bijna in me strot gedrongen dat ik hier profijt bij zou hebben! Maar niemand kan met reglementen komen waarin dit staat, Ik geef netjes aan dat er door de admins niet aan de regels word gehouden!

Ook het proberen op te leggen dat ik nieuw ben en zogenaamd niet op de hoogte, zou ook als een persoonlijke aanval gezien kunnen worden. Een hoop gepraat maar ik zie nergens iets concreets?

Tenzij iemand met iets concreets kan komen volg ik 1 van de punten in de regels van Wikipedia:Vijf_zuilen

Nog een keer proberen dan. Bij Conventies hier staat letterlijk:

Externe links[brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:Wanneer extern linken voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Als er naar websites buiten Wikipedia verwezen wordt, dan gebeurt dat steeds in een afzonderlijke paragraaf aan het einde van het artikel met de kop Externe links met iedere link op een eigen regel vormgegeven als:
== Externe links ==
* [http://subdomein.domein.tld/link.htm Linkomschrijving]
In het geval van slechts één externe link wordt het enkelvoud gebruikt: == Externe link ==.
Externe links moeten direct relevant zijn voor de pagina (en niet alleen zijdelings). Bij voorkeur niet meer dan één keer linken naar dezelfde website. Het mogen ook geen links zijn naar commerciële pagina's.
Wees spaarzaam met externe links, het toevoegen van meer dan drie externe links wordt afgeraden. Externe links in de tekst opnemen is in principe niet toegestaan. Een uitzondering hierop zijn de referenties, waarbij ze wel tussen <ref> en </ref> moeten staan. Bij lijsten worden externe links of weggelaten, of onderaan geplaatst.
Wat is er dan nu nog onduidelijk? Tulp8 (overleg) 6 apr 2018 15:22 (CEST) (wilt u trouwens uw bewerkingen afsluiten met 4 tildes?)[reageer]
Ik wil bij dezen ook gelijk even laten weten dat ik desbetreffende pagina nu voor een week volledig heb beveiligd. Dit omdat er ondanks overleg hier alsnog door wordt gegaan met het plaatsen van externe links in de lopende tekst. Mocht er in die tijd iets veranderd zijn ben ik bereid de beveiliging van het artikel al eerder te verwijderen. Mocht dat niet het geval zijn dan verloopt de beveiliging een week vanaf nu. Wiki13 (overleg) 6 apr 2018 15:28 (CEST)[reageer]

Dit was al duidelijk inderdaad, maar heb je ook Wikipedia:Wanneer_extern_linken gelezen? Dan zal je zien dat dit een heel ander verhaal word, en ook vanuit het artikel gelinkt mag worden! Zoals eerder aangegeven heeft en brengt het meerwaarden, De regel die aangehaald word is inderdaad geldig voor een afzonderlijke paragraaf aan het einde van het artikel Zoals je kan zien is dit niet het geval ik heb de link niet toegevoegd aan het einde van een paragraaf, anders had was dit inderdaad correct!


Neem als voorbeeld: https://nl.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_(Pennsylvania) deze heb ik ook net bewerkt!

Nu heb ik zeker ook banden met de top 100 criminelen in Pennsylvania?

Ook is het een voorbeeld wat gewoon volgens de regels is!

1: 404 link verwijderd en vervangen in het artikel naar een link van 2018!

2: Deze gehele pagina voldoet aan Wikipedia:Wanneer_extern_linken

3: volgens de 5 zuilen!


Nogmaals succes, ik vind het wel demotiverend dat er zo gereageerd word door admins!

Belachelijk dat jullie de echte regels niet volgen en deze zelf verzinnen.

En ook nog eens uitgelegd moet worden door een nieuweling!

Demotiverend en teleurstellend!

Beste Bramm bakker, wat is er niet te begrijpen aan Externe links in de tekst opnemen is in principe niet toegestaan.? De link die je aanpaste op Philadelphia stond in een voetnoot, dus is wel toegestaan. De bewerking werd overigens teruggedraaid omdat je de tekst waar de noot bijhoorde niet had aangepast, zodat o.a. de vreemde situatie ontstond dat in februari 2017 de statistieken uit 2018 zouden zijn geraadpleegd. Zonder tijdmachine niet mogelijk! Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 6 apr 2018 16:00 (CEST).[reageer]

Externe links opnemen is wel toegestaan in een voetnoot of er buiten:

Dit staat toch letterlijk vermeld onder Uitzonderingen (de uitzonderingen is niet alleen geldig voor voetnoten zoals je kan lezen maar ook voor artikels etc etc).

Lees anders eens:

Samenvattend

Kortom, alle informatie op het web buiten Wikipedia die we waardevol genoeg vinden om een link mee te maken zou in de Wikipedia zelf moeten worden opgenomen. Externe links moeten de kers op de slagroom zijn, het artikel zelf de taart.


En dan heb ik het niet eens over alle regels die de administrators aan hun laarslappen (zie mijn eerdere comments).


Mijn vraag is dan aan jullie alle, wat is het nut als een Wikipedia pagina op pagina 2 van google staat of onderaan pagina 1.

Iemand verbetert deze en zorgt ervoor dat de pagina in top resultaten komt te staan in dit geval positie 2 voor magneten en voor magneet? (van pos 9-12)


Dit zou juist een eer moeten zijn voor degene die hebben bijgedragen aan het maken van het artikel.

Nogmaals en regel die in de reglementen van Wikipedia staat vermeld!

Daarom hou ik 1 van de punten aan van de 5 zuilen tot een administrator met concrete informatie en correcte informatie kan komen mbt link plaatsingen. Zoals je kan lezen viel deze bewerking onder de uitzonderingen, en ook onder de 5 zuilen, en nog een aantal andere regels die Wikipedia heeft opgesteld!

Een link met "shop" erin is reclame en heeft sowieso niets op Wikipedia te zoeken, ongeacht de gevolgen voor de ranking op Google. Die ranking is ook afhankelijk van je eigen zoekgeschiedenis. Als je steeds op die shop zoekt dan komt de Wikipediapagina met die shop erin bij jou inderdaad hoger in de ranking te staan. Maar bij vrijwel alle anderen niet! Kun je overigens je bijdragen voortaan ondertekenen. Dat kan door 4 x "~" te typen. Gasthuis(overleg) 6 apr 2018 16:31 (CEST).[reageer]

nu volg jezelf ook niet Wikipedia:Wat_je_niet_moet_doen maar ook Wikipedia:Wikipedia:Geen_origineel_onderzoek Wikipedia:Wikipedia:Vijf_zuilen

Kom met iets concreets, ipv onzin of eigen gedachtes, ik kan de regels toch ook aanwijzen wat is hier onduidelijk in?

Rode links[brontekst bewerken]

Hallo Bramm, een rode link betekent niet dat de link "kapot" is, maar dat het artikel nog niet bestaat op deze Wikipedia. Rode links zijn dus juist bruikbaar, en nodigen mensen uit tot het schrijven van een artikel. Wil je de rode links dus in het vervolg laten staan? Dank je wel, groet, eVe Roept u maar! 6 apr 2018 16:34 (CEST)[reageer]

Deze eindigen in een 302 en zijn voor nu schadelijk aan een pagina!

Mochten de pagina`s er komen kan je ze later altijd toevoegen lijkt mij?

Of geef ze anders een correcte fout code, een 302 is echter schadelijk voor de pagina. Ik kan de redirect code niet aanpassen dus een verwijdering van de link is de enigste oplossing!


Dit is tevens mij laatste bericht, aangezien er geen verbetering op pagina`s gewaardeerd word! (op On page seo technisch niveau).

Ik wens jullie alle het beste!

Spijtig, maar niet verrassend, je lijkt niet te willen zien dat we je slechts wijzen op bestaande regels. Het ga je goed, eVe Roept u maar! 6 apr 2018 16:42 (CEST)[reageer]

Welke regels, kom ook met iets concreets? Ik ben hier toch ook duidelijk in? Ik kan namelijk nergens vinden, en niemand kan aangeven waarin staat dat dit verboden is. U blijkbaar ook niet anders was hiernaar gerefereerd!

Tot nu toe heb ik er geen gezien die duidelijk maakt dat dit niet mag.

Nogmaals succes

Ik ga hier geen energie in steken Bramm. Je hebt m.b.t. de interne links uitleg genoeg gekregen en neemt niets van ons aan, dus ik wens jou ook veel succes verder. eVe Roept u maar! 6 apr 2018 16:50 (CEST)[reageer]