Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Ilovemelisa

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Finishing Touch in het onderwerp Zenvo ST-1
Hallo Ilovemelisa, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.731 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 4 sep 2013 21:22 (CEST)Reageren

Zenvo ST-1[brontekst bewerken]

Hallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel Zenvo ST-1 hebt aangemaakt. Ik heb je artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad je aan om de conventies door te lezen, daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?". Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Kattenkruid (overleg) 10 sep 2013 23:23 (CEST)Reageren

Meteen gevolgd door een terugplaatsverzoek. EvilFreD (overleg) 10 sep 2013 23:30 (CEST)Reageren
Het artikeltje zoals je dat plaatste kende twee grote bezwaren: het was onmiskenbaar een computervertaling, en het stond bol van de reclame voor de auto. De brontekst voor de vertaling was niet een ander Wikipedia-artikel, dus was er grote kans dat het een schending van auteursrechten betrof. Ik hoefde nog geen minuut te zoeken om erachter te komen dat dit de bron was die je vertaalde. Dat is op zich voldoende reden om het artikel meteen in z'n geheel te verwijderen, zoals ook gebeurde. Zie ook deze mededeling op de website, die je het overnemen van teksten en foto's expliciet verbiedt. Het probleem met het gebruiken van een tekst van het bedrijf zelf is daarnaast dat die niet objectief is. Die website is bedoeld om de auto te verkopen, niet om er neutraal over te berichten. Onder het Engelstalge artikel staan wat andere bronnen. Het lijkt me raadzaam die te raadplegen als je het artikel verder wilt uitbreiden.
Wat ik heb teruggeplaatst is een sterk uitgeklede versie van je artikeltje, waarin geen spoor meer van de tekst van de website te vinden is. Ik heb bovendsien wat gedaan aan het tweede probleem dat ik hierboven noemde: de wervende teksten zijn weg. Wikipedia is geen plek om auto's met promotionele teksten aan de man te brengen, ook al zal vrijwel geen enkele lezer tot de groep van "speciaal uitgekozen klanten" van de fabriek behoren.
Mocht je nog eens een tekst van elders willen gebruiken voor een artikel, zorg dan dat je de vertaling en bewerking ervan op je eigen computer doet, en controleer zorgvuldig of er geen sporen van de oorspronkelijke tekst meer inzitten, voordat je het op Wikipedia plaatst. Zorg er verder voor dat het goed leesbaar en foutloos Nederlands is voordat je een tekst op de Nederlandstalige Wikipedia plaatst want wat je er nu op zette was bizar. Om eerlijk te zijn kreeg ik bij het lezen van je bijdrage de indruk dat je geen Nederlands kunt, zoveel fouten in de zinsbouw en grammatica stonden erin. Daarmee viel je ook meteen door de mand als iemand die het auteursrecht had geschonden. Ik hoop dat dit een geval van eens maar nooit weer was want om dit soort overtredingen van de gebruikersvoorwaarden kunnen je bewerkingsrechten worden ingenomen.  Wikiklaas  overleg  11 sep 2013 01:01 (CEST)Reageren
Indien die auteursrechtenschending té omvangrijk én aangetoond was voordat het artikel verwijderd werd, had ik geen terugplaatsverzoek gedaan. Uiteraard was de tekst verder veel te bejubelend en was aanpassing noodzakelijk. Op Wikipedia behoren teksten neutraal, objectief en zakelijk geschreven te zijn. Ik vermoed dat je nog niet goed op de hoogte bent van deze (en andere) uitgangspunten van dit project. Naast de problemen aan het bovenstaande artikel constateer ik nog wat andere probleempjes in je bijdragen. Je zou kunnen overwegen om een coach te nemen. Deze kan je dan alles ins en outs van Wikipedia gaandeweg bijbrengen. Andere gebruikers weten dan ook dat je gecoacht wordt, wat nieuwe vervelende ervaringen zal kunnen helpen voorkomen. EvilFreD (overleg) 11 sep 2013 06:40 (CEST)Reageren