Overleg gebruiker:Imodium

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Imodium in het onderwerp Johannes Petrus Kuenen
Hallo Imodium, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.510 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo Imodium, welkom op Wikipedia! Hierboven staan wat tips, vragen stellen kan op mijn (of ander"mans") overlegpagina. Vriendelijke groet, eVe Roept u maar! 2 apr 2006 11:30 (CEST)Reageren

Gebruikersnaam[brontekst bewerken]

Hoi

Ik had een vraagje in verband met je gebruikersnaam. Heeft deze een speciale betekenis naar waar hij genoemd is (ander dan het geneesmiddel)?

Groeten, Annabel(overleg) 4 aug 2006 17:37 (CEST)Reageren

Controle nieuwe artikelen[brontekst bewerken]

Hoi Imodium,

Ik zag op Nuffic dat je je bezighoudt met het controleren van nieuwe artikelen. Bedankt, dat soort werk is niet altijd even leuk, maar wel hard nodig. Wanneer je ziet dat de tekst van een artikel letterlijk afkomstig is van een andere website, hoef je het artikel echter niet leeg te halen, zoals je deed op Nuffic. Je mag de tekst gewoon laten staan, want wie weet kan iemand anders dat stukje gebruiken als aanzet voor het schrijven van een artikel dat wél goed is. Daarnaast is het de bedoeling om op de verwijderlijst aan te geven dat je een pagina genomineerd hebt voor verwijdering. Ik zal het nu even voor je doen, maar dan weet je het voor de volgende keer. Meer tips vind je op Wikipedia:Vandalismebestrijding.

Groetjes, Sietske Reageren? 11 aug 2006 23:11 (CEST)Reageren

categorie erbij[brontekst bewerken]

Hoi Imodium,

Ik zie dat je flink wat artikelen aan het voorzien bent van de categorie ingenieur. Ik heb zelf niet zoveel verstand van titulatuur, maar is het in alle gevallen nodig weer een extra categorie aan te brengen. Het maakt het er namelijk niet overzichtelijker op. Een waterbouwkundige of werktuigbouwkundige is toch ingenieur, of heb ik dat mis? Als het zo is, zijn sommige nu dubbel gecatogoriseerd. Zoals gezegd weet ik er niet veel van, maar zou je nog eens willen kijken naar het nut en de zin van de toevoegingen (moet er niet een categorie ingenieur zijn, met daarin de subcategoriën werktuigbouw- en waterbouwkundige (en meer?) Of sla ik de plank helemaal mis?

De reden dat ik dit schrijf is de hoeveelheid aan categoriën die er al is. laten we het beperken tot het noodzakelijke en de indeling logisch en nuttig houden. Waarmee ik geenszins wil beweren dat jij onlogisch dan wel niet nuttig bezig bent. Als je me kan uitleggen hoe het zit, graag! - QuicHot 31 aug 2006 12:20 (CEST)Reageren

Hi Q. Lijkt me dat je gelijk hebt. Even voor de duidelijkheid: ik heb de nieuwe categorie 'Nederlandse Ingenieur' niet aangemaakt, en ik heb recent een tiental bio's over ingenieurs met deze categorie aangevuld. Ik heb geen mening over het te veel of weinig categorieën zijn, daar moet iemand anders maar over oordelen. Maar makkelijk is het niet: ik had Kleisterlee ook in de categorie "ingenieur" ingedeeld, uiteindelijk is hij Ir, maar dat werd terggedraaid omdat hij maar 4 jaar ingenieur is geweest. Kan me niet zo veel schelen, echter hoeveel jaren moet je dan ingenieur zijn geweest om wel in de categorie ingedeeld te kunnen worden? Of not meer algemeen: hoeveel jaren/maanden moet je dan X zijn geweest om in de categorie X ingedeeld te kunnen worden?Imodium 31 aug 2006 12:41 (CEST)Reageren

Dat terugdraaien, dat deed ik: Ik zag dat de categorie veranderd werd van zakenman naar ingenieur, en dat leek me niet correct, aangezien Kleisterlee vooral manager/zakenman is, meer dan ingenieur (ook al heeft ie daarvoor geleerd.) dat hij ir. voor zijn naam heeft staan is m.i. minder relevant, minder encyclopedisch, dan dat hij een groot bedrijf (mede) runde. Maar goed. Alles is arbitrair in deze context natuurlijk. Dat aantal jaren vooral! Toen ik zag dat je met een hele serie ingenieurs bezig was, heb ik je bovenstaande gevraagd, aangezien ik er dus niet zoveel sjoege van heb. Beter vragen dan dingen terugdraaien die misschien wel oke zijn, toch. - QuicHot 2 sep 2006 15:07 (CEST)Reageren

Hi Q. Dank voor je input. Ook ik vind het moeilijk omdat iemands categoriekeuze natuurlijk behoorlijk arbitrair en subjectief is. Bij Kleisterlee is dat sowieso duidelijk. Ook een fraai voorbeeld is bij het lemma van de TU Delft, waar Mussert als 'bekende' alumnus wordt genoemd. Als er nu had gestaan 'beroemde' alumnus dan had ik deze NSBer nog kan weghalen, maar het is waar: Mussert is een afgestudeerd Delftenaar en 'bekend'. We moeten er maar mee leren leven, niet waar.2 sep 2006 15:44 (CEST)

Johannes Petrus Kuenen[brontekst bewerken]

De eerste zin beweert Van 1900 tot 1901 studeerde hij natuurkunde aan de Universiteit van Leiden. De tweede zin beweert: Van 1884 tot 1889 studeerde hij aan de Universiteit van Leiden... Welke bewering is de juiste? Ik vermoed dat de eerste zin moet luiden: Van 1900 tot 1901 doceerde hij natuurkunde...., maar ik heb geen enkele informatie over Kuenen beschikbaar, dus ik heb het maar zo gelaten. Hebt U overigens bronnen? JdH 20 sep 2006 05:46 (CEST)Reageren

Hartelijk dank. U heeft het probleem al aangepakt heb ik gezien. Imodium 22 sep 2006 17:14 (CEST)Reageren

Theo Quene[brontekst bewerken]

Hallo Imodium,

je hebt ooit een bericht over Theo Quene geschreven. Hoe kom je aan die informatie en ken je hem persoonlijk?? graag even antwoorden.
Bovenstaande niet-ondertekende overlegbijdrage is geplaatst op 1 februari 2007 om 16:23 uur, door 80.100.135.247.