Overleg gebruiker:Henkvanrhee52

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo Henkvanrhee52, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.929.690 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Stichting Different[bewerken]

Geachte gebruiker,

Henk van Rhee is een bestaand persoon met een link aan ChristenUnie. Zodoende is dit wellicht niet de handigste naam, hoewel dat niet meteen een reden tot blokkade is m.i. Wel bewerkt u een lemma dat gevoelig ligt in die sferen. Kunt u op de OP van Stichting Different het overleg met mij en anderen zoeken om tot een neutraal geschreven lemma te komen dat past in deze encyclopedie? Met vriendelijke groet, — „Jasper” • (O) 19 apr 2012 16:12 (CEST)

Antwoord op uw terugkoppeling[bewerken]

Bedankt voor uw feedback. De pagina Stichting Different was tijdelijk beveiligd (zie het logboek), maar deze beveiliging is inmiddels weer opgeheven en de pagina kan dus in principe weer bewerkt worden. Met vriendelijke groet, Mathonius 19 apr 2012 16:21 (CEST)  

Hartelijk dank. Ik heb geprobeerd in neutrale bewoordingen een feitelijk juiste tekst weer te geven. Henkvanrhee52 (overleg) 19 apr 2012 16:59 (CEST)

Een en ander ziet er wel redelijk degelijk uit. Bronvermelding is echter zeer wenselijk, en heeft u uw naam bewust uitgezocht? Ik zal e.e.a. met collega's blijven volgen en daarin de neutraliteit waarborgen door ook anderen te betrekken eer ik weer een maatregel neem. Hartelijk dank voor uw deelname. — „Jasper” • (O) 19 apr 2012 17:03 (CEST)

Bronnen zal ik later nog toevoegen. Vriendelijke groet, Henk van Rhee 83.83.163.48 19 apr 2012 21:00 (CEST)

U en wikipedia[bewerken]

Hallo Henkvanrhee52,

We hebben op Wikipedia een beleid waarin we duidelijk uitdragen dat wijzigingen niet over de gebruiker zelf mogen gaan in de hoofdnaamruimte. Dit is dus niet de bedoeling. Wat u daarentegen wel kunt doen is de OP benutten en een ander vragen de wijziging te doen, en die ander moet dan uitdrukkelijk neutraal staan tegenover het onderwerp en geen persoonlijk belang hebben. Op zich gebeurt dat vaker, en zo voorkomen we dat artikels de schijn hebben van promo-achtige teksten die niet het belang van neutrale informatieverschaffing, maar van individuen of instellingen vertegenwoordigen/uitdragen.

Ik verneem uit de genoemde bewerking dat u, de gebruiker, tevens directeur of bestuurder bent van Tot heil des Volks, de moederorganisatie van Stichting Different, wier lemma u bewerkt. Het zou goed als u gezien uw positie een andere Wikipedia-gebruiker betrekt, en daarmee voorkomt dat het lijkt dat u reclame wilt maken. Met vriendelijke groet, — „Jasper” • (O) 23 apr 2012 15:40 (CEST)

Mijn probleem is dat actievoerders en sommige media voortdurend proberen ons zwart te maken, terwijl we alle controles van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en verzekeraars goed doorstaan. Waarom zouden actievoerders hun teksten wel mogen plaatsen en ik niet? Met vriendelijke groet, Henk van Rhee Henkvanrhee52 (overleg) 23 apr 2012 15:45 (CEST)

Goedendag,
  1. Als u kunt onderbouwen dat actievoerders niet-neutrale of onjuiste teksten op Wikipedia plaatsen, dan horen we dat graag.
  2. Gezien uw positie - die er een is van de grootst mogelijke betrokkenheid - worden uw wijzigingen soms ook met de grootst mogelijke argwaan gevolgd. De pagina Wikipedia:Zelfpromotie geeft enige uitleg waarom dit zo is.
  3. Tegenover het nadeel van betrokkenheid staat het voordeel van kennis van zaken. U doet er verstandig aan om uw wijzigingen voor te stellen en toe te lichten op de bijbehorende overlegpagina (overleg:Stichting Different). Dit geeft ruimte voor een beargumenteerd gesprek dat inzichten kan geven in redactiekeuzes die nog gemaakt zouden moeten worden. Josq (overleg) 23 apr 2012 17:23 (CEST)

Stichting "different"[bewerken]

Hallo. Het plaatsen van externe links in de lopende tekst is niet de bedoeling. Daarom uw bewerking weer teruggedraaid. De preek over de encyclopedie, neutraliteit en dat wikipedia geen medium is om dingen onder de aandacht te brengen, laat ik maar achterwege. Kleuske (overleg) 23 apr 2012 16:53 (CEST)

Er werd mij juist door een moderator gevraagd te verwijzen naar bronnen! Henkvanrhee52 (overleg) 23 apr 2012 16:57 (CEST)
Er is een groot verschil tussen linkspam en bronvermelding. Hoewel deze met dezelfde intenties en effecten kunnen plaatsvinden, heeft het eerste veel meer nadelen. Lees het eens door en neem de links hierboven van Kleuse ook eens door. — „Jasper” • (O) 23 apr 2012 17:15 (CEST)

Antwoord op uw terugkoppeling[bewerken]

Wikipedia censureert niet. Dit betekend dat alles wat op feiten is gebaseerd op een artikel kan worden geplaatst en dat standpunten rondom een onderwerp uit zoveel mogelijk hoeken wordt belicht.

Wikipedia heeft eigenlijk weinig regels, wel een visie. Als er onjuistheden op een artikel staan, dan moet dit uiteraard verwijderd worden. Klopt hetgeen dat op het artikel staat, maar ziet u dat liever niet op het artikel, dan is er niet veel dat u kunt doen. Wikipedia is een informatieve encyclopedie, geen reclamebureau. De werkelijkheid wordt op Wikipedia (hopelijk) niet rooskleuriger afgebeeld dan het in werkelijkheid is.

Sum?urai8? 23 apr 2012 18:25 (CEST)

 

Na het artikel gelezen te hebben denk ik dat het op deze wijze denk ik dat beide visies voldoende zijn uitgelicht. Sum?urai8? 23 apr 2012 18:59 (CEST)