Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/dec 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze archiefpagina bevat overleg van december 2010.

Verwijderingsnominatie Overleg:Zuidtangent (lijn 300)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Overleg:Zuidtangent (lijn 300) dat is genomineerd door Cycn. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101202 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 3 dec 2010 01:03 (CET)

hypotheekpleinnederland[bewerken]

Hi Michiel1972

Ik heb de teks aangepast mag ik het nu nog keer er opzetten en zou je dan je mening weer willen geven. het gaat om hypotheekpleinnederland heb goed gekeken naar ander wiki's

vriendelijke groeten johan

Verwijderingsnominatie Lijst van U.S. Routes[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van U.S. Routes dat is genomineerd door Mathonius. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101206 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 7 dec 2010 01:06 (CET)

Station Eilenburg[bewerken]

Hallo Michiel, ik had zojuist je artikel Station Eilenburg als {{wb}} op De Lijst geplaatst (Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101204). Ik vermoed nu dat het een soort testje was voor enkele Hauptbahnhöfe, maar het artikel blijft natuurlijk erg aan de korte kant: zonder infobox houden we één zin over. Groet, Paul B 4 dec 2010 23:19 (CET)

Hoi, hetzelfde geldt natuurlijk voor veel bestaande (en nieuwe) artikelen (bv Althepus tibiatus). 'Beter een beginnetje dan geen enkel zinnetje' is nu mijn motto. Overigens kom ik op meer dan 3 feiten + foto + coordinaten voor dat genomineerde stationsartikel. Michiel1972 4 dec 2010 23:29 (CET)
Ik kijk zelf in principe alleen naar de 'broodtekst' en dan zie ik alleen dat het een station in Eilenburg is en dat Eilenburg in Duitsland ligt, dat houdt niet echt over (dat laatste is eigenlijk geen 'volledig' extra feit op dit artikel, en het eerste wisten we al uit de titel). We zien wel wat er op de verwijderlijst uit komt, maar is het een idee om bepaalde feiten indien aanwezig ook in de hoofdtekst op te nemen? Dat het station in 18zoveel is geopend, lijkt me prima voor in de inleiding. Dan hebben we in ieder geval ook zonder infobox een beginnetje. Bij de spin die je noemt, staan er al bijna drie echte feiten: het is een spin (uit die-en-die familie, da's samen 'anderhalf' feit) en de spin komt voor in Thailand. Nou is dit individuele artikel natuurlijk makkelijk aan te vullen, en in die zin is de nominatie niet echt nodig. Is het de bedoeling om alle Duitse stations aan te maken? Want in dat geval lijkt het me het beter dat ik de nominatie intrek en dat we met wat anderen eens kijken hoe we die artikelen wat 'body' kunnen geven. Paul B 4 dec 2010 23:53 (CET)
Ik stoor me er trouwens massief aan dat de wél nuttige informatie die praktisch altijd in de Duitse wiki artikelen aanwezig is, aan welke spoorlijn een station ligt, niet meegenomen wordt. Deze gegevens staan in veel gevallen zelfs in de infobox en moeten dus ook makkelijk te importeren zijn in een botmatige omzetting, en die spoorlijn-artikelen zijn volgens een kleine sampling ook allemaal op de nl wiki aanwezig. Zonder die gegevens is een stationslemma een volslagen contextloos artikel. Een station, met coördinaten. Een station is relevant door de spoorlijn die er stopt. Geen lijn = niet E. Daarnaast denk ik ook dat het de moeite kan zijn om botmatig een link naar het stationsartikel op de site van de DBAG te geven, dan kan je zelfs de vertrektijden er makkelijk uit vissen. (Dat die spinnenlemmas van een uiterst bedenkelijke waarde zijn kan ik volmondig be-amen. Maar deze stationslemma's kunnen -ook botmatig- veel beter.) Milliped 6 dec 2010 23:14 (CET)
Nota bene: Alle stations hebben dus zo'n soort link De interesante vraag is of het recordId uit het Duitse wiki artikel gevist kan worden. Milliped 6 dec 2010 23:35 (CET)
Dat ziet er beter uit! Wat ik nog zou suggereren is om de body tekst iets meer vulling te geven met gegevens uit de infobox; Iets als:
<%Stationsnaam%> is een spoorwegstation in <%Plaatsnaamnaam%> in de Duitse deelstaat <%deelstaatnaam%>. Het station werd in [[openingsjaar]] geopend.
Het station ligt aan de spoorlijn <%Spoorlijnnaam1%>. ==Externe link== * [http:bahnhof.de/yadda/yadda/Id <%stationsnaam%> op [[Bahnhof.de]]] {{de}}

Milliped 8 dec 2010 20:40 (CET)

Black skull[bewerken]

Beste Michiel, ik heb -in de kroeg; -op de bladzijde samenvoegen; -op de overlegpagina van Paranthropus aethiopicus en op de overlegpagina black skull al een tijd lang laten zien waar ik mee bezig ben: de verschillen tussen de twee elkaar voor 90% overlappende artikelen weghalen. Ik heb daartoe uitgezocht of het nou magnesium of mangaan was (Mangaan) en wie de schedel ontdekt hadden. Daarmee bleven geen verschillen tussen het gedeelte van de ene en het hele artikel van de ander over, zodat de volgende stap samenvoegen kan zijn. Inhoudelijke argumenten daartegen zijn er niet gewisseld, nergens, nooit. Tot mijn verbazing ga jij nu op Black skull een soort bewerkingsoorlog aan en keert weer terug naar de oude versie. Wat ik jammer vind, is dat op geen van de vier genoemde plekken een uitleg van jou te vinden is. Welke informatie zit er in de huidige versie die niet beter in het artikel over paranthropus aethiopicus zit?Koosg 12 dec 2010 22:03 (CET) Inmiddels is er consensus bereikt over samenvoegen.Koosg 13 dec 2010 11:22 (CET)

Mijn revert was een reactie op het neerzetten van een niet gewikificeerd stuk tekst, terwijl het artikel een edit daarvoor wel 'netjes' was opgemaakt. Dit stond ook in de bewerkingssamenvatting. mvg Michiel1972 13 dec 2010 15:05 (CET)

Studentensteden met weinig verenigingen[bewerken]

Voor de netheid wil ik even wijzen op: Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2010 week 50#Toegevoegd woensdag 15/12, te verwijderen vanaf 29/12. Zoals ik daar al aangeef: als mijn verwijdervoorstellen (met mij tegenstem) niet worden uitgevoerd ga ik eerdere verwijderingen ongedaan maken. Omdat je je voor die verwijderingen hebt uitgesproken kan ik me voorstellen dat je dat wil voorkomen en dus een voorstem voor deze verwijderingen wilt plaatsen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 16 dec 2010 11:45 (CET)

Dorpen[bewerken]

Dag Michiel, Terwijl ik bezig was aan lijst van droogdokken zag ik dat Britse dorpen als Hebburn en Rosyth geen artikel hebben. Zie jij kans om je robot hier aan de gang te laten gaan? Groet, BoH 20 dec 2010 16:22 (CET)

Verwijderingsnominatie Stettiner Bahnhof[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Stettiner Bahnhof dat is genomineerd door Alankomaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101223 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 24 dec 2010 01:01 (CET)

Gegevens ophalen[bewerken]

Hallo Michiel, Zou je mij kunnen uitleggen hoe jij gegevens oogst zoals je dat in het verleden ook voor mij gedaan hebt? Ik zou het ook graag kunnen doen om de resterende spoorwegstations in het VK en de metrostations in New York op te vijzelen, en om in de toekomst meer artikelen te importeren. EdBever 25 dec 2010 22:17 (CET)

Hoi Ed. Ik gebruik de pywikipedia bot, met enkele aanpassingen in de code van replace.py zodat deze het resultaat (van een regex zoekopdracht op b.v. en.wiki, zie bv Gebruiker:Michiel1972/Regexp/GetFromInfobox) alleen wegschrijft naar een lokaal text bestand. Het resultaat van dat tekstbestand (vele infoboxen of velden) bewerk ik daarna handmatig. Michiel1972 28 dec 2010 22:00 (CET)
OK, bedankt! Ik ga eens oefenen. EdBever (overleg) 30 dec 2010 14:23 (CET)

Positiekaart[bewerken]

Hallo Michiel, Ik werd geattendeerd op de vreemde positie in de positiekaart op Funafuti en andere plaatsen op Tuvalu. Ik heb lopen kijken maar ik kom er niet uit. Kun jij er een blik op werpen? Groetjes - Romaine 30 dec 2010 15:17 (CET)

Zo te zien was het dit dus. Pompidom (overleg) 30 dec 2010 15:50 (CET)
Het ziet er al beter uit nu, maar het klopt nog niet: Funafuti wordt nog steeds in het water ten oosten van het atol gesitueerd. Groet, C&T (overleg) 30 dec 2010 17:01 (CET)
Nee, dat is het niet, ik vermoed dat dwars door Tuvalu de 180° lengte-as loopt, met als gevolg dat het loopt naar 180° E en daarna weer afloopt vanaf 180° W. Groetjes - Romaine 30 dec 2010 17:05 (CET)
Die meridiaan loopt inderdaad door de Tuvaluaanse territoriale wateren, maar splitst de landmassa niet in twee: ze passeert net ten oosten van Nukulaelae, het oostelijkste atol. De meridiaan moet dus ergens rond de oostelijke grens van ons positiekaartje liggen. C&T (overleg) 30 dec 2010 17:39 (CET)
Als geen van de landmassa's zich op het westelijk halfrond bevindt, dan is de huidige oplossing geen probleem, ik heb er meer dan 180° van gemaakt, waardoor het westelijk halfrond voor de berekening tot het oostelijk halfrond wordt gerekend. Groetjes - Romaine 30 dec 2010 18:11 (CET)
Mooi zo! Groet, C&T (overleg) 30 dec 2010 18:13 (CET)

Station Türkismühle[bewerken]

In dit artikel gaat iets mis bij de categorie. Josq (overleg) 31 dec 2010 12:14 (CET)

Ik loop ze altijd nog handmatig na. Dit was overigens de laatste batch van Duitse stations die ik nog moest doen, ze zijn nu op. mvg Michiel1972 31 dec 2010 12:17 (CET)