Overleg gebruiker:Combino

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Combino, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.930 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Adnergje (overleg) 14 mei 2006 18:34 (CEST)[reageer]

Beste Combino,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel DDM. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Qwertyus 20 mei 2006 17:27 (CEST)[reageer]


Wat voor nut heeft die foto van "Maurits in zijn jeugd.(1955)" op het artikel Maurits? Dit kan als vandalisme worden gezien. Groet, Ninane (overleg) 21 mei 2006 17:40 (CEST)[reageer]

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste Combino,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven.

Verwijderingsnominatie van o.a. Bestand:ICB2.JPG[brontekst bewerken]

Beste Combino, je hebt één of meerdere afbeeldingen, Bestand:ICB2.JPG en Bestand:ICB1.JPG, geüpload welke zijn genomineerd voor verwijdering. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070310 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 11 mrt 2007 02:03 (CET)[reageer]

Verwijderingsnominatie van o.a. Bestand:CtaAmf.JPG[brontekst bewerken]

Beste Combino, je hebt één of meerdere afbeeldingen, Bestand:CtaAmf.JPG, Bestand:Cxxamba.JPG, Bestand:Cxxcitaro.JPG en Bestand:Cxxplanv.JPG, geüpload welke zijn genomineerd voor verwijdering. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070322 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 23 mrt 2007 02:05 (CET)[reageer]

Nog even een vraagje. De foto's van hierboven, heb je die zelf gemaakt? Kameraad Pjotr 5 apr 2007 21:11 (CEST)[reageer]

Één edit[brontekst bewerken]

Beste Combino,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Concessie Zaanstreek. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! EdBever 20 dec 2007 13:04 (CET)[reageer]

Hallo Combino, wil je in het artikel Concessie Zaanstreek ook een duidelijke inleiding toevoegen? Pas als je het stuk doorleest zie je dat het over busvervoer gaat. Kun je ook aangeven wat de voorwaarden of de kosten van de concessie zijn? Het stuk vermeld heel veel over de invulling van de concessie (de lijnen en bussen) maar niets over de concessie zelf behalve de looptijd en de concurrentie bij de inschrijving, dit zou dus een nuttige aanvulling kunnen zijn. Een foto van een gebruikt busmodel (bijvoorbeeld de Citaro) zou het stuk ook een beetje opleuken. EdBever 20 dec 2007 13:15 (CET)[reageer]

Beste Combino,

Bedankt voor het uploaden van de Bestand:CxxAmba8382.jpg. Ik zag echter hierin een "watermerk", oftewel en beschrijvende tekst in de afbeelding zelf. Zou je willen overwegen de afbeelding nogmaals te uploaden maar dan zonder deze tekst? Er gaat een sterke voorkeur uit naar afbeeldingen zonder dergelijke watermerken. Zie voor meer info ook het beleid voor gebruik van media Alvast bedankt!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 20 dec 2007 16:33 (CET)[reageer]

Beste Combino, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Materieel per OV-concessie. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080114 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 15 jan 2008 01:17 (CET)[reageer]

Het lijkt me een goed begin, maar wel werk in uitvoering. Misschien kan je hier nog het nodige aanvullen om te voorkomen dat het morgen verwijderd zou worden. - Hanhil 27 jan 2008 11:17 (CET)[reageer]

Art. NS-dienstregeling 2009: Traject IC Enkhuizen-Hoorn-A'dam-R'dam[brontekst bewerken]

Beste combino,

In bovengenoemd artikel is door u de volgende tekst geschreven:


De stoptrein tussen Amsterdam en Enkhuizen wordt ic trein en start/eindigt in Rotterdam Centraal i.p.v. Amsterdam Centraal, vanaf Hoorn rijdt deze trein als stoptrein naar Enkhuizen. Ook op het traject tussen Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal (via Gouda en Woerden) wordt op elk tussengelegen station gestopt. De bestaande spits ic trein blijft gehandhaafd, zodat tijdens de spitsuren een kwartierdienst wordt geboden. De stoptrein Hoofddorp - Hoorn Kersenboogerd gaat elk halfuur rijden. De overstaptijd te Hoorn tussen de IC trein naar en van Enkhuizen op de stoptrein naar en van Hoofddorp wordt 12 minuten.



Ik heb hier een vraag over; ik heb via alle mogelijke bronnen proberen na te zoeken of de IC inderdaad doorrijd naar R'dam, maar hier niks over kunnen vinden (dus ook geen ontkenning). Nu heeft ieder natuurlijk zo zijn eigen inlichtingen, maar de reden dat ik over dit stuk toch even overleg wil plegen is de onlogica van deze lijn: als de lijn inderdaad zo zou lopen als jij beschreef wordt dit de bijzonderste, langste stoptrein (qua trajectlengte) in Nederland ooit. Tussen Hoorn en Enkhuizen wordt op alle stations gestopt; dat moet ook wel, hier is enkelspoor en dus geen mogelijkheid voor het opereren van een extra Sprinter tussen Hn-Enk. De Intercity is gedwongen zich op dit traject als stoptrein te gedragen.

Tussen Hoorn en A'dam slaat de trein 'een paar' stationnetjes over, om vervolgens in 1.13h door te rijden naar Rotterdam met 13 tussenstops. Dat maakt de totale reistijd voor Hoorn-R'dam 1.45h, en dat terwijl, bij ingebruikname van de HSL-Zuid, de reistijd +/- één uur bedraagt. Zelfs bij overstappen in A'dam, of via de Schiphollijn kan het een ruim een kwartier sneller. Vrijwel niemand zal op deze manier Rotterdam willen bereiken. Mensen die een bestemming hebben tussen A'dam en Gouda nemen de sprinter naar Gouda, mensen die tussen Gouda en R'dam moeten zijn reizen per IC naar Gouda en stappen daar pas over op de stopper.

Waar het dus op neerkomt: het bestaan van een lijn als deze (superlang gezien het aantal tussenstops, onlogisch gezien overgang sprinter-->IC-->sprinter) is niet aannemelijk, ik vraag u dan ook of u toelichting kunt geven op deze informatie (hoe weet u dit, vind u het ook niet een zeer rare beslissing etc...). Alvast bedankt.

Hoi ik heb je vraag opgemerkt en zo raar is de beslissing niet. Momenteel rijd er al een sprinter vanuit Uitgeest naar Amsterdam C en dan door als sprinter naar Rotterdam C via hetzelfde traject als wat jij hierboven noemt. Aangezien deze huidige sprinter vanaf 2009 van Uitgeest naar Almere Centrum rijdt is de IC Hoorn - Amsterdam gekoppeld aan het traject sprinter Amsterdam C - Rotterdam C vanwege materiaaltekorten. Wellicht heeft Combino een betere verklaring. Groeten Geograaf 23 apr 2008 14:57 (CEST)[reageer]
Hoi, ik zal de mij nader verklaren. Op dit moment is een groot capaciteitsprobleem op Amsterdam Centraal. Treinen mogen er niet langer stilstaan dan strikt noodzakelijk is. Aangezien de 4500-serie (stoptrein) Intercity wordt tussen Hoorn en Amsterdam zal deze eerder aankomen in Amsterdam Centraal, waardoor deze langer moet zal moeten wachten om trug te kunnen keren richting Enkhuizen. Hier is geen ruimte voor op Amsterdam Centraal, vandaar dat een koppeling aan een andere serie (die ongeveer dezelfde vertrektijd heeft uit Amsterdam, als de aankomsttijd van de 4500) onontkomelijk is. Nu heeft men moeten kiezen uit de 1500-serie (IC Amsterdam-Amersfoort) of de 4000-zuid-serie (Stoptrein Amsterdam-Rotterdam). Uiteindelijk is de keus op de laatste gevallen, vraag me niet waarom... (Oorspronkelijk was zelfs het idee om de nieuwe bestelling VIRM's in IC 4500 in te zetten, maar door de koppeling aan de 4000 gaat dit niet door). Men heeft dus besloten de 4500 te koppelen aan de 4000-zuid. De 4000-noord (Uitgeest-Amsterdam) zou dan ook gekoppeld moeten worden aan een andere serie, vanwege het feit dat deze net als de 4500 te lang over zou staan in Amsterdam Centraal. Hiervoor is de keus gevallen op de 4600-serie (Amsterdam C - Almere Oostv.). Dit is de nieuwe 4700-serie Uitgeest-Almere O.
De 4500 serie en de 4000 serie blijven wel hun eigen treinnummers houden. De trein komt in Amsterdam aan uit Enkhuizen en zal dan in de 4000-serie terecht komen richting Rotterdam. Een vergelijkbare situatie hadden we vorig jaar met de 4700-serie (Uitgeest-Amsterdam) en de 5800-serie (Amsterdam - Amersfoort V.) die ook in elkaar overliepen te Amsterdam Centraal. tegenwoordig is dit gewoon één serie: de 5800. Groeten Combino 24 apr 2008 13.54 (CEST)

Verwijderingsnominatie Maxx Alkmaar[brontekst bewerken]

Beste Combino, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Maxx Alkmaar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081228 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 29 dec 2008 01:13 (CET)[reageer]

NuCommons: Bestand:Bs.jpg[brontekst bewerken]

Bestand:Bs.jpg is nu beschikbaar op Wikimedia Commons als Commons:File:Beneluxstam te Zaandam.jpg. Commons is een centraal archief van vrije media die gebruikt kunnen worden op alle Wikimedia wikis. De afbeelding zal verwijderd worden van Wikipedia, maar dit heeft geen gevolg voor het gebruik in artikelen. Je kunt een afbeelding die is geüpload naar Commons op dezelfde manier gebruiken als een afbeelding geüpload naar Wikipedia, in dit geval: [[Bestand:Beneluxstam te Zaandam.jpg]]. NB dit is een automatisch bericht. --Erwin85TBot 3 feb 2009 19:49 (CET)[reageer]