Overleg gebruiker:Collaborative writing

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Edoderoo in het onderwerp Choice (anticonceptie)
Hallo Collaborative writing, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.637 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op Wikipedia, groet; Boas R (overleg) 2 jan 2019 14:36 (CET)Reageren

Privacy[brontekst bewerken]

Dag Collaborative writing, welkom en bedankt voor je interesse om bij te dragen. Met zo'n naam ben je al goed op weg! Glimlach Wat betreft privacy van levende personen moeten we daar inderdaad zorgvuldig mee omgaan. De richtlijn op WP:BLP stelt dat verifieerbaarheid extra belangrijk is bij dit onderwerp. Als een persoon informatie (zoals geboortedatum) publiekelijk heeft vrijgegeven, kun je dit meestal gerust op Wikipedia vermelden.

Mocht de persoon later duidelijk laten blijken hier niet op gesteld te zijn, kunnen we mogelijk alsnog tegemoetkomen aan diens wens om privacy (mits proportioneel: bijvoorbeeld het verbergen van de voornaam van Mark Rutte zou onzinnig zijn).

Succes met uitbreiden van het artikel en zoals al ergens getipt kun je ook altijd in je kladblok beginnen met schrijven. Mvg, Encycloon (overleg) 2 jan 2019 15:02 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Peter van de Graaf[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Peter van de Graaf dat is genomineerd door Hanhil. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190102 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 3 jan 2019 01:01 (CET)Reageren

Choice (anticonceptie)[brontekst bewerken]

Ik heb het artikel Choice (anticonceptie) op de beoordelingslijst gezet. Volgens mij is het nog veel te vroeg, staat het vol met links naar buiten Wikipedia (dus lees WP:EL nog even door), en denk ik dat het artikel nog lang niet geschikt is voor een encyclopedie, maar eerder voor een wetenschappelijk tijdschrift of zo. Edoderoo (overleg) 17 jan 2019 13:35 (CET)Reageren

Een belangrijk uitgangspunt van Wikipedia is zeg je. Dat is dus niet het enige uitgangspunt, want op WP:5Z zijn er sowieso 5 zuilen. Verifieerbaarheid is er een, neutraliteit is ook een belangrijke, maar een onderwerp moet ook maatschappelijk voldoende relevant zijn. Toekomstmuziek is dat doorgaans niet, en momenteel staat er bij het artikel nog geen enkele bron. Ik krijg daarom de indruk dat het artikel is aangemaakt om ergens de aandacht op te vestigen, en dat is niet het doel van een neutrale encyclopedie. Edoderoo (overleg) 17 jan 2019 15:01 (CET)Reageren