Overleg gebruiker:Josolgers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Sumurai8 in het onderwerp Verplaatst van Overleg gewenst

Hallo Josolgers, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 17 jul 2017 16:28 (CEST)Reageren

Gebruikersnaam[brontekst bewerken]

Beste Jos Olgers,

Je hebt een gebruikersnaam aangemaakt, Josolgers. Die wordt gebruikt voor je kladblok, bij de ondertekening van je berichten,... Desgewenst kan je via nl:Speciaal:GlobaalHernoemingsverzoek een verzoek indienen om je gebruikersnaam te laten veranderen. Maar, met tot nu toe een stuk of zeven bewerkingen, is het voor jou sneller (en voor de betrokkenen makkelijker, als je een nieuwe gebruikersnaam aanmaakt en deze laat vervallen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 jul 2017 16:28 (CEST)Reageren

Ik snap niet zo goed, waarom ik mijn gebruikersnaam zou veranderen. Ik had geen paginatitel. Nu vond ik de plek waar die stond. Blijft alleen de vraag, wanneer krijg ik de pagina te zien? Of is er iets mis? Ik heb de pagina nog niet gezien als ik zoek op: Jos Olgers. Boven de pagina staat nog steeds: Gebruiker:Josolgers/Kladblok. Of zie ik dat alleen?

Ik heb mezelf even afgemeld, maar vind mezelf alleen nog steeds onder: Gebruiker:Josolgers/Kladblok.

Beste Jos Olgers,
Oorspronkelijk dat ik dat je je afvroeg waarom de pagina te vinden is op Gebruiker:Josolgers/Kladblok en niet op Gebruiker:Jos Olgers/Kladblok. Dat heeft te maken met de gebruikersnaam, zo heb ik een kladblok op Gebruiker:RonnieV/Kladblok.
Ik begrijp, na het bekijken van de pagina Gebruiker:Josolgers/Kladblok, dat je probeert een pagina over jezelf te schrijven. Dat heb je gedaan in het kladblok, een prima plaats om een pagina te beginnen. De pagina staat nu in de gebruikersruimte die hoort bij het account Josolgers, het door jou gemaakte account.
Die pagina zou eenvoudig omgezet (hernoemd) kunnen worden naar de pagina Jos Olgers. Dan is hij voor iedereen makkelijk te vinden en te lezen. De vraag is echter of de betreffende pagina lang stand zal houden. Wikipedia is een encyclopedie en beschrijft daarom zaken die andere mensen belangrijk vinden, belangrijk genoeg om er een document over te schrijven. Een bewerker van Wikipedia baseert zich op externe documenten, bij voorkeur geschreven door onafhankelijke derden en breder gepubliceerd, wanneer hij een artikel gaat schrijven. Op Wikipedia:Wat Wikipedia niet is lees je hier meer over, zie bijvoorbeeld de kopjes Gratis webruimte en Een platform om iets te presenteren of onder de aandacht te brengen. Ook op Wikipedia:Zelfpromotie staan veel handige tips (en vooral afraders).
De vraag die dan ook voor de hernoeming beantwoord dient te worden, is of de persoon 'Jos Olgers' interessant genoeg is om er een lemma in deze encyclopedie aan te besteden, en zo ja, of deze bronloze beschrijving een objectief beeld geeft van deze persoon. Daar doe ik vooralsnog geen uitspraak over, al heeft u de schijn tegen (onder meer door het gebrek aan bronnen). Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 jul 2017 17:06 (CEST)Reageren

Verplaatst van Overleg gewenst[brontekst bewerken]

Ik heb een foutieve titel: Gebruiker:Josolgers/Kladblok. Dit moet zijn: Jos Olgers.[brontekst bewerken]

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Josolgers

Ik heb voor het eerst een pagina aangemaakt. Nu staat bovenaan de kop: Gebruiker:Josolgers/Kladblok. Dat is natuurlijk fout. Hoe verander ik dat? Het moet worden: Jos Olgers.

Je bedoelt dat het een artikel moet worden? Ik weet niet of het handig is om over jezelf te schrijven. Ik zou eerst een review vragen aan een ervaren schrijver alvorens het als artikel te plaatsen. - Inertia6084 - Overleg 17 jul 2017 16:35 (CEST)Reageren
Je kan het artikel nu nog niet hernoemen. Daarvoor moet je account 4 dagen oud zijn. Zodra je account 4 dagen oud is, kan je de titel aanpassen door naar de huidige artikel te gaan en dan bij meer kiezen voor Titel wijzigen. De dropdown waar dan het woordje gebruiker instaat verander je in (hoofdnaamruimte) en het invulvakje daarnaast verander je in Jos Olgers. Alleen houd wel rekening met de opmerking hierboven. Een artikel over jezelf schrijven leidt vaak tot een niet neutraal artikel en dan is de kans dat iemand het voordraagt voor beoordeling groot. En na een beoordeling is er een kans dat het artikel ook verwijderd wordt. Dus volg het advies van Richardkiwi hierboven en laat een ervaren gebruiker (bijvoorbeeld een coach) ernaar kijken. Mbch331 (Overleg) 17 jul 2017 17:17 (CEST)Reageren
Dag Josolgers. De inhoud van uw pagina Gebruiker:Jos Olgers is terug te vinden op Gebruiker:Josolgers/Kladblok, omdat de account Jos Olgers niet bestaat. Er is namelijk niemand die zich heeft ingeschreven onder die naam. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 jul 2017 03:24 (CEST)Reageren

Wat kan ik daar aan doen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Josolgers (overleg · bijdragen)

Hoi Jos,
Op Wikipedia raden we het sterk af om over uzelf, danwel over dingen waar u nauw bij betrokken bent (zoals familie en werk), te schrijven, omdat de artikelen die hieruit komen vrijwel altijd niet neutraal zijn. Uw artikel lijkt hier geen uitzondering op te zijn. U kunt hierover meer lezen op WP:ZP. Uw gebruikerspagina (gebruiker:Josolgers) is er om over uzelf op Wikipedia te schrijven. Wat doet u op Wikipedia, wat zijn uw interesses. Het is geen linkedIn-pagina waarop u uzelf kunt promoten in uw professionele carrière.
Om deze reden heb ik uw coachingsverzoek afgewezen. We kunnen u niet helpen bij het verbeteren van dit artikel, omdat dit artikel niet thuishoort op Wikipedia, en u lijkt verder geen interesse te hebben om andere dingen te schrijven op Wikipedia. Sum?urai8? 4 sep 2017 19:19 (CEST)Reageren