Overleg gebruiker:Nico Schrama
Onderwerp toevoegenHartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.947 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Vriendelijke groet, Dolledre overleg 10 okt 2012 22:42 (CEST)
Herman Strategier
[brontekst bewerken]Hallo Nico Schrama. Waar heb je die tekst gevonden die je net invoegde? Vriendelijke groet, Dolledre overleg 10 okt 2012 22:42 (CEST)
- Aanvullend: ik heb uw bronloze en onopgemaakte toevoegingen helaas ongedaan moeten maken. Bekijk eerst eens de links in het welkomstbericht hierboven en zie ook Wikipedia:Verifieerbaarheid in verband met de verifieerbaarheid van toevoegingen aan Wikipedia. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 11 okt 2012 03:37 (CEST)
- Ik denk dat we moeten oppassen niet te kort door de bocht te gaan. Nico Schrama (wanneer dit geen pseudoniem is) heeft Herman Strategier zeker zeer persoonlijk gekend vanuit zijn opleiding en kerkmuzikale en culturele carrière. Strategier is aan het NIKK in Utrecht (toen nog RK Kerkmuziekschool St. Caecilia) afgestudeerd in 1932. Schrama in 1962, student v.a. 1958. Heeft in die jaren zeker les gehad van Strategier en andere genoemden in zijn verwijderde bijdrage. Bron Anton Vernooij: In Schoonheid biddende, de geschiedenis van het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, Kampen 2002. Het zou zo maar kunnen dat Schrama uit een eigen geheugen en/of wellicht familieboekje deze gebeurtenissen opschrijft. Dat laatste zou hij dan natuurlijk als bron kunnen duiden. Sommige komen ook mij zeer bekend voor. hasp (overleg) 11 okt 2012 15:12 (CEST)
- Dat begint nu ook tot mij door te dringen. --ErikvanB (overleg) 11 okt 2012 18:19 (CEST)
- Volgende vraag / stap is nu of Nico Schrama, hij is nieuw op wikipedia, nog bereid is de moeite te nemen om zijn m.i. waardevolle aanvullingen op het lemma van Strategier opnieuw aan te brengen; mogelijk met hulp van anderen kan dat in de dagen daarna wat worden herschreven. ErikvanB zou deze actie ook zelf kunnen opnemen. Ik wil volgnde week ook wel zien of ik een uurtje vind om wat te herschrijven. hasp (overleg) 13 okt 2012 13:45 (CEST)
- En toen gekeken. Mooi dat het al is gebeurd. Het is wel nachtwerk geweest of vanuit een ver buitenland? Bedankt ErikvanB. Hopelijk ziet Nico Schrama dit op zijn eigen overlegpagina ook. Wellicht kun je hem een mailtje sturen? Excuses dat ik te snel bovenstaande schreef hasp (overleg) 13 okt 2012 14:01 (CEST)
- Dag Nico, Ik reageer op de aankondigingen van jou op de overlegpagina van ErikvanB om het overzicht van werken van Herman Stretegier vollediger te maken. Dat is fijn. Denk daarbij ook aan de de waarschijnlijk volledige inventarisatie zoals die in DoNeK (Documentatie Nederlandstalige Kerkmuziek) van de NSGV digitaal bereikbaar is opgenomen, waaraan bijvoorbeeld o.a. de helaas een paar jaar geleden overleden Henk D. (was hij jouw zwager?) met anderen uit vooral jouw diocees ijverig heeft meegewerkt. Met het oog op de komende Kerst werd in het 100-ste geboortejaar van Strategier in Continuo (Gooi en Sticht) van september 2012 (jrg. 27 nr. 1) het lied opgenomen uit 1964 op tekst van H.J. Gieles s.j. "God sprak tot mij, 'Gij zijt mijn Zoon'..". Daardoor zal naast zijn zetting van psalm 98 (Ida Gerhardt en Maria van der Zeyde) in vrijwel alle RK kerken van Nederland dit jaar wel een keer Strategier klinken. Bij mij in ieder geval in alle vieringen! En vandaag op Allerzielen "Heer, herinner U de namen" op prachtige tekst van Mattheus Verdaasdonk. Met een vriendelijke groet, hasp (overleg) 2 nov 2012 11:20 (CET)
- Beste Erik, ik heb vanavond een website ingevoegd. Er is inmiddels een website voor Herman Strategier gemaakt: www.hermanstrategier.nl
- Ik denk dat we moeten oppassen niet te kort door de bocht te gaan. Nico Schrama (wanneer dit geen pseudoniem is) heeft Herman Strategier zeker zeer persoonlijk gekend vanuit zijn opleiding en kerkmuzikale en culturele carrière. Strategier is aan het NIKK in Utrecht (toen nog RK Kerkmuziekschool St. Caecilia) afgestudeerd in 1932. Schrama in 1962, student v.a. 1958. Heeft in die jaren zeker les gehad van Strategier en andere genoemden in zijn verwijderde bijdrage. Bron Anton Vernooij: In Schoonheid biddende, de geschiedenis van het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, Kampen 2002. Het zou zo maar kunnen dat Schrama uit een eigen geheugen en/of wellicht familieboekje deze gebeurtenissen opschrijft. Dat laatste zou hij dan natuurlijk als bron kunnen duiden. Sommige komen ook mij zeer bekend voor. hasp (overleg) 11 okt 2012 15:12 (CEST)
Tweedens: de foto die in Wikipedia staat is niet uit 1960 maar uit 1967. Inmiddels hebben we ook de fotograaf gevonden. Dat is Koos Schippers uit Lisse. Hij heeft mij/ons (Herman Strategier Stichting) toestemming verleend de foto en nog enkele andere gratis te gebruiken. Zou je de datum onder de foto willen aanpassen? Zeer bedankt en tot de volgende keer. Vriendelijke groet, Nico Schrama.
- Beste Erik, ik zie bij toeval dat de foto die destijds bij de biografie van Herman Strategier was geplaatst, verdwenen is. Hoe kan dat?
Graag even overleg hoe we dat herstellen.
- Beste Erik, de foto die ik destijds bij de website van Herman Strategier heb geplaatst (Koos Schippers/1967) is een tijd geleden verdwenen. Nu is er een andere geplaatst, ik weet niet door wie. Ik wil graag de oorspronkelijke foto weer teruggeplaatst zien. Maar weet niet goed hoe dat te doen.
Wil je me helpen? Bedankt en groeten, Nico Schrama
- Beste Erik, inmiddels heb ik een mail met toestemming van de fotograaf Koos Schippers toegestuurd aan Commons. Vervolgens heb ik de foto geupload.
Maar verder kom ik niet. Ik wil de foto graag plaatsen bij het artikel over Herman Strategier en de huidige foto verwijderen. Graag hukp, waarvoor dank. Nico Schrama