Overleg gebruiker:Michèl Kruijsen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Sidebart in het onderwerp Internationaal ruimtestation (ISS)
Hallo Michèl Kruijsen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.771 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Te den dezent[brontekst bewerken]

Hallo Michèl Kruijsen, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Te den dezent. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Arch (overleg) 3 jun 2016 09:08 (CEST)Reageren

Lya de Haas[brontekst bewerken]

Hallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel Lya de Haas hebt aangemaakt. Ik heb je artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad je aan om de conventies door te lezen, daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?". Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Kattenkruid (overleg) 11 jan 2017 15:07 (CET)Reageren

Internationaal ruimtestation (ISS)[brontekst bewerken]

Hoi, ten eerste, dit soort bewerkingen doen we normaliter op de overleg pagina van een onderwerp. (Ik heb het dus verwijderd)

Inhoudelijk: SpaceX is daar momenteel niet mee bezig. SpaceX faciliteert wel vluchten naar commerciële ruimtestations. De ideeen van een reusachtig wielvormig ruimtestation dateren uit de jaren 1970 en 1980 en bij mijn weten is er momenteel geen enkel bedrijf met zo’n ontwerp bezig. Diverse clickbait sites rakelen deze concepten regelmatig op maar ze zijn dus oud.

Concepten waar wel aan gewerkt wordt: Axiom werkt aan een modulair toeristisch ruimtestation, en Sierra Nevada Corporation heeft net plannen voor ruimtestation met opblaasbare modules aangekondigd. Eerder werkte Bigelow Aerospace aan zo’n project maar die zijn door de coronacrisis in april (voorlopig) gestopt.

SpaceX werkt aan Starship. Een raket met ruimteschip dat zelf al zo groot is dat het ruimtestations mogelijk overbodig maakt. Sidebart (overleg) 17 okt 2020 18:25 (CEST)Reageren