Overleg gebruiker:Rio2013

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Rio2013, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.986.016 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Encycloon (overleg) 29 okt 2019 17:23 (CET)

Terugdraaier[bewerken]

Dag Rio2013. Uw nuttige vandalismebestrijding van de afgelopen weken blijft zeker niet onopgemerkt. Is dit daarom misschien iets voor u? Tulp8 (overleg) 8 nov 2019 10:52 (CET)

Hey Tulp8, dank voor je berichtje. Ik heb intussen Zeusmodus geïnstalleerd; dat biedt - denk ik - ongeveer dezelfde voordelen? Groet, Rio2013 (overleg) 8 nov 2019 11:01 (CET)
Het is wel iets anders, maar ik ken Zeus niet goed genoeg. Destijds vond ik het niet zo gebruiksvriendelijk. Probeer het maar eens een tijdje uit en kijk of het bevalt. Succes gewenst. Tulp8 (overleg) 8 nov 2019 14:40 (CET)

Blijf netjes[bewerken]

Hoi Rio2013,

Ik kan me je frustratie over de bewerkingen van 82.143.72.185 voorstellen, maar een bewerkingssamenvatting als deze komt op mij over als olie op het vuur gooien. Of én wanneer jouw blokverzoek wordt overgenomen, is afwachten. Bovendien daag je de gebruiker nu uit om op andere manieren te gaan kliederen. Een melding als 'Herstel' zegt genoeg. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 13 dec 2019 11:00 (CET)

Hallo RonnieV, dank voor uw opmerking. Ik dacht het met een kwinkslag te doen, vandaar... maar ik begrijp uw opmerking wel, en zal er rekening mee houden. Groet, Rio2013 (overleg) 13 dec 2019 11:18 (CET).