Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:JacobusK1953

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:Bureau Beeldvorming)
Laatste reactie: 15 uur geleden door Laurier in het onderwerp Kladblokpagina
Hallo JacobusK1953, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.262 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

TheGoodEndedHappily (overleg) 11 jul 2024 12:43 (CEST)Reageren

Kladblokpagina[brontekst bewerken]

Beste,

Welkom op Wikipedia! Ik zie dat je op de kladblokpagina bezig bent met een artikel over Bureau Beeldvorming. Wikipedia is echter geen plek waar reclame geplaatst dient te worden. Op dit moment leest het artikel vrij promotioneel en is de tekst beter geschikt voor een eigen website dan voor Wikipedia. Bovenaan deze pagina vind je links naar een aantal handige artikelen waar je meer kan lezen over het schrijven van een artikel.

Gezien je gebruikersnaam neem ik aan dat je betrokken bent bij deze organisatie. Het is aan te raden niet over jezelf of een organisatie waarbij je nauw betrokken bent te schrijven. Het gebruiken van een bedrijfsnaam als gebruikersnaam is daarbij niet toegestaan, meer informatie over hoe je deze kan wijzigen vind je hier.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je deze altijd stellen bij de Helpdesk. :)

Met vriendelijke groeten, TheGoodEndedHappily (overleg) 11 jul 2024 13:00 (CEST)Reageren

Beste GEH, het is niet mijn bedoeling om een bedrijfspagina te openen, maar om de geschiedenis van Bureau Beeldvorming in kaart te bregen i.v.m. de aanstaande bedrijfsbeënindiging per 31 december 2024. Met vriendelijke groet, Joep Kock Bureau Beeldvorming (overleg) 11 jul 2024 13:01 (CEST)Reageren
Beste,
Een Wikipediapagina moet altijd voldoen aan een aantal eisen. Een daarvan is encyclopedische waarde (e-waarde). Kort gezegd houdt dit in dat het onderwerp zich op een bepaalde manier onderscheidt van de rest. De e-waarde wordt bepaald door secundaire bronnen en wat zij over het onderwerp hebben geschreven. Heeft het bureau misschien onderscheidingen ontvangen? Zijn er secundaire bronnen die schrijven over grote projecten van het bureau? Als dat niet het geval is, dan is de tekst misschien meer geschikt om te plaatsen op een eigen website of blog.
Wellicht is het goed om eens pagina's over andere bedrijven te bekijken zodat je een idee krijgt van de genoemde informatie en de schrijfstijl. :)
Groeten, TheGoodEndedHappily (overleg) 11 jul 2024 13:38 (CEST)Reageren
Zie ook mijn overlegpagina. Laurier (xij/die) (overleg) 11 jul 2024 14:58 (CEST)Reageren
Ga ik doen. Bedankt. Mvg, Joep Kock 2A02:A451:A9CD:1:8598:3003:819A:CB73 11 jul 2024 15:49 (CEST)Reageren
Het spijt me voor je, maar op dit moment staan op je kladblok ook letterlijke teksten die op de website van Bureau Beeldvorming staan. Dat is niet de bedoeling; dat auteursrechtschending. Ik snap dat jij nu kunt reageren met 'nou, bij deze mijn toestemming om deze teksten op Wikipedia te plaatsen', maar voor ons als lezers is natuurlijk niet na te gaan of jij, Wikipediagebruiker met de gebruikersnaam 'Bureau Beeldvorming', inderdaad de eigenaar bent van dat bureau en dus dat jij de auteursrechten hebt. Het zal verwijderd moeten worden in deze vorm. Laurier (xij/die) (overleg) 11 jul 2024 16:11 (CEST)Reageren
Ik ben het helemaal met je eens Laurier. Ik zal nieuwe kopij aanleveren zodra www bureaubeeldvorming.nl en www.beeldvorming.nl uit de lucht zijn. Goed dat jullie zo zorgvuldig met auteursrecht omgaan. Mvg, Joep Kock 2A02:A451:A9CD:1:8598:3003:819A:CB73 11 jul 2024 16:16 (CEST)Reageren
Let je dan ook op wat ik op mijn overlegpagina schreef, dat er voor een nieuwe pagina goede, betrouwbare, gezaghebbende, onafhankelijke bronnen nodig zijn? Daarnaast zijn er richtlijnen voor mensen die willen schrijven over iemand die ze goed kennen of een onderwerp waar ze dicht bij staan; lees hiervoor Wikipedia:Belangenverstrengeling en Wikipedia:Biografieën van levende personen. Als het niet lukt met de pagina, is er verder ook nog genoeg te doen op Wikipedia! Laurier (xij/die) (overleg) 11 jul 2024 19:29 (CEST)Reageren