Overleg gebruiker:JamilavanZoest

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Levofloxacine
Hallo JamilavanZoest, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.775 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 24 jun 2009 14:26 (CEST)Reageren

Beste Jamila, ik heb je artikel Arava ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven.

Op de lijst met te verwijderen artikelen staan alle genomineerde artikelen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt het artikel verwijderd, tenzij het dusdanig wordt aangepast dat het verzoek door een medegebruiker kan worden ingetrokken. Wanneer je denkt dat het artikel compleet in orde is, vermeld dat dan op de genoemde lijst.

Voor vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk of (als je er echt niet uitkomt) onderaan mijn overlegpagina.

Vriendelijke groeten,

Erik'80 · 24 jun 2009 16:41 (CEST)Reageren

Hoi, hopelijk reageer ik hier op de juiste wijze.

Jammer dat mijn hele middag werk zo de prullenbak in gaat. Ik heb diverse pagina's bezocht met medicijnen die op deze wijze ook zijn opgebouwd, dus waarom die wel en deze niet? Er is niet voor niets zelfs een speciaal sjabloon voor. Ik heb geen reclame gemaakt, hier let ik streng op (ik maak gebruik van wettelijk goedgekeurde teksten, aangezien ik dit voor mijn werkgever doe).

Het is onterecht dat dit verwijderd is, dan moeten er vele pagina's zoals deze verwijderd gaan worden. Patienten willen tegenwoordig informatie terug kunnen vinden over hun ziektebeeld en hun medicijn.

Hoe gaat dit opgelost worden? want ik zie geen reclame in mijn stuk, dat zou ik dan wel graag willen weten om wel deel het dan precies gaat zodat ik het aan kan passen.

Bedankt alvast!

--JamilavanZoest 24 jun 2009 18:47 (CEST)Reageren

Hoi Jamila,
Er bestaat een groot verschil tussen wettelijk goedgekeurde teksten en teksten die geschikt zijn voor opname in Wikipedia. Dit is immers een encyclopedie en geen bijsluiter of patiëntenwebsite, dus alle artikelen moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.
Zoals je wel zult zien, is er inmiddels al het nodige aan het artikel veranderd. Dit houdt in dat zaken als bijwerkingen, risico's bij gebruik e.d. allemaal zijn verwijderd: we schrijven hier enkel over de werkzame stof vanuit een medische invalshoek. Voor alle bijsluiterinformatie kan men terecht op talloze andere sites. Wanneer men nu Arava intoetst, komt men vanzelf op het huidige artikel Leflunomide terecht.
Vriendelijke groeten, Erik'80 · 25 jun 2009 10:10 (CEST)Reageren


Hoi Erik, Bedankt voor je bericht! Ik had 't al gezien en ik snap je punt wel. We gaan alle andere artikelen ook op deze aangepaste wijze zoals Arava/Leflunomide plaatsen, dus dan komt 't vast wel goed nu. Groetjes, --JamilavanZoest 25 jun 2009 11:46 (CEST)Reageren

Biological[brontekst bewerken]

Hoi, M.i. is Leflunomide geen biological. Niet elk medicijn is een biological; het gaat om lichaamseigen stoffen of daarvan afgeleid. Daar is bij leflunomide geen sprake van. Daarom uit die lijst weer weggehaald. Groet, Spijkerg 28 jun 2009 21:30 (CEST)Reageren

Interwiki & categorie[brontekst bewerken]

Beste Jamila,

Ik zie dat je druk bezig bent met het aanmaken van nieuwe artikelen. Dankjewel daarvoor! Nog wel even een tip en een verzoekje:

  • Kijk altijd even in anderstalige Wikipedia's of er een artikel bestaat over het onderwerp. Met name de Engelstalige Wikipedia is altijd een goede bron. Over je meest recente artikel Riluzol bestond bijvoorbeeld al het forse Engelstalige artikel en:Riluzole. Je kunt hieruit dan dingen overnemen (let wel: logo's e.d. mogen wel op de Engelstalige Wikipedia worden gebruikt, maar niet de Nederlandstalige!). Bovendien worden helemaal onderaan in artikelen altijd links (interwiki genoemd) opgenomen naar het artikel op andere Wikipedia's. Als je in je artikel Riluzol op "bewerk" klikt, zie je onderaan wel wat ik bedoel. Zie ook dit help-artikel voor uitleg.
  • Alle artikelen moeten worden tegevoegd aan een categorie. Vaak zul je de correcte categorie niet weten; kijk dan even in een vergelijkbaar artikel (wederom helemaal onderaan) om te kijken welke categorie van toepassing is. Zie ook de gegeven link (deze dus :p) voor uitleg.

Mocht je verdere vragen hebben, laat het me dan maar even weten!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 1 jul 2009 12:39 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Levofloxacine[brontekst bewerken]

Beste JamilavanZoest, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Levofloxacine. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090701 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 2 jul 2009 02:13 (CEST)Reageren