Overleg gebruiker:Srp4srp

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Hjvannes in het onderwerp ja en nu
Hallo Srp4srp, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.773 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Verwijderingsnominatie Yakin[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Yakin dat is genomineerd door RonaldB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110204 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 feb 2011 01:08 (CET)Reageren

De Coaching[brontekst bewerken]

Beste Srp4srp,

U had een verzoek aan mij gedaan om u te coachen. Echter ik heb momenteel al 4 gebruikers in de coaching. En net een paar hele drukke weken voor de boeg. Ik hoop dat het oké is dat ik voor u een vervangende coach vraag?

Mvg, Bas (o) 6 feb 2011 16:16 (CET)Reageren

Beste Srp4srp, Bas vroeg mij om in zijn plaats uw coach te zijn. Kunt u zich daarin vinden? Laten we dan samen gaan kijken hoe we het echtpaar Yakin een mooie plek op wikipedia kunnen geven. Vriendelijke groeten, Hettie (overleg) 6 feb 2011 17:13 (CET)Reageren

(gekopieerd vanaf Overleg_gebruiker:Hjvannes:)

Ja, natuurlijk, graag!
Ik heb inmiddels wel begrepen dat ik beter een doorverwijspagina zou kunnen maken omdat het over meerdere mensen gaat. Mijn oorspronkelijke idee was, de Yakin-dynastie in beeld te krijgen (zoveel van de 8 kinderen zijn namelijk ook zeer begaafd en kunstzinnig). Ik houd erg van Abrahams kleurige mooie olieverven, zijn gemixte technieken etc. De boeken van Hannah zijn heel erg leuk, dus vandaar.
Ik ga nu proberen de mensen dan maar uit elkaar te trekken, morgen=maandag dan. Fijn als je wilt meekijken en me wilt coachen als ik het niet snap, want het is redelijk ingewikkeld om mee te beginnen eigenlijk.
Groet
Suzanne

(einde kopie)

Ik begrijp het probleem. Mijn eerste tip zou inderdaad zijn geweest: maak aparte pagina's aan over mevrouw en meneer Yakin, en dan later over de kinderen eventueel ook. Het aardige van wikipedia is dat je van de ene pagina eindeloos kan doorverwijzen naar de andere. Dat maakt het ongebruikelijk om meerdere personen in één artikel te behandelen (tenzij ze als duo onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, zoals Bert en Ernie).
Als ik jou was zou ik het artikel dat nu bestaat, Yakin, hernoemen naar Abraham Yakin. Dat doe je met het pijltje omlaag dat je direct links naast het zoekschermpje rechtsboven elk artikel vindt. Als je naar Yakin gaat en op dat pijltje klikt, krijg je een mogelijkheid om dat artikel een nieuwe naam te geven.
Daarna kan je het artikel over Abraham Yakin maken, en een apart artikel over Hannah Yakin. In het ene artikel zet je dat Abraham was getrouwd met Hannah, in het andere dat Hannah was getrouwd met Abraham. Zo kan je ze aan elkaar linken.
Tip: kijk eens in een artikel van een andere kunstenaar om te zien hoe zo'n artikel meestal wordt opgemaakt. Kijk vooral ook in het bewerkingsscherm, dan zie je hoe kopjes en linkjes zijn gemaakt. Voorbeelden van beeldend kunstenaars vind je bijvoorbeeld in de Categorie:Beeldend kunstenaar.
Ik heb maandag niet zo veel tijd, dinsdag kan ik wel kijken hoe het er voor staat.
(Laat je niet ontmoedigen door alle haakjes en linkjes die je in bewerkingsschermen ziet. Als je begint moet je er bij nadenken dat je links naar andere artikelen neerzet. Je zult merken dat dat na verloop van tijd automatisch gaat. Tegenwoordig moet ik er aan denken om het níet te doen, als ik in Word schrijf...)
Succes! Hettie (overleg) 6 feb 2011 20:38 (CET)Reageren

Algemene wiki-tips[brontekst bewerken]

Hallo Suzanne,
Hier nog een aantal algemene wiki-gebruikstips die misschien handig zijn om te weten. Het is beslist niet volledig, maar het geeft een basis.

  • Bij e-mailverkeer stuur je elkaar berichtjes. Jouw bericht komt in de mailbox van je gesprekspartner, en andersom. Op wikipedia is dat anders. Overleg dat op een plek begint, gaat ook op die plek verder. Dus als iemand op jouw overlegpagina (dat is dus op deze pagina) een bericht stuurt, dan gaat iedereen er van uit dat je ook op deze pagina reageert.
  • Als jij een bericht op de overlegpagina van iemand anders zet, zal die ander dus normaal gesproken op zijn eigen overlegpagina daarop reageren. Om te weten of er een antwoord is gekomen zet je die pagina op je volglijst.
  • Je kunt pagina's op je volglijst zetten door op het sterretje te klikken, bovenaan de pagina, tweede links naast het zoekschermpje. Door daar nog eens op te klikken haal je ze er weer af. (Normaal gesproken worden pagina's die jij zelf begint automatisch daar op gezet. Andere pagina's die je wilt volgen moet je er zelf op zetten.)
  • Je kunt kijken of er op pagina's op je volglijst is geschreven, door helemaal bovenaan links te klikken op "volglijst".
  • Ik heb jouw overlegpagina op mijn volglijst gezet. Ik merk het dus vanzelf als iemand hier iets toevoegt.
  • Nieuw overleg zet je onder oud overleg.
  • Een nieuw kopje (voor als je over een nieuw onderwerp wilt gaan overleggen) maak je aan door op het tabje "kopje toevoegen" te drukken. Op elke overlegpagina kan je dat tabje vinden. Wikipedia maakt dan automatisch een nieuw scherm aan, waar je een onderwerp in kan zetten. Als je de pagina opslaat zet wikipedia het vanzelf onder het oude overleg neer.
  • Je kunt je bijdragen ondertekenen door vier tildes (~~~~) in te typen. Je maakt dan automatisch jouw naam met een link naar je gebruikerspagina, en de datum en tijd van je bijdrage aan. In mijn geval levert dat dit op: Hettie (overleg) 6 feb 2011 20:26 (CET)Reageren
  • Dit lijkt allemaal misschien wat veel, maar went snel. Je maakt er andere wikipedisten heel blij mee als je het op deze manier zo'n beetje doet. Vergelijk het met rechts rijden in het verkeer. Links kan in principe ook, maar het is zo onhandig als niemand anders het doet.

Succes en wiki ze! Hettie (overleg) 6 feb 2011 20:26 (CET)Reageren

Wat ik deed[brontekst bewerken]

Merci voor je hulp nu al! Ik heb de pagina naar je voorstel gewijzigd in twee pagina's. De interne verwijzingen van de een naar de ander staan er nu bij. Maar erg duidelijk vind ik dat nog niet eigenlijk. Is het niet mogelijk om in de TOC dan bij de één een verwijzing naar de ander te maken, die meer opvalt dan een verwijzing in de tekst? Ik zal proberen een plaatje erbij te zetten van een schilderij. En natuurlijk verder werken aan de teksten, maar dan moet ik weer verder de informatie gaan opzoeken. Er valt veel meer te informeren natuurlijk. Groet Suzanne--213.10.8.37 7 feb 2011 08:07 (CET)Reageren

Hannah Yakin[brontekst bewerken]

Hallo Srp4srp, ik heb je artikel Hannah Yakin ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 7 feb 2011 08:59 (CET)Reageren

Wat ik deed 2[brontekst bewerken]

Ik probeerde een categorie toe te voegen - bij Hannah Yakin, Yakin als naam en ook Israelisch kunstenaar. Ik zie dat niet terug op die pagina. Verder snap ik niet dat ik die pagina van Hannah, nadat ik die gisteren op mijn volglijst had toegevoegd, (via het sterretje naast het zoekvakje), vanmorgen niet meer op mijn volglijst stond.Ook hoe ik een afbeelding kan uploaden is mij nog niet gelukt. Brrr en weer een gebruiker die meteen meldt dat de pagina niet voldoet. Heel goed dat er op gelet wordt, maar hierdoor voel ik me erg opgejaagd. --Srp4srp (overleg) 7 feb 2011 10:02 (CET)Reageren

Dag Srp4srp, ik zie bij het lemma weldegelijk een Categorie:Yakin alleen is die nog rood dus nog niet in gebruik. Ik betwijfel echter of op naam categoriseren wel gewenst is en zou het voorlopig op de andere categorieën houden naar professie. Op [1] commons kunt u het makkelijkste een afbeelding uploaden, lees wel even goed de voorwaarden over licenties en vrijgave door. Hierna kunt de afbeelding met [[Bestand:afbeeldingsnaam.jpg|thumb|naam afbeelding]] in het lemma plaatsen. Ik zag inderdaad pas na het nomineren van het lemma dat u in het coachingsprogramma zit. Ik zou er vooral tekstueel nog even goed naar het lemma kijken: voor een encyclopedie is een zakelijke, neutrale en feitelijke schrijfstijl aan te raden. Daarnaast blijkt de relevantie als kunstenaar nu nog onvoldoende uit het lemma. mvg Agora (overleg) 7 feb 2011 10:41 (CET)Reageren
Hoi Srp4srp. Ik zie dat je inmiddels al een eind bent gevorderd. Het ziet er inderdaad wat eng uit dat Hannah Yakin nu meteen weer ter verwijdering is genomineerd. Maar geen zorg: die nominatie betekent dat er pas na twee weken wordt besloten of het artikel wordt verwijderd of niet. Binnen die tijd zullen zowel Hannah als Abraham vast en zeker een eind zijn opgeknapt. (Wist je trouwens dat er een overzicht bestaat van alle nieuwe pagina's, en ook eentje van alle bewerkingen die door niet-ingelogde personen worden gedaan? Sommige wikipedisten kijken daar regelmatig op, en zo kan het gebeuren dat jouw nieuwe artikel direct wordt opgemerkt.)
Ik heb in Hannah de categorieën even weggehaald. Ik stel voor dat we daar helemaal op het laatst mee aan de slag gaan, want daar zit een bepaalde systematiek in die ik je graag eerst even goed uitleg. Ik stel voor dat we de twee artikelen nu eerst het uiterlijk gaan geven dat op wikipedia het beste werkt. Dus de linkjes, kopjes en externe links en zo. Ik vermoed eigenlijk dat vooral Hannah op de verwijderlijst is geraakt omdat dat nog ontbreekt. Als we dat in orde hebben, gaan we verder aan de inhoud werken. Doen?
Dan denk ik dat het het beste werkt als ik een van de twee artikelen doe als voorbeeld, en dat jij daarna de andere probeert. Mag jij kiezen of ik dan Hannah of Abraham doe.
Groeten, Hettie (overleg) 7 feb 2011 11:02 (CET)Reageren
Gunst Hettie, dat is een geweldig aanbod van je. Doe jij de Abraham, als je wilt, dat is hartstikke fijn, want van (na)doen leer ik het meeste omdat het toch vrij lastig is de stappen in de duidelijke uitleg van wikihelp te gebruiken. Als ik iets heb zien doen, begrijp ik die helppagina ook veel beter leert de ervaring. Dank je wel. Groeten.
--Srp4srp (overleg) 7 feb 2011 11:17 (CET)Reageren
Prima. Maar dat wordt dan morgen, goed? Hettie (overleg) 7 feb 2011 13:35 (CET)Reageren

Abraham revisted[brontekst bewerken]

Hallo Srp4srp. Ik heb zojuist wat gewerkt in het artikel over Abraham. Je merkt dat de tekst er wat beknopter uit is gekomen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om tussen haakjes aan te geven in welk land een plaats zich bevindt. Door de link is dat namelijk voldoende uitgelegd. Alleen met de tentoonstellingen zit ik nog een beetje omhoog. Dat is denk ik nog een wat te lange lijst. Misschien kan jij daar nog naar kijken, en beoordelen welke daarvan de werkelijke highlights zijn? Verder vroeg ik me al doende af of Yakin behalve te exposeren ook wel eens prijzen of onderscheidingen won, of speciale opdrachten kreeg. Weet jij daar wat van? Wat Hannah betreft... wellicht zie jij kans om daar een artikeltje van te maken met soortgelijk uiterlijk? Kijk maar in het bewerkingsscherm van Abraham welke oplossingen ik daar heb gekozen voor de linkjes. Succes! Hettie (overleg) 8 feb 2011 08:54 (CET)Reageren

Dag Hettie, ja, ik zie wat je hebt gedaan. In feite maak je dus van bijna elk woord waar iets over te zeggen valt een interne link, als Wikipedia een verklaring daarvoor heeft. Ik ga straks Hannah proberen zo te doen. Heb even wat minder tijd. Maar ik zal proberen een paar van haar boeken neer te zetten.

Een prijs die Abraham kreeg in Frankrijk: de International Adolphe Neumann prize in 1964, voor een inkttekening. Verder Abraham heeft heel veel 'joodse' onderwerpen. Zo maakt hij hele mooie'ketoubot', huwelijkscontracten. (wikipagina: Ketoebot). Ik zet dit bij Abraham neer, kijk jij of het goed is dan? Dag, groet Suzanne --Srp4srp (overleg) 8 feb 2011 17:27 (CET)Reageren

Spannend. Alvast een tip: denk aan de werkwoordsvormen. Bij artikelen die over een geschiedenis gaan, kies je óf alles in verleden tijd óf alles in tegenwoordige tijd. Verleden tijd leest meestal prettiger, want is minder "actief" dan tegenwoordige tijd. (Wikipedia-artikelen lijden regelmatig aan het euvel dat de tijden door elkaar heen worden gebruikt, doordat de ene auteur de ene voorkeur heeft en de ander de andere, en ze niet kijken wat de voorganger heeft gedaan of niet meer weten wat ze zelf in eerste instantie zijn begonnen...) Wat de links betreft: ja, het is inderdaad het idee dat je linkt wat relevant is. Het is altijd even zoeken naar de juiste verhouding. Woorden als "ouders" of "echtpaar" hadden eenvoudig ook gelinkt kunnen worden, maar zijn misschien voor dit specifieke onderwerp niet erg relevant. Volgens sommigen moeten álle jaartallen worden gelinkt. Daarover bestaat echter geen consensus en ik ben er geen voorstander van. Ik ga nog even jaartal-linkjes weghalen, die ik zo te zien had gekopieerd uit het artikel over Hagana. Geboorte- en sterfdata in de inleiding krijgen wel altijd een link. Groeten, Hettie (overleg) 8 feb 2011 18:43 (CET)Reageren
Ik had een tekstje over ketoubot gemaakt, en toen viel internet bij me weg. 's Avonds ook weg en misschien morgen even tijd om verder te gaan met de pagina. Wat je zegt over het gebruik van tijden is heel juist. Ik ben een beetje slordig in dat soort grammaticale zaken. Meer discipline nodig? Wellicht ja.

Ik sta in contact met de Yakins momenteel en heb wat meer informatie van ze gevraagd. Ze zijn heel bescheiden, dus er komt nog wel meer, maar niet meteen alles en ook is niet alles natuurlijk geschikt voor wikipedia. Tenminste, hoe zouden we moeten beoordelen dat Adam, een van de kinderen van het echtpaar, steeds vaker gevraagd wordt om zijn enorme poppen te maken voor Poerim? Er is nu al enige jaren een school voor poppentheater en wat daar mee samenhangt in het stadje Cholon (uitgesproken Golon), en Adam onderwijst daar volwassenen, die dan zelf weer de kinderen in de verschillende scholen helpen om eigen kostuums en maskers te maken in plaats van alles kant en klaar te kopen. De Poerim-optocht die binnenkort voor het vierde jaar komt staat op hun site zien: ik zet vast de link erbij, voor als jij denkt dat dit toch ook bij Abraham kan, omdat hij steeds vaker zijn zoon helpt met het maken van de poppen. Of eigenlijk zou er dan de Adam Yakin pagina bij moeten..? Maar deze man schijnt zo creatief met zijn handen te zijn, dat hij in woorden niet over zichzelf kan schrijven, wel veel dingen kan laten zien.. dat is denk ik ook weer lastig voor wiki toch? http://www.art-yakin.com/app/fsm.php?vwr=album&album=138&menus=123-126&cid=126&mtype=fotoboek&nra=6 groet Suzanne --213.10.8.37 9 feb 2011 00:36 (CET)Reageren

Hallo Susanne. Leuk dat je overlegt met de Yakins. Hou er wel rekening mee dat alles wat op wikipedia staat ook bij een onafhankelijke bron moet zijn terug te vinden. Zie in dat verband ook Wikipedia:Geen origineel onderzoek. Er zij op wikipedia al veel discussies gevoerd over de vraag in hoeverre het onderwerp zelf tevens de bron kan zijn. Je kunt het doen, maar hou er rekening mee dat het niet buiten elke discussie staat.
Je contacten met de familie Yakin maakt het wellicht wél mogelijk om een voorbeeld van hun werk op wikipedia te plaatsen. Misschien iets van Abraham, iets van Hannah en iets van hen samen? Dan kun je op elk artikel twee voorbeelden zetten. Maar pas op: de Yakins moeten zich realiseren dat alles wat je op wikipedia zet vrij gebruikt en bewerkt kan worden door iedereen. Het kan ze overkomen dat de afbeelding dus op een heel andere plek en in een andere vorm gaat verschijnen. Daar zullen ze expliciet hun toestemming voor moeten geven. Denk je dat dat te realiseren is? Dan gaan we daar ook mee aan de slag. Als de tekst van beide artikelen rond is, zou ik zeggen.
Wat betreft de kinderen Yakin en andere onderwerpen: hoe denk je er over om nu eerst Abraham en Hannah tot een goed einde te brengen?
Groeten, Hettie (overleg) 9 feb 2011 10:02 (CET)Reageren
ok, ja, dat is waar, onafhankelijk te checken.. in ieder geval zijn al die tentoonstellingen dat. Ook de uitgeverij natuurlijk. Ik zal voorzichtig zijn. Ik zal ze de vraag voorleggen over een afbeelding van hun werk. Neem aan dat het geen bezwaar is, want ze hebben ook afbeeldingen op hun eigen website geplaatst. Het lijkt me leuk om er een paar neer te kunnen zetten.

Ik heb even geen tijd gehad, dit is snel tussendoor. Er gebeuren hier allemaal spannende dingen, sorry. Later meer. Denk je dat we even safe zijn? Ik vermoed dat ik misschien nog ergens wel een halfuurtje zal overhebben om de wiki'en maar niet veel meer tot dinsdag. Mij lijkt dat de Abraham pagina er al echt uitziet, zoals het hoort. Bij Hannah mag nog wel iets meer komen. Ik ga nu proberen iets over haar boeken nog aan te vullen en dan gauw weg.Bij Abraham heb ik toegevoegd wie werken van hem bezitten, is dat iets? En mag je eigenlijk vooor de boeken van Hannah een link naar de uitgever leggen of kan er beter een link naar een recensie worden gekozen om de indruk van commerciele activiteiten totaal te vermijden? (voor de duidelijkheid: mijn activiteiten zijn 0-commercieel) Groeten, Suzanne--Srp4srp (overleg) 9 feb 2011 17:52 (CET)Reageren

Laat je niet afschrikken door de nominatie. Mocht het voor de 2 weken nog niet af zijn (en verwijderd worden, wat ik niet verwacht) dan is dat geen probleem, ik kan dan namelijk voor u het artikel weer terugzetten op een plek waar je er rustig de tijd voor kunt nemen (artikelen blijven altijd terug te halen). Dus haast is niet nodig. Mvg, Bas (o) 9 feb 2011 18:40 (CET)Reageren

Externe links[brontekst bewerken]

Hallo Srp4srp, even snel een berichtje voordat de dag er op zit (werk jij vanuit een andere tijdzone dan ik?): ik denk ook wel dat we het gaan redden met deze artikelen, hoor. Maar wat Hannah betreft nog weer even een tip: gebruik nooit externe links in artikelen. Dat is een buitengewoon harde regel in wikipedia. Links mogen verwijzen naar andere artikelen, maar nooit naar andere websites. De enige uitzondering daarop zijn referenties (maar die hebben we in deze artikelen niet) en helemaal onderaan eventueel een kopje "externe links". De links onder dat kopje houd je zeer beperkt. Bij een kunstenaar denk je dan aan de eigen website. Als je wat langer rondkijkt zul je de uitroep "linksnoei" en "wikipedia is geen startpagina" gaan tegenkomen. Daarmee wordt aangegeven dat onder dat kopje veel externe links zijn verwijderd, en waarom. De links die jij in het artikel over Hannah hebt gezet zou ik liever maar helemaal verwijderen. Succes! Hettie (overleg) 9 feb 2011 23:33 (CET)Reageren

Goed, die externe links dus verwijderd. Ja, ik snap het wel. maar het is inderdaad wel een verschil tussen een website vullen, waar externe links vaak veel toevoegen en wiki-waar de wikipedia de centrale database is. Goed dat je me er op hebt gewezen.

Suzanne --Srp4srp (overleg) 10 feb 2011 00:05 (CET)Reageren

In der Beschränkung[brontekst bewerken]

Hallo , heb je in Abraham deze wijziging gezien? "Calve pindakaas, wie is er niet groot mee geworden". Ik denk dat ErikWarmelink bedoelde dat je hier eigenlijk iedereen noemde. In der Beschränkung zeigt sich der Meister. Beoordeel of dat wat je vertelt ook écht relevant is. In dat verband denk ik dat je er goed aan doet om in Abraham ook nog even te snoeien in het tentoonstellingen-overzicht. Je hebt een stukje terug geconstateerd dat schrijven voor wikipedia iets anders is dan een website vullen. Die constatering was heel juist. Beperk je tot de highlights! Succes! Hettie (overleg) 10 feb 2011 20:37 (CET)Reageren

ok, het lijstje is korter geworden. Is het ook ongewenst om bijvoorbeeld de 'giant puppets' van zoon Yakin waar vader aan meebouwt op een YouTube filmpje te laten zien? Ik heb daar de verwijzing naar carnaval weggehaald, want het is iets heel anders dan carnaval. Ik ga achter de naam van het feest aan, waar ze voor gemaakt worden. dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=-OoYAJeEboU (enjoy!)Groet

--Srp4srp (overleg) 10 feb 2011 23:40 (CET)Reageren

Over youtube wordt juist op dit moment in de kroeg gesproken. Ik denk dat filmpjes van of over Abraham of Hannah eventueel wel kunnen, onder de externe links. Het filmpje waarnaar jij verwijst is op zich leuk en ook goed gemaakt. Maar... het gaat amper over Abraham of Hannah. Het gaat over hun zoon. In een artikel over een van de ouders zou ik dat dan weer niet zo snel opnemen. Hoe lijkt jou deze youtube-link als alternatief? Hettie (overleg) 11 feb 2011 17:00 (CET)Reageren

Categorieën[brontekst bewerken]

Intussen heb ik de prijzen en tentoonstellingen van Abraham in een babbeltje gezet. En ik heb hem in categorieën gezet. Kijk je mee welke stappen ik daarvoor heb gezet?

  • Ik heb gezorgd dat het artikel in alle categorieën onder de Y van Yakin wordt gesorteerd, en niet onder de A van Abraham. Dat deed ik door {{DEFAULTSORT:Yakin, Abraham}} aan te brengen.
  • Vervolgens heb ik gekeken hoe ver ik in categorie:kunstenaar kon specialiseren. Want: Yakin is een kunstenaar, maar als die categorie verder is uitgesplitst naar bijvoorbeeld "schilder" of "beeldhouwer" dan zet je je artikel in de meest specifieke categorie neer. Ik zag daar dat kunstenaars naar nationaliteit worden verdeeld, en volgde dus Categorie:Kunstenaar naar nationaliteit. Daar zag ik dat ik allerlei specialisaties naar nationaliteit kan kiezen. Voor Abraham koos ik voor Categorie:Israëlisch kunstschilder, Categorie:Israëlisch graficus en Categorie:Israëlisch beeldhouwer.
  • De Categorie:Israëlisch graficus bestond nog niet, en bij het opslaan van Abraham kreeg ik daardoor een rode link. Een categorie mag nooit rood zijn, dus heb ik die categorie aangemaakt. In de geschiedenis en het bewerkingsscherm van die categorie kan je zien hoe ik dat deed.
  • Merk overigens op dat ik in dit overleg de categorieen anders schrijf dan in een artikel. In een artikel schrijf ik [[Categorie:Israëlisch graficus]]. Op dit overleg schrijf ik [[:Categorie:Israëlisch graficus]]. De twee punten na de vierkante haken openen zorgen dat dit overleg niet in een categorie terecht komt, terwijl je wel een link naar de categorie krijgt.

Ik denk dat we bij Abraham nu een wikiwaardig artikel hebben. Denk je dat jij iets dergelijks met het artikel over Hannah kan doen?

ja, ik zie wat je gedaan hebt en ik denk wel dat ik dat bij Hannah ook zo zou moeten kunnen doen.

Dank je wel. Het YouTube filmpje wat jij hebt gevonden is wel leuk (en gezellig) en geeft zeker een beeld van de Yakins, maar niet erg van hun werk. En wat me er van tegenstaat is dat het door Christenen voor Israel is neergezet. Ik weet dat die organisatie tentoonstellingen voor hen heeft georganiseerd en dus belangrijk voor ze is, maar persoonlijk houd ik niet zo van die club. Maar, eerlijk is eerlijk, een beter idee op dit moment is er niet, en de poppen zijn inderdaad onder leiding van de zoon gemaakt, dus dat is nog minder relevant. Leuk dus om toch dat filmpje neer te zetten als de uitkomst van de discussie dat toelaat... --Srp4srp (overleg) 11 feb 2011 20:48 (CET)Reageren

Helemaal geen youtube-filmpje kan natuurlijk ook. Als er geen is dat werkelijk past, dan is dat misschien te conclusie. Hettie (overleg) 12 feb 2011 10:29 (CET)Reageren

Nu Hannah nog[brontekst bewerken]

Hallo Srp4srp. Ik denk dat Abraham inmiddels gered is, en niet zal worden verwijderd. Kijk maar even op de verwijderlijst, dan zie je dat er inmiddels bijval is. (Het sjabloon op het artikel blijft nog even staan. Misschien wil degene die het artikel nomineerde het er alvast afhalen, anders wachten we rustig de twee weken nominatieperiode af. Dan zal het daarna wel door een moderator worden weggehaald.) Voor Hannah durf ik mijn hand nog niet in het vuur te steken. Kom je er aan toe om daar een artikel van te maken, qua stijl en lay-out gelijkend op Abraham? Ik verwacht dat ook zij dan wel behouden zal blijven. Groeten, Hettie (overleg) 13 feb 2011 13:49 (CET)Reageren

ja mooi om te horen maar ik heb nog even geen tijd. Ik ga het z.s.m. proberen iets aan Hannah te doen. Ik hoop dat ik dat snel weer kan oppikken.

En nu?[brontekst bewerken]

Hallo Srp4srp, de beide Yakins zijn inmiddels behouden. Is het je bedoeling om nog meer te gaan bijdragen aan wikipedia? En dan: heb je behoefte om nog mee te doen met het coachingprogramma, of zullen we dat als afgerond gaan beschouwen? Groeten, Hettie (overleg) 3 mrt 2011 18:13 (CET)Reageren

ja en nu[brontekst bewerken]

Hallo Hjvannes, het is er even niet van gekomen, en ik ben blij dat beide pagina's dank zij jouw hulp en inzet behouden zijn gebleven. Ik zal ze in de gaten houden en proberen nog bij te vullen als dat kan. Verder heb ik nog niet echt plannen om nu aan wikipedia verder te werken. Ben druk met andere websites en onderzoek en ga even reizen, maar ik vind het leuk dat ik alvast heb kunnen ruiken aan hoe Wikipedia werkt. Het is veel beter 'beschermd' dan ik had verwacht en iedereen met wie er daarover sprak was eveneens aangenaam verrast. Dat heb ik dan toch in elk geval geleerd. Dus inderdaad, voor nu kunnen we het coachingstraject misschien wel afsluiten. Mocht ik weer inspiratie hebben, mag ik dan bij je aankloppen? bedankt voor nu en tot ziens. Suzanne

Kijk, dat is leuk om te horen. Wikipedia kent inderdaad enige regulering, en het is de moeite waard om mensen daar de weg in te wijzen. Mocht je in de toekomst weer aan de slag gaan, dan weet je me te vinden. Ik verwacht voorlopig nog niet te vertrekken. Vriendelijke groeten en goede reis, Hettie (overleg) 7 mrt 2011 15:39 (CET)Reageren