Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Kim Stroo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 maanden geleden door MichielDMN in het onderwerp Vrije Basisschool Wildenburg
Hallo Kim Stroo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.663 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Vrije Basisschool Wildenburg[brontekst bewerken]

Hallo Kim Stroo, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Vrije Basisschool Wildenburg. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Ik denk niet dat dit zo'n speciale school is dat dit een artikel rechtvaardigt. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. MichielDMN 🐘 (overleg) 17 aug 2023 10:30 (CEST)Reageren

Beste Kim, ik wil meteen ook graag even aangeven dat ik het heb gemerkt dat je dit als schoolopdracht doet. In dat opzicht spijt het me dat dit artikel nu voorligt om eventueel verwijderd te worden, maar een schoolopdracht is geen reden om een artikel anders te benaderen. Het is wel jammer dat wij, allen vrijwilligers, zo een deel van de mooi betaalde job van je docent moeten doen. Maar daar kun jij niets aan doen natuurlijk.
Wat het artikel zelf betreft: een school is als onderwerp niet per se waardeloos, maar als een school er eentje is zoals er in elk dorp eentje is, dan heeft een artikel daarover niet erg veel zin. Ik heb er geen idee van of dit hier zo is, maar het artikel spreekt toch vooral over vrij recente aanpassingen. Misschien dat de periode vóór de jaren 80 net wel interessante info biedt: is de school al lang geleden opgericht, door wie, was het een speciaal gebouw (bv. met erfgoedwaarde of van een belangrijke architect), zaten er mensen die later beroemd waren, waren er leerkrachten die bekend werden buiten hun stiel? Kenmerken die de school onderscheiden van het dorpsschooltje in een buurdorp, dat dus. Als je het artikel daarmee kan aanvullen, is er best wel een kans dat het behouden blijft.
Zoals je kan zien, heb ik er ook een aantal reclameachtige boodschappen uit weggehaald. Sommige stukken kwamen zelfs quasi letterlijk van de website van de school. Dat laatste mag niet (schending auteursrecht - wat niets met Wikipedia te maken heeft, wel met de wet) en biedt sowieso gekleurde info ("gemotiveerd en ervaren team", "warm", "familiaal" en "leerlingen worden gestimuleerd" - welke school zal over zichzelf iets anders beweren?).
Wat auteursrecht betreft, heb ik helaas ook gezien dat de foto die je gebruikte, overgenomen is van een andere site, waar niet duidelijk staat dat de foto rechtenvrij is. Ik heb de foto dan ook aangemerkt om die met spoed te laten verwijderen. Nogmaals: dat is omdat dat wettelijk niet mag, niet omdat Wikipedia moeilijk zou willen doen. Je mag ook geen films of muziek zomaar op internet verspreiden, dat is hetzelfde. In dit geval zou je zelf foto's kunnen nemen ter plekke. Of toestemming krijgen van de eigenaars van de foto. Maar misschien wacht je daar beter mee tot de beoordeling is afgelopen.
Hopelijk kun je er toch nog wat van maken! MichielDMN 🐘 (overleg) 17 aug 2023 14:15 (CEST)Reageren
Dag Michiel, het betreft inderdaad een schoolopdracht. Uit mezelf zou ik niet zo snel een wikipagina aanmaken. Ik ben meer het type dat zich graag inleest in de geschiedenis of luistert als iemand wat verteld maar dit omzetten in iets tastbaar voor derden is wat uit mijn comfortzone. Bedankt allesinds al voor de respons. Het was ook wat zoeken om de juiste schrijfstijl te vinden, ik ben daar dus duidelijk niet (helemaal) in geslaagd. De vroegere directeur Stijn Verkinderen is nu wel Parlementair medewerker Vlaams Parlementslid Brecht Warnez. Is dit dan een mogelijk vernoemenswaardig stuk? 1 van de leerlingen is ook wel bekend geworden. Rond de foto zal ik ook nog zelf foto's nemen zodat dit ook correct is. Verder zoek ik nog even verder wat ik kan vinden over de geschiedenis zodat dit wat uitgebreider uitgewerkt is. Ik neem de tips mee! Kim Stroo (overleg) 21 aug 2023 21:20 (CEST)Reageren
Dag Kim. Niet te streng zijn voor jezelf, op zich was je schrijfstijl wel oké, maar inhoudelijk zat/zit het niet zo snor. Dat is ook niet erg hé, ik denk dat er weinige Wikipedianen zijn die meteen een artikel schrijven dat helemaal in orde is. De "fouten" die je maakt, zijn niet ongewoon. Ook de keuze van je onderwerp is niet ongebruikelijk, maar basisscholen zijn vaak niet dermate interessant dat ze een apart artikel verdienen. Op alles bestaan natuurlijk uitzonderingen. Het wordt natuurlijk elke dag moeilijker om nog een vrij onderwerp te vinden, zeker eentje dat niet al te specialistisch is (en dus heel veel werk vraagt om te schrijven).
Stijn Verkinderen lijkt me niet belangrijk genoeg, het is geen publieke figuur. Erg bekend lijkt hij me niet. Maar hoe dan ook heb je met een paar bekende mensen niet voldoende stof. Dat is een van de aspecten die het artikel kunnen spijzen, maar het is geen voldoende voorwaarde.
Hoe meer info je hebt, hoe beter, maar kritisch blijven vooral. Dit is niet de website van de school. Vanzelfsprekendheden vinden mensen op de site van de school, hier horen vooral de onderscheidende kenmerken duidelijk te zijn. Ik volg alvast wat mee wat je doet, zodat er tijdig kan bijgestuurd worden. (Nog beter zou zijn dat je docent dit deed.)
Succes! MichielDMN 🐘 (overleg) 21 aug 2023 21:50 (CEST)Reageren
Dag Michiel, Ik heb een paar aanpassingen gedaan aan de pagina. De geschiedenis gaat nu iets verder terug. Xavier Taveirne was ook zo behulpzaam om het jaar door te geven wanneer hij er leerling was. De foto's heb ik ontvangen van de gemeente Wingene en mochten gebruikt worden. Hopelijk is de pagina nu wel meer wiki-waardig! Kim Stroo (overleg) 27 aug 2023 20:05 (CEST)Reageren
Dag Kim. Dat had ik gezien. Effectief al meer van wat we zouden verwachten. Afwachten maar hoe dat binnenkort wordt beoordeeld! Aan je inspanningen zal het alleszins niet liggen, noch aan je schrijfstijl. Je docent mag al minstens de helft van de punten geven (als wij dan toch worden ingeschakeld voor z'n opdracht, geef ik maar meteen ongevraagd mijn advies), of het nu behouden blijft of niet. MichielDMN 🐘 (overleg) 27 aug 2023 21:11 (CEST)Reageren
Ik lees nu dit overleg. Sorrie dat ik het jaartal bij Xavier heb verwijderd, maar dat grenst aan WP:BLP, ofwel privacygegevens van levende personen. Daarvoor hebben we publicaties nodig. Als ik me daarin vergis kan het natuurlijk gewoon gerevert worden.
Jammer overigens dat er problemen lijken te zijn met een antal foto's: de Commonsdelinker heeft ze automatisch wegens problemen met licenties automatisch verwijderd. — Chescargot ツ (overleg) 31 aug 2023 14:32 (CEST)Reageren
Dag Kim. Zo te zien is het artikel behouden, na je grote aanpassingen na de nominatie. Ik ben blij voor jou. Met die foto's ging er helaas toch nog het een en ander mis. Misschien dat je meer info vindt op deze pagina op Wikimedia Commons. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 31 aug 2023 16:19 (CEST)Reageren