Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Daniel 91888

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Rwzi in het onderwerp QR code

Hallo Daniel 91888, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 29 jul 2021 20:01 (CEST)Reageren

Mogelijke betrokkenheid bij een andere bewerker[brontekst bewerken]

kent u Dworkje (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren)? Rwzi (overleg) 29 jul 2021 19:14 (CEST)Reageren

Rwzi, met deze vraag ga je een stap te ver. Ik verzoek je om deze vraag te verwijderen, bij voorkeur door deze pagina als {{nuweg|Mijn excuses, maar mijn vraag past natuurlijk niet op een gebruikersoverlegpagina}} te nomineren. Accounts hebben de vrijheid om zich aan te melden en actief bij te dragen. Als jij zaken wil benoemen, dan moet jij dat ook met zoveel woorden doen. Daarnaast link je niet met lg naar een gebruikersaccount in overleg. Groet, RonnieV (overleg) 29 jul 2021 20:01 (CEST)Reageren
sorry, het had "bent" moeten zijn. Rwzi (overleg) 29 jul 2021 20:05 (CEST)Reageren
Heer of mevrouw Rwzi, nee helemaal niet zelfs. In mijn mailbox kwam ik deze pagina hier tegen met een hint voor aanpassing in de footer. Ik zag dat de pagina "verwijderd" was en heb daarna een account aangemaakt en mijn teksten geplaatst. Deze pagina is zeer informatief en kan aangepast worden tzt. De "topic" bestaat nog niet op wikipedia en draagt heel goed bij. Ik wil absoluut geen reclame maken of spam versturen dat is geen zins mijn bedoeling. Daarnaast, Rwzi en RonnieV nu met deze "informatie" kan ik de pagina aanmaken?

Met een hartelijke groet,

Daniel Ros

het klopt auteursrechtelijk gezien nog steeds niet. Rwzi (overleg) 29 jul 2021 20:38 (CEST)Reageren
Beste Rwzi kunt u aangeven wat er nog niet klopt? Ik pas dat heel graag aan, mvg Groet.
op de site staat niet dat het vrijgegeven is onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 en de GFDL, ook ontbreekt er op de site dat de schrijver akkoord gaat met de voorwaarde dat een URL of hyperlink genoeg is als naamsvermelding. ook voldeed het artikel niet aan wp:NPOV. Rwzi (overleg) 29 jul 2021 20:51 (CEST)Reageren
Hartelijk dank, de eerste twee punten gaan we bekijken en oplossen (al kan ik je bijvoorhand nu al vertellen dat 99,9% van alle bronnen - extern - dit niet in orde heeft. Laat staan vermeld.). Ik vind het vreemd dat daar dan ook een artikel voor wordt verwijderd terwijl - je bent het er mee eens of niet - het artikel nuttig en nog niet bestaat in wikipedia. Het laatste punt is discutabel het artikel is juist geschreven vanuit NPOV. Het is bewezen dat wanneer iets aanpasbaar is dit het leven makkelijk maakt, vandaar discutabel. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Daniel 91888 (overleg · bijdragen) 29 jul 2021 20:59‎
Beste Daniel 91888, op iedere tekst die geschreven wordt, rust auteursrecht, tot 70 jaar na het overlijden van de schrijver. Dat geldt voor een boek, maar ook voor de tekst van een website. Alleen de schrijver van die tekst kan er zelf voor kiezen om deze tekst vrij te geven, bijvoorbeeld onder een Commons-licentie of de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL). De CC-licenties bieden de mogelijkheid voor enkele beperkingen in de vrijgave, bijvoorbeeld ND, wat aangeeft dat er geen afgeleide werken gemaakt mogen worden, SA, wat betekent dat afgeleide werken alleen onder dezelfde voorwaarden mogen worden verspreid en BY wat betekent dat de naam van de voorgaande bewerkers vermeld moet worden. Bij Wikipedia staat onder het bewerkingsvenster, maar boven de knop Wijzigingen publiceren, aangegeven dat u akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden] van de Wikimedia Foundation en dat u akkoord gaat met vrijgave van uw teksten onder zowel CC-BY-SA 3.0 als GFDL. Dit betekent dat iedereen die een artikel (tekst) op Wikipedia wil bewerken, dat mag doen (maar we zijn niet altijd blij met iedere bewerking), maar ook dat teksten buiten Wikipedia gebruikt mogen worden, mits met een verwijzing naar de bron (het Wikipedia-artikel) en -bij voorkeur- de gebruikte versie. Je mag een aantal teksten van Wikipedia overnemen naar je eigen website, mits je aangeeft waar ze vandaan komen. Je mag ze ook opnemen in een boek en dat boek verkopen. Alleen mag je op dat boek geen auteursrecht claimen, want de gebruikte teksten vallen onder CC-BY-SA.
Een tekst op een andere website is normaal gesproken niet vrij herbruikbaar. Aangeven dat een tekst, naast de eigen website, gebruikt mag worden voor Wikipedia is niet zinvol, omdat een tekst die op Wikipedia wordt geplaatst voor iedereen vrij herbruikbaar is. De plaatsing op Wikipedia verruimt zo de gebruiksmogelijkheden. Daarnaast heeft Wikipedia het doel om kennis te verspreiden. Sommige delen van sommige websites hebben diezelfde intentie, maar vaak hebben grote delen van websites vooral betrekking op de eigen organisatie van de eigenaar en bijvoorbeeld een commerciële insteek. Dat maakt deze teksten ongeschikt voor Wikipedia. Veelal zullen teksten dan ook herschreven moeten worden om geschikt te zijn voor een encyclopedie. Dat gaat verder dan het plaatsen van enkele links naar andere pagina's binnen Wikipedia.
Als encyclopedie en voorvechter van het verspreiden van kennis is Wikipedia een groot voorstander van het gebruik van CC-SA-licenties. Wij bieden dan ook ondersteuning bij het vrijgeven van teksten van websites en boeken via ons Contactpunt. Op deze pagina staat meer uitleg over het vrijgeven van teksten door de rechthebbende. Als u de daar aangegeven stappen volgt, kunt u een tekst van (bijvoorbeeld) een website vrijgeven. Daarna kan de tekst hier geplaatst worden, waarbij overigens ook geldt dat die tekst daarna door anderen gebruikt en bewerkt kan worden. Een alternatief is dat u, met de gedachten achter een encyclopedie in het achterhoofd, de informatie in andere woorden weergeeft.
Een ander punt om in het achterhoofd te houden, is dat Wikipedia nadrukkelijk niet bedoeld is als verzamelpunt voor externe links. Bij voorkeur wordt de informatie volledig in Wikipedia opgenomen en kan een externe webpagina of website alleen als bron vermeld worden. Hoe dit bij afzonderlijke artikelen wordt vormgegeven, is van diverse factoren afhankelijk.
Ik hoop je hiermee genoeg informatie te hebben verschaft, maar als je nog vragen hebt, voel je vrij en stel ze, hier, op de helpdesk of aan het contactpunt. Met hartelijke groeten, RonnieV (overleg) 30 jul 2021 01:55 (CEST)Reageren

QR code[brontekst bewerken]

Copy/paste van teksten van elders is niet de bedoeling. - RonaldB (overleg) 12 aug 2021 15:36 (CEST)Reageren

RonaldB, de teksten zijn van mij zie de website ook onder CC geplaatst. Lees ook dat deze teksten en pagina aangepast wordt. Ook eerdere onderbouwing.

dat is vrijgegeven onder CC BY 4.0 (en niet Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 en de GFDL) Rwzi (overleg) 12 aug 2021 20:53 (CEST)Reageren

Aha, dan passen we dat toch gewoon aan, gaat goed komen.