Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:PJ Roninsky

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Richardkiwi in het onderwerp Digitaal verhaal
Hallo PJ Roninsky, welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.773 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder InvoegenMeer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.

Hallo PJ Roninsky, ik heb je artikel Digitaal verhaal ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Fred Lambert (overleg · bijdragen)

Tekst

[brontekst bewerken]

Beste PJ R. Wilt u de tekst bovenaan op de gebruikerspagina zetten? Deze pagina is alleen voor overleg en dergelijke. Alvast bedankt en m.v.g. - Richardkw (overleg) 22 sep 2011 16:17 (CEST) Oké bedankt!Reageren

Digitaal verhaal

[brontekst bewerken]

Beste PJ. Ik heb er ook even kort naar gekeken. Het is erg op de lezer gericht, niet neutraal genoeg zeg maar. Zie bijvoorbeed: Wikipedia:Neutraal standpunt. Zoals deze zinnen: "Bij het creëren van digitale verhalen blijft ook hier de basis van een goed verhaal belangrijk om de kijker te boeien, met aandacht voor het creëren van betrokkenheid met de kijker via, spanningsopbouw, emotionele ladingen, gepaste muziekkeuzes en een sterk personage. Maar eerst en vooral moeten ze vanuit de kern komen, vanuit het hart, ze worden niets voor niets door Daniel Meadows “Tales told from the heart” genoemd."

Een Wikipedia-artikel moet eigenlijk duidelijk, neutraal en goed opgemaakt zijn.

Denk hierbij ook aan de opmaak, zoals interne links. [[orale traditie]] bijvoorbeeld. Resultaat: orale traditie. Soms wordt een pagina doorverwezen naar een gelijkende naam. In dat geval ziet een interne link er zo uit: [[memorecorder|voicerecorders]]. Links staat de juiste link en rechts de juiste tekst. Voorbeeld: voicerecorders. Intern linken hoeft maar 1 keer per woord dat niet zoveel gebruikt woord en intern linken is je eigen keuze, maar wel handig voor de lezer. Uiteraard hoeven eenvoudige dingen niet of nauwelijks gelinkt te worden. Het gebruik van externe links (naar het www), vooral commerciële, wordt niet altijd op prijs gesteld, behalve officiële websites die echt bij een artikel horen. Zie hiervoor: Wikipedia:Wanneer extern linken.

Ook wordt 'men' gebruikt in plaats van 'je' en afkortingen zijn ook niet de bedoeling, hoewel ik het weleens zie. Bijvoorbeeld: e.d. -> en dergelijke. Dus echt fout is het niet, maar het staat wel netter om gewoon hele woorden te gebruiken.

Nou, ik hoop dat je hier wat mee kunt. Je kunt overlegbijdragen ondertekenen met ~~~~ of de ondertekenknop in de editor. Ook leek het alsof je van meerdere accounts werkte. (maar weet ik niet zeker hoor) Dit is op zich niet verboden, behalve als er misbruik van gemaakt wordt, maar dat is logisch. Dus mocht je met meerdere namen werken, dan is het misschien handiger dezelfde te gebruiken, maar dat mag je natuurlijk zelf weten, zolang je er geen dubbele stemmen mee uitbrengt of hetzelfde artikel met meerdere namen bewerkt, is het niet verboden of fout :-) .

Nou als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel. Ik had gister weinig tijd, dus vandaar dat ik je naar de nominator en naar de 'lijst' doorverwees. - Mvg - Richardkw (overleg) 24 sep 2011 11:42 (CEST)Reageren