Overleg gebruiker:Hansgeels

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Hansgeels, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.948 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dqfn13 (overleg) 3 nov 2014 16:42 (CET)[reageer]

KCOV-Amsterdam[brontekst bewerken]

Hallo Hansgeels, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel KCOV-Amsterdam hebt aangemaakt. Ik heb je artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad je aan om de conventies door te lezen, daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, wat jij wel deed want het artikel was behoorlijk promotioneel van aard, auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?". Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Dqfn13 (overleg) 3 nov 2014 16:42 (CET)[reageer]


Ik heb een verhaal over KCOVAmsterdam in de zandbak gemaakt. (weet ik overigens niet zeker) Ik krijg graag commentaar van iemand die me verder kan helpen en kan zeggen of het zo goed is.

mvg Hans GeelsHansgeels (overleg) 4 aug 2020 19:22 (CEST)[reageer]

KCOVAmsterdam 1920
Beste Hansgeels, de complimenten voor het artikel KCOV Amsterdam. Ik heb een vraag over de oude foto. Die heb je overgenomen uit een gedenkboek uit 1930 volgens de bijschriften op Commons. Mijn vraag is of er in dat gedenkboek een fotograaf bij genoemd staat? In dat geval rust er namelijk nog auteursrecht op de foto. Als echter zeker is dat de fotograaf anoniem is, kan in dit geval, omdat de foto langer dan 70 jaar geleden gepubliceerd is, de foto behouden blijven op Commons. Maar in elk geval niet met jou als auteur, er moet ook een andere licentie gegeven worden dan CC-BY-SA. Vooralsnog heb ik de licentie CC-BY-SA weggehaald van de foto. Als ik genoeg informatie heb zal ik de juiste licentie op de foto plaatsen. Als je voortaan foto's upload die je zelf niet gemaakt hebt, oriënteer je dan svp. eerst over de regels, die zijn - helaas - erg complex. Je kan mij altijd om hulp vragen via mijn overlegpagina. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 10 aug 2020 12:11 (CEST)[reageer]

KCOV Amsterdam[brontekst bewerken]

Beste Elly

Dank voor je reactie. De regels zijn vaak lastig, dat klopt. Ik kan in het "Gedenkboek" geen specifieke auteur noemen en ook niet een naam van een fotograaf. Ik zelf ben dat dus niet.

Dank je, ik heb op de afbeelding de licentie gezet {{PD-anon-70-EU}}. Als je de details wilt weten daarvan, kijk dan op de bestandspagina van de afbeelding op Commons, die had je al gevonden. Collega Bertux heeft al een bijschrijft bij de foto gemaakt. Wist je dat je de geschiedenis van artikelen kan zien, klik bovenaan op geschiedenis, dan kan je alle bewerkingen zien. Je leert het langzamerhand wel. Je kan ook de Wikipedia:Snelcursus doornemen, is niet zoveel werk. groeten van Elly (overleg) 10 aug 2020 14:48 (CEST)[reageer]

Vragen over KCOV Amsterdam[brontekst bewerken]

Ik heb wat vragen en opmerkingen rond KCOV Amsterdam:

  • Zoals je hebt kunnen zien in de paginageschiedenis, heb ik de pagina gewikificeerd: werk aan opmaak en conventies vooral, maar onvermijdelijk raak je daarbij ook aan de inhoud. De zin [...] werd [...] samenwerking gevonden tussen 12 andere koren van christelijke huize heb ik opgevat als samenwerking tussen twaalf koren, maar het fragment is ook te lezen als samenwerking tussen dertien koren. Ik hoop dat je weet of kunt nagaan wat juist is.
  • Bij de repetitieruimtes lees ik: 1905 - 1907 Patrimonium, Amsterdam. Jammer genoeg zijn er in Amsterdam erg veel organisaties en gebouwen met die naam. Kun je hier meer over achterhalen?

Alvast bedankt! — bertux 10 aug 2020 17:04 (CEST)[reageer]

Aanvulling: Op de eerste vraag heb ik het antwoord al gevonden: https://www.kcovamsterdam.nl/over-ons/historie — bertux 10 aug 2020 17:42 (CEST)[reageer]

Wie leest het?[brontekst bewerken]

Als je de puntjes op de i hebt gezet, zul je ongetwijfeld willen dat het artikel goed gelezen wordt. Daarvoor helpt het als relevante pagina's ernaar linken. Op dit moment zijn dat er vijf. Naar de voluit geschreven naam Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Amsterdam linkt niets. Mogelijk kun je meer pagina's bedenken die naar KCOV Amsterdam mogen linken. Succes ermee!

N.B. Eventueel antwoord graag hieronder, anders raakt het overleg zo versnipperd. Deze overlegpagina en ook KCOV Amsterdam staan op mijn Volglijst, dus je hoeft me niet te attenderen op je inbreng — bertux 10 aug 2020 17:04 (CEST)[reageer]