Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/nov 2009

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze archiefpagina bevat overleg van november 2009.

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Dermout2.JPG[bewerken]

Beste Michiel1972, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Dermout2.JPG. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091109 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 10 nov 2009 02:01 (CET)

Macrons in Japanse artikelnamen[bewerken]

Beste Michel,

Volgens de transliteratiegids voor het Japans mogen in de titel van een artikel geen macrons gebruikt worden. Een van de belangrijkste redenen is dat de naam van de stad Ōbu niet in te tikken is in de zoekfunctie. Daarom is de titel dus "Obu". Hier is dus sprake van een uitzondering op de regel dat de titel van het artikel identiek moet zijn aan de naam zoals gebruikt in de eerste alinea. De aanpassingen die jij de laatste tijd hebt gedaan bij Japanse stedennamen zijn door Kris daarom steeds ongedaan gemaakt.

Met vriendelijke groeten, Paul Tilanus 10 nov 2009 22:04 (CET)

(..) transliteratiegids voor het Japans mogen in de titel van een artikel geen macrons gebruikt worden - waar staat die regel precies geschreven? Een van de belangrijkste redenen is dat de naam van de stad Ōbu niet in te tikken is in de zoekfunctie - lastig intypen, zal vast geen mens doen, maar waarom hebben andere wiki's daar geen probleem mee? Daar is de redirect voor uitgevonden. Ik zie geen redenen om een uitzondering te maken, en zou consequent de titel van een artikel willen gelijktrekken aan de titel in de intro. Of eventueel andersom, de intro en links in de navigatiesjablonen corrigeren naar de gebruikte schrijfwijze in de titel. Nu wordt er geen keuze gemaakt en beide door elkaar gebruikt. In mijn opinie beduvel je de lezer door een onjuiste titel te tonen die niet meer terug komt in de tekst. Michiel1972 10 nov 2009 22:15 (CET)

Leeftijd in infobox[bewerken]

Dag Michiel,

Ik zag in mijn volglijst dat je het sjabloon 'leeftijd in dagen' terugdraait. Daar heb ik in principe niets op tegen (vooral omdat de toevoeging in dagen onnodig is), maar deze zijn onder andere door mijn enthousiasme in deze boxen terechtgekomen. Dit terwijl er in de discussie hierover in de Kroeg nog geen uitsluitsel was. Ikzelf wacht de uitslag nog even af voordat ik weer stappen onderneem. Wat ik wil zeggen is dit: voel je niet verplicht alles terug te draaien, want aangezien het mijn fout is zal ik, zo gauw we eruit zijn in de Kroeg, al mijn eigen toevoegingen aanpassen dan wel verwijderen. Aan de andere kant, mocht je het geen probleem vinden, dan hou ik je natuurlijk niet tegen. Caudex Rax 12 nov 2009 17:09 (CET)

Verwijderingsnominatie Olm (bier)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Olm (bier) dat is genomineerd door DustSpinner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091112 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 13 nov 2009 01:04 (CET)

Verwijderingsnominatie Oosterbaken[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Oosterbaken dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091114 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 15 nov 2009 01:07 (CET)

Sint-Jan-de-Doperkerk (Schiedam)[bewerken]

Ha Michiel,ik heb dit artikeltje een beetje uitgebreid. Kom jij toevallig nog wel eens in Schiedam? Ik mis nog een foto namelijk. Gr. Joris 14 nov 2009 17:33 (CET)

Schiedam staat op mijn verlanglijstje voor een fotodagje in de kerstvakantie. Michiel1972 15 nov 2009 14:49 (CET)

Sjablonen[bewerken]

Hallo Michiel, Een tijdje terug had je de sjablonen voor bronvermelding hetzelfde voorvoegsel gegeven. Ik kreeg nu de vraag van iemand of we ook de sjablonen in Categorie:Sjablonen databanklinks een voorvoegsel gaan geven net zoals dat andere sjablonen een voorvoegsel gekregen hebben?
Een ander onderwerp dat nu speelt gaat over sjabloon:Hoofdartikel in de Categorie:Sjablonen doorverwijzing. Ik wil die laten hernoemen, zodat net als de andere verwijzings-sjablonen deze met Zie begint en ook dit sjabloon gelijk gesorteerd wordt met de andere vergelijkbare sjablonen. Als je eenr eactie geven wilt, zie: Overleg_gebruiker:Romaine#Hoofdartikel. Groetjes - Romaine 14 nov 2009 01:55 (CET)

De sjablonen databaselinks zouden inderdaad een eenduidig voorvoegsel 'moeten' krijgen, alleen ben ik bang dat het dan wel erg lange sjabloon titels gaan worden "Sjabloon:Externe link molendatabase" bijvoorbeeld. En om nu een afkorting te gaan gebruiken is weer een uitzondering op de reeks van voorvoegsels die nu netjes voluit worden geschreven zodat de functie direct duidelijk is. Kortom, ik weet geen voldoende korte dekkende term en ben er daarom vanaf gebleven. Michiel1972 15 nov 2009 14:57 (CET)
Er is reeds enige tijd een standaard voorvoegsel "Link" in gebruik, ik denk dat het kort genoeg is en ook hier prima gebruikt kan worden. Als alternatief zou er "Exlink" gebruikt kunnen worden, maar dat is een afkorting die veel gebruikers weinig zeggen zal en me niets lijkt. Dus dan krijgen alle sjablonen het voorvoegsel Sjabloon:Link_... en ik denk dat dan voldoende duidelijk is wat de functie van het sjabloon is op basis van de naam en ook begrijpelijk wat er in zit. Groetjes - Romaine 15 nov 2009 22:32 (CET)


  • Hallo Michiel jij bent imo een specialist op het vlak van sjablonen, in nl.Wiktionary bestaat een sjabloon Universeel gebruiker misschien kan dat ook hier op wikimedia komen? als die vraag niet bij jou hoort kun je me dan zeggen bij wie wel ? --DerekvG 15 nov 2009 15:54 (CET)
Zie Wikipedia:gebruikersboxen. Daarin staat bv:
Wikimedia-logo.svg
SUL-gebruiker
Deze gebruiker maakt gebruik van een universele login met als thuisbasis
Commons


Michiel1972 15 nov 2009 16:03 (CET)


Sjabloon universeel gebruikers is na nominatie verwijderd op Wikipedia. Een gebruiker kan met de hulpmiddelen op Wikipedia:gebruikersboxen eenvoudig hetzelfde effect bereiken en op die manier een persoonlijke individuele gebruikersbox maken. Romaine 15 nov 2009 22:04 (CET)


maakt niet uit, met die boxen kan ik wat ... ik was dat fenomeen nog niet tegengekomen - misschien nog niet alles gelezen op het gebruikersportaal, maar soit met deze oplossing kan ik verder daar zal ik het mee doen. bedankt voor de hulp en de bruikbare link --DerekvG 16 nov 2009 19:15 (CET)

Bilbao[bewerken]

Ik had Bilbao in mijn ontwerp van het Museo de Bellas Artes de Bilbao al als categorie opgenomen, maar merkte dat die er nog niet was. Thans wel, waarvoor mijn dank. Groetend,--GerardusS 18 nov 2009 11:00 (CET)

Gem.cat.[bewerken]

Hoi Michiel,

Ik zag dat je Juul Baltussen verwijderde uit de betreffende gemeentecategorie. Is dit niet de bedoeling dan? Het leek me zo makkelijk om alle kunstenaars uit deze gemeente direct in de gemeentecat te plaatsen, of zelfs om na verloop van tijd (bij voldoende artikelen) een Categorie:Kunstenaar uit Sint Anthonis aan te maken...

Groetjes Erik'80 · 18 nov 2009 16:35 (CET)

Hoi, personen worden niet gecategoriseerd naar plaats. Als alternatief zijn er lijsten, zie bv Categorie:Lijsten van personen naar plaats. Michiel1972 18 nov 2009 16:39 (CET)

Samenvoegen[bewerken]

Beste Michiel, in juli 2008 heb jij de artikelen SMS-parkeren en Gsm-parkeren genomineerd voor samenvoeging. Mijn vraag aan jou: zou je bereid zijn om deze samenvoeging uit te voeren? Met vragen of verzoek om assistentie bij samenvoegen kan je altijd bij mij terecht. Met vriendelijke groet, Jvhertum 18 nov 2009 11:41 (CET)

Kan je hier niet even antwoord op geven, Michiel? Jvhertum 25 nov 2009 12:44 (CET)

Gemeentecategorieën[bewerken]

Zou je hier misschien even naar willen kijken? Bij voorbaat dank. Groet, Alankomaat 25 nov 2009 12:06 (CET)

Coordinaten op Julia Kristeva[bewerken]

Ik zie dat er iets goed fout gaat op Julia Kristeva. (22 november, dus al 3 dagen onopgemerkt gebleven). Het lijkt erop dat de bot op een persoon coordinaten wil plakken, en dat ook nog eens erg raar doet. Hoop rode foutmeldingen in mijn Firefox browser in elk geval. Compro 25 nov 2009 20:06 (CET)

Foutieve sjabloon alvast weggehaald. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 25 nov 2009 21:48 (CET)

Verwijderingsnominatie Olm Brouwerijen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Olm Brouwerijen dat is genomineerd door JZ85. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091126 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 27 nov 2009 01:02 (CET)

Artrosekruk ten onrechte verwijderd[bewerken]

Dag Michiel,

Je hebt mijn bijdrage over artrosekruk verwijderd onder verwijzing naar een weblog waar eea staat over de artrosekruk. Nu wil het geval dat ik zelf degene ben die die tekst heeft geschreven en dit is opgenomen in dat betreffende weblog. Er is dus geen sprake van inbreuk op auteursrechten. Wil je het weer voor me terugzetten?

thnx Richard

Hoi, ik zal hem zo terugzetten, maar lees even Wikipedia:OTRS/Tekst van eigen website. Je moet nog wel een email sturen naar het daar genoemde OTRS email adres, anders zal deze tekst alsnog worden verwijderd. Michiel1972 27 nov 2009 20:24 (CET)


Michiel, Dank voor je tip, niet bij stilgestaan. Hierdoor in elk geval wel weer gezien dat mijn tekst elders is opgedoken. Greetz

Nogmaals dag Michiel, Heb de tekst ook nog eens kritisch bekeken en volgens mij nu neutraal neergezet, inclusief verwijzingen naar andere plaatsen op Wiki. Mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag.

Groeten Richard

Coördinaten[bewerken]

Hallo Michiel, Ik zag dat je bot hard bezig was coördinaten toe te voegen aan artikelen. Zou je bot dit sjabloon kunnen toevoegen waarbij die een witregel laat tussen de categorie (of defaultsort) en het toegevoegde sjabloon? Als het kan zou het daarbij mooi zijn als het sjabloon aansluit op het eventueel aanwezige sjabloon wat er boven staat, of anders een witregel erboven. Voorbeeld Voor de rest: goed werk! Groetjes - Romaine 21 nov 2009 02:38 (CET)

Hoi, ik heb even gekeken, maar dat is erg lastig om in 1x te regelen. Ik heb nu een extra witregel ingevoegd, maar zal voor de enkele gevallen waar een defaultsort sjabloon aanwezig is de volgorde achteraf moeten omwisselen. Michiel1972 21 nov 2009 02:57 (CET)

Hoi Michiel, deze botwijziging klopt niet: [1] Met vriendelijke groet, Rudolphous 21 nov 2009 10:13 (CET)
Er blijkt een berg naar hem genoemd te zijn en die coordinaten staan op de en.wiki onder deze naam, vandaar. Michiel1972 21 nov 2009 11:55 (CET)
Nog een foutje: hier worden coördinaten voor de tweede keer toegevoegd. Heb 't inmiddels weer hersteld, maar misschien dat het op meer plaatsen fout ging? Groet, Alankomaat 21 nov 2009 17:36 (CET)
Helaas heb ik gezien dat in de lijst die ik van Erwin kreeg een aantal dubbele artikelen zijn opgenomen, het was me niet eerder opgevallen. Ik heb ze er een uur geleden uitgefilterd op basis van de resterende toe te voegen coordinaten, maar er kan zo nu en dan toch nog een dubbele worden geplaatst omdat ik er al 1000 had geplaatst vannacht. Ik draai in ieder geval een bot om dubbele toevoegingen weg te halen. Michiel1972 21 nov 2009 19:21 (CET)
Ter info: hier ging ook iets ernstig mis... Groet, Alankomaat 28 nov 2009 17:01 (CET)
En op nog 7 andere artikelen is deze fout aanwezig zie ik nu. Op de andere 9000 coördinaten kom ik deze fout verder niet tegen. Michiel1972 28 nov 2009 17:10 (CET)

Overleg sjabloon:infobox plaats[bewerken]

Op Overleg sjabloon:Infobox plaats#Problemen en voorstellen met betrekking tot deze infobox heeft Hardscarf enkele voorstellen tot verandering gedaan. Wellicht heb jij ook nog enkele verbeterpunten? Hanhil 28 nov 2009 23:06 (CET)

verwijderen pagina[bewerken]

Goedemorgen,

Ik ben diegene die de zogenaamde "tekstdump (uit studiegids?))" heeft geplaatst. Ter uwe informatie, de tekst was nog niet opgemaakt. Maar wel resultaat van uitgebreid archiefonderzoek. Archieven van de VvOCM, de opleiding en enkele prive archieven van voormalig directrices van de opleiding. Het was een onderdeel van mijn afstuderen aan de HvA. De wikipediapagina maakte daar deel van uit. Ik had het op prijs gesteld als u van te voren even een bericht had geplaatst over het weghalen van mijn werk. Mocht mijn aftuderen in gevaar komen, dan bij voorbaat dank!

Groeten,

Martijn