Overleg gebruiker:Holland47

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door StuivertjeWisselen in het onderwerp Beoordelingsnominatie van Steurkuit
Hallo Holland47, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.609 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie van Steurkuit[brontekst bewerken]

Hallo Holland47, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Steurkuit. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. De tekst is van dit artikel is niet-neutraal, niet-encyclopedisch en bronloos. De lemmata viskuit en kaviaar bestaan reeds, dus de relevantie van dit lemma ontgaat me Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, StuivertjeWisselen (overleg) 21 sep 2022 18:57 (CEST)Reageren

Hallo stuivertjewisselen,
Ik ben tussen 1973 en 2005 actief geweest als handelaar in kaviaar. Samen met Jacobus Toet (1938-2017) waren wij de belangrijkste kaviaar leveranciers. In 1998 heb ik met Iraniërs op steur gevist in de Kaspische zee en hun kwekerijen bezocht waar ze toen al mee bezig waren. Inmiddels is de handel in kaviaar overgenomen door anderen o.a. door Caviar Exclusives in Bleiswijk en Persian Caviar te Scheveningen. De meeste informatie kreeg ik aangereikt van het bedrijf Caviar House & Prunier in Geneve Zwitserland. Sommige informatie is op Wikipedia te vinden zoals de Latijnse namen van de steuren. Ik heb aan paar vragen:
- Is een verwijzing naar een Wikipedia pagina een bronvermelding?
- Wat is het verschil tussen Wikimedia en Wikipedia?
- Hoe meld ik mij aan bij Wikipedia? Ik besef me daarbij dat dan een Engelstalige versie benodigd is.
- De tekst die ik wil publiceren is enigszins "verhalend". Is dit wellicht niet de bedoeling en dient het een droge opsomming van feiten te zijn?
De tekst bevat alle relevante informatie over kaviaar en is het enige echte verhaal, maar ik besef me dat ik grotendeel ervaringsdeskundige ben. Ik ben uiteraard bereid het te herschrijven in een andere toonzetting, informatiebronnen zoals lectuur op te zoeken en deze als bron te vermelden.
Met vriendelijke groet,
Hans van Gelder
Goudreinet 7
1731 WJ Winkel Holland47 (overleg) 22 sep 2022 10:47 (CEST)Reageren
Hallo Hans, dank voor je reactie. Ik zal proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  • Een verwijzing naar een Wikipedia-pagina is geen bronvermelding. De encyclopedie kan geen bron van zichzelf zijn. Je kan hier meer lezen over bronnen.
  • Wat betreft je vraag over Wikimedia, zie de link naar de doorverwijspagina. Wikimedia noemt zich de beweging die achter sommige wiki's staat zoals Wikipedia.
  • Ik weet niet precies wat je in deze context met 'aanmelden' bedoelt, maar met je huidige account kan je zowel op de Nederlandstalige als ook anderstalige encyclopedieën aanpassingen doen.
  • Een encyclopedisch artikel dient niet zozeer een kale opsomming van feiten te zijn, maar wel zakelijk, neutraal en to-the-point geschreven te zijn. Je hebt een artikel over steurkuit geschreven, maar een artikel over kaviaar is er al en gaat eigenlijk over hetzelfde onderwerp. Ik denk dat het nuttiger is om het artikel over kaviaar uit te breiden en dan inderdaad met behulp van onafhankelijke bronnen. Ik twijfel zeker niet aan je expertise, maar wat in een encyclopedie beschreven wordt dient verifieerbaar te zijn, en daarvoor gebruiken we bronnen.
Ik hoop dat ik een en ander zo heb kunnen verduidelijken, laat het anders vooral weten. Een laatste opmerking; je plaatst hier je naam en adresgegevens, die daarmee in theorie voor iedereen met een internetverbinding vindbaar is. Ik zou je dat willen afraden, maar die keuze is uiteraard aan jezelf. Met vriendelijke groet, StuivertjeWisselen (overleg) 22 sep 2022 12:14 (CEST)Reageren
Dankjewel voor je antwoorden. Ik kan hiermee verder. Voorlopig kan ik ermee leven dat de tekst wordt verwijderd als was het alleen al omdat ik het niet prettig zou vinden als een ander er in gaat wijzigen. mvg. Hans van Gelder Holland47 (overleg) 22 sep 2022 17:25 (CEST)Reageren
Dat zal in alle gevallen hoe dan ook een keer gaan gebeuren, Wikipedia is namelijk een vrij te bewerken encyclopedie waarin iedereen elk artikel kan aanpassen. Met vriendelijke groet, StuivertjeWisselen (overleg) 22 sep 2022 19:47 (CEST)Reageren