Overleg gebruiker:TomDiks96

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Dajasj in het onderwerp Directe verwijdering van Kunnen we het maken?
Hallo TomDiks96, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.847 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo TomDiks96, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Kunnen we het maken?. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 29 dec 2021 12:11 (CET)Reageren

Nominatie van Kunnen we het maken?[brontekst bewerken]

Beste TomDiks96, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Kunnen we het maken? voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

Met vriendelijke groeten, The Banner talk 29 dec 2021 12:44 (CET)Reageren

Beste Banner,
bedankt voor je reactie. Ik ben voornemens om de pagina vandaag verder uit te breiden maar ook niet overbodig lang. Ik zal de 'welkom voor nieuwkomers' en 'Snelcursus' doornemen. Echter ben ik nu al maanden bezig met mijn dissertatie en ging ik er gemakshalve vanuit dat ik weet hoe je een neutrale, informatieve tekst opschrijft. Ik vraag me welke zinnen je beschouwt als niet neutraal? Ik verwijs niet eens waar de podcast te luisteren is. Mijn doel van de pagina is een puur feitelijk informatieve pagina voor nieuwe (wetenschappelijke) gasten die direct en snel een mooi overzicht hebben van de podcast. Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Tom Diks TomDiks96 (overleg) 29 dec 2021 12:50 (CET)Reageren

Directe verwijdering van Kunnen we het maken?[brontekst bewerken]

Beste TomDiks96, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Kunnen we het maken? helaas (direct) moeten verwijderen, omdat het in de aanwezige vorm niet geschikt was voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers.

Met vriendelijke groeten,

Dajasj (overleg) 29 dec 2021 12:58 (CET)Reageren

Sorry voor al deze berichten. Ik heb de pagina verwijderd. Echter heb ik een andere reden gekozen dan hierboven. Gezien u presentator bent van de podcast is er duidelijk sprake van zelfpromotie. Ik heb gezocht naar bronnen over de podcast, en kom niet verder dan Spotify, Itunes en de website van de podcast zelf. Op Wikipedia hanteren wij de eis dat iets pas relevant is als onafhankelijke bronnen erover schrijven. Dat is niet het geval. Wikipedia hoort niet gebruikt te worden voor promotiedoeleinden van onderwerpen die nog niet bekend genoeg zijn. Als u andere podcasts vindt op Wikipedia met hetzelfde probleem, kunt u die seperaat nomineren. Als u verder vragen hebt, hoor ik het graag. Dajasj (overleg) 29 dec 2021 13:01 (CET)Reageren
Beste Djasj,
bedankt voor je reactie. Als ik de pagina laat beheren door een onafhankelijk persoon, een onafhankelijke bron gebruik om de podcast feiten te valideren (https://www.cursor.tue.nl/nieuws/2021/december/week-1/podcast-over-bouwkunde-als-aanvulling-op-vakblad-koersief/), benadruk dat het geen commercieel belang heeft en als primaire doel kennisdeling is en ten slotte bronvermelding toevoeg onderaan de pagina? Het gaat ons niet om meer bekendheid maar ter informatie voor nieuwe gasten en geïnteresseerde mensen die er meer over willen weten. Graag hoor ik van u/je of dit voldoende is of dat er nog meer aangepast moet worden voor u/je goedkeuring. Met vriendelijke groet, Tom Diks TomDiks96 (overleg) 29 dec 2021 13:27 (CET)Reageren
Beste Tom,
Dat zou al een verbetering zijn, absoluut. Maar het centrale probleem blijft dat vooralsnog de podcast niet relevant genoeg is voor Wikipedia. Dus een herplaatst artikel zal na een zorgvuldige beoordeling vermoedelijk opnieuw verwijderd worden. Dat is niet iets wat u per se kan oplossen. Er moet gewoon door onafhankelijke bronnen over geschreven worden (te denken valt aan landelijke kranten). Ik hoop dat u begrijpt dat het niet wenselijk is om van elke (niche) podcast een Wikipediapagina te hebben. Dajasj (overleg) 29 dec 2021 13:53 (CET)Reageren