Overleg gebruiker:Sibevanaken

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Sibevanaken, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.890 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Nep-artikel over niet bestaand dier[brontekst bewerken]

Hoi Sibevanaken,

Ik zag je vraag in de wikipedia-helpdesk over het nep-artikel dat je moest schrijven over een nep-dier. Wat je misschien kunt doen, is kijken op het artikel lijst van fabeldieren. Fabeldieren zijn tenslotte ook dieren die niet bestaan. Er zijn in die lijst nog een paar links naar fabeldieren waar nog geen artikelen over zijn, zoals de Weerkat, de Regendraak en de Sabelwolf. Als je daar informatie over kunt vinden en over wilt schrijven, dan wordt het geen nep-artikel, maar een écht artikel. Als dat van je leraar ook mag, dan kun jij een echte zinvolle bijdrage aan wikipedia leveren, en kunnen wij je ook nog een beetje helpen met je artikel.

Groetjes en succes, Sietske | Reageren? 17 jun 2020 00:45 (CEST)[reageer]

Dag Sibevanaken, kun je aan de leerlingen die in de volgende pagina vermeld staan, of aan je docent, doorgeven dat het volgende artikel verplaatst is? Zie Gebruiker:2A02:A446:88CA:1:A073:62EC:363E:C74A/Kladblok. Als een van hen een account aanmaakt, kan de pagina nogmaals hernoemd worden. (Dat heeft wel de voorkeur, een IP-adres is namelijk niet oneindig aan één persoon verbonden.)

Ik stuur dit berichtje even naar jou omdat deze leerlingen geen account hebben aangemaakt. Het is dan lastig contact te leggen.

Groet, Encycloon (overleg) 19 jun 2020 11:15 (CEST)[reageer]