Overleg gebruiker:Spbrouw

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Spbrouw, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.947 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel Remco Claassen hebt aangemaakt. Dit betrof vrij expliciete persoonspromotie voor een persoon en diens diensten/produkten/bedrijf en is daarom direct verwijderd. Het onderwerp op zich is ook al herhaald geplaatst en verwijderd i.v.m. doorgaande reclame en na beoordeling van de gemeenschap na een evaluatieperiode van twee weken. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Mocht u toch vinden dat dit onderwerp encyclpedisch relevant is dan kunt u indien u aan de gebruikvoorwaarden wilt voldoen in uw aanvraag deze hier indienen. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 21 jan 2015 09:31 (CET)[reageer]

  • Beste MoiraMoira,

Nu ben ik erg verward. Ik heb vorige week een verzoek ingediend bij de moderatoren om de beveiliging van dit artikel eraf te halen. Dat verzoek is ingewilligde op basis van precies dezelfde argumenten en onderbouwing als in het artikel zelf staan. Die discussie is hier terug te vinden.

Nee ik ben niet betrokken bij Claassen. Ja, ik heb hem wel zien spreken. Hij is één van de grootste sprekers van Nederland (niet alleen in mijn ogen, zie onderbouwing via bovenstaande link) en verdient daarom een plek op Wikipedia. Zijn beoordelingen en prestaties zijn objectief en onderbouwd. Waarom zouden die niet op Wikipedia genoemd mogen worden?

Daarbij is het onderwerp eerder verwijderd ivm de betiteling Managementgoeroe, terwijl dat op andere plekken wel is toegestaan (zie Ben Tiggelaar).

Ik verzoek je dan ook het artikel nogmaals te herzien.

Ik hoor graag van je. Spbrouw (overleg) 21 jan 2015 10:01 (CET)[reageer]

Uw verwarring is begrijpelijk maar u plaatste vrij expliciete persoonspromotie en dienstenaanbod. Dat is een directe verwijderreden helaas. U kunt een neutrale tekst die geen subjectieve aanprijzende delen bevat en geen cv met dienstenaanbod/bedrijfspromo is pogen te plaatsen met neutrale relevante bronnen. Deze was niet behoudbaar. Of die beklijft is te bezien. Groet, MoiraMoira overleg 21 jan 2015 10:02 (CET)[reageer]
Oke, dat zoek ik graag samen een oplossing. Ik herschrijf het artikel en leg die eerst voor aan u ter controle. Daarna plaats ik die pas online. Zou kunnen we hopelijk een voor beide acceptabele oplossing bereiken. Is dat wat? Spbrouw (overleg) 21 jan 2015 10:10 (CET)[reageer]
Oke, dat zoek ik graag samen een oplossing. Ik herschrijf het artikel en leg die eerst voor aan u ter controle. Daarna plaats ik die pas online. Zou kunnen we hopelijk een voor beide acceptabele oplossing bereiken. Is dat wat?
Dit artikel kwam ik als moderator tegen bij de livecontrole. Ik ben geen redacteur helaas. Wanneer het onderwerp encyclopedische relevantie heeft en dat reflecteert in een neutrale tekst en toonaangevende bronnen dan zal het beklijven, anders vrees ik van niet. Groet, MoiraMoira overleg 21 jan 2015 10:12 (CET)[reageer]
En nu plaatst u de tekst gewoon weer als cv met aanprijzingen maar nu met een kleine letter als Remco claassen. Dat is echt niet de bedoeling hier. Dit is een encyclopedie met een neutraal standpunt en geen mogelijkheid om iemand aan te prijzen en dienst diensten aan te prijzen. De link die u gaf als "bron" was een aanprijzende reclametekst op een commerciële site dus niet een valide bron. Het was weer een cv dat niet neutraal was en ging daarna verder met het aanprijzen van zijn produkten (cursussen, boek, seminar). MoiraMoira overleg 21 jan 2015 11:09 (CET)[reageer]

Ik wil mijn excuses aanbieden voor het verschil in letters. Dat was absoluut geen poging de regels te omzeilen, maar gewoon een typefout. Slordig van me. Ik heb bij de tekst van dit artikel het artikel van Ben Tiggelaar gebruikt. Ik zou graag weten waar het verschil in zit. Waarom is dat artikel wel acceptabel en dit artikel niet. Ik wil geen conflict MoiraMoira, maar ik hoop dat we toch een oplossing kunnen komen. Remco Claassen is een grote naam in sprekersland en daarom van encyclopedische waarde voor mensen die daarin geïnteresseerd zijn. Zou de volgende zin dan wel acceptabel zijn omdat het onderbouwd is met een artikel uit de NRC Next?

   - NRC Next noemde Remco Claassen als één van de drie grootste goeroe's van Nederland (met een link naar dit artikel)